icon

Nevysvetliteľná strata hmotnosti a zdravotné problémy

lanadelore2809
9. júl 2025

Ahojte. Chcela by som sa Vás opýtať na radu, za kým ísť. Za pár mesiacov som schudla viac ako 30 kíl a to som ani necvičila okrem prechádzok a normálne som jedla, ba aj teraz by som povedala, že jem toho strašne veľa, ešte si doprajem aj veľa nezdravého pomaly každý deň, váha však stále klesá. Síce som spočiatku z toho bola nadšená, nakoľko sa mi dlho nedarilo schnudnú a mala som nadváhu a predtým som stále veľa priberala pomaly aj zo vzduchu, nakoľko ani metabolizmus mi nefungoval, ale teraz sa už pomaly začínam báť, veď to nie je možné len tak chudnúť a zároveň veľa jesť. Taktiež sa každý deň budím s tým, že mám sucho v hrdle alebo ma bolí hrdlo, taktiež mám pomaly každý deň od zimy niečo ako každý deň zápal močových ciest, ale aj teraz v lete, čo je čudné, minimálne cele doobeda každý deň. Vedeli by ste mi poradiť, o čo môže ísť, pripadne za kým by som sa mohla poradiť? Aj keď som riešila ten zápal močových ciest, ani antibiotiká, ani lieky dostupné v lekárni mi na to absolútne nepomáhali, podľa mňa to ani nie je to. Bojím sa, že som podcenila niečo vážne. Za každé rady Vám vopred ďakujem.

gatusa
9. júl 2025

Tazko povedat, asi navštívit obvodného lekára, napadlo mi- cukrovku nemôžes mať?

stellarstar
9. júl 2025

@lanadelore2809 obvodná?

vero2802
9. júl 2025

Určite behni k obvodnému nech ti porobi krvné testy. Dovtedy ak máš v okolí niekoho, kto si meria alebo meral cukor, dohodni sa s ním, že by ti odmeral (no najlepšie by bolo na celý deň požičať a merať v priebehu dňa, pred jedlom, po jedle). Alebo ďalšia vec, môžeš mať problém s obličkami, objednaj sa na nefrológiu a urológiu, na obe potrebuješ lístok od obvodného, čiže prvá cesta by mala byť určite tam. Držím palce 😉

vler
9. júl 2025

@lanadelore2809 kolko merias, a vazis po -30 kg?

balerina2025
9. júl 2025

normalne to nie je, urcite smer lekar.
ine potiaze nemas?

bolarazjedna
9. júl 2025

Môžeš mať aj hyperfunkciu štítnej žľazy. Ale naozaj stačí ísť k obvodnému, ten ťa poposiela ďalej.

balerina2025
9. júl 2025
@bolarazjedna

Môžeš mať aj hyperfunkciu štítnej žľazy. Ale naozaj stačí ísť k obvodnému, ten ťa poposiela ďalej.

@bolarazjedna tiez ma napadlo toto...

mirokub
Odpoveď bola odstránená
marryliese
9. júl 2025

Určite k dr. Ak problémy po atb pretrvavali mala si to riešiť ďalej. Nechcem strašiť ale u nás v rodine rapídne chudnutie bol príznak rakoviny.

anna777115
9. júl 2025

Už to tu bolo hore vyššie spomenuté, môže sa jednať o vysoký cukor, vtedy je sucho v ústach aj chuť do jedla, aj problémy z častým močením, taktiež pálenie pri močení. Treba čím najskôr navštíviť obvodného. Nech ti spraví základné vyšetrenia.