icon

Nezhubný nádor na mozgu a zotavenie po operácii

16. feb 2025

Ahojte zienky,
Čaká ma operácia nezhubneho nádoru na mozgu. Operovať sa bude cez hlavu, nádor dobre dostupný, 39 mm…
Je tu niekto, kto takúto operáciu podstúpil ? Ako rýchlo ste sa dali dokopy ? Koľko ste boli hospitalizované ? Máte nejaké rady ? Čakali vás nejaké výrazne obmedzenia do života v rámci fungovania ?
Doma máme 3 týždňové bábätko, dufam že to budeme mať úspešne cim skôr za sebou ….ďakujem 🍀

bambicka
16. feb 2025

nemam skusenost, ale drzim palce nech vsetko dobre dopadne 😉

zuzinka888
16. feb 2025

Ani ja neporadim- no silno, silno drzim palce nech to dobre dopadne. Ak smiem- ako na nador prisli? Boli nejake tazkosti, priznaky? Ale chapem,ak to tu nechces rozoberat.

ronie338
16. feb 2025

Ja síce nie nádor ale prasklo mi klbko ciev vo veľkosti 50mm ak sa nemýlim olus samotné zakrvacanie ešte niečo navyše, na ocnom centre, operácia trvala 6 hodín pri plnom vedomí, uspana som bola len pri otváraní a zatvarani lebo som im zaspavala na stole inak by ma na zatváranie neuspali. Hore som musela byt lebo bolo zasiahnuté aj recove centrum čiastočne a hlavne aby vedeli zrak zachovať. Bola som v nemocnici týždeň po operácii. Ostáva sa 7-10 dní. Postavenie bolo po 24 hodinách, so sestrou som chodila všade. Mne sa hlava natočila len trochu a ani nebolela. Ale vždy sa pýtali ci mi netreba niečo na bolesť. 3 dní po operácii som sama fungovala aj napriek dočasnej čiastočnej strate zraku. Po 3 mesiacoch som mala späť skoro cele videnie a po pol roku som šoférovala. Prešlo 8 rokov odvtedy, mám skoro 2 ročného syna a jedine co bolo ze nesmiem tlačiť čiže šiel cisárskym. Každý je iný. Ja som bola pozitívne naladená, s tym ze všetko bude dobre a aj bolo. Naozaj to veľa robí. Držím palce aby to dobre dopadlo. Mňa operovali na Kramároch

prasiatko30
16. feb 2025

Svokru operovali asi 4x vzdy isli cez nos - sice nema cuch ale funguje normalne

dobryden
17. feb 2025

Ahoj,moja mama v 40 r mala opereraciu ,frontálny lalok.Operaciu zvladla dobre.Drzim palce.

euka210
17. feb 2025

No mojho caka tiez vyber nadoru na hypofyze, ale cez nos. Tiez by sme chceli vediet za aky cas bude ok.

ivkaui
1. máj 2025

Ahoj, ako si na tom? Snáď všetko v poriadku 🙏

ivkaui
28. aug 2025
@ronie338

Ja síce nie nádor ale prasklo mi klbko ciev vo veľkosti 50mm ak sa nemýlim olus samotné zakrvacanie ešte niečo navyše, na ocnom centre, operácia trvala 6 hodín pri plnom vedomí, uspana som bola len pri otváraní a zatvarani lebo som im zaspavala na stole inak by ma na zatváranie neuspali. Hore som musela byt lebo bolo zasiahnuté aj recove centrum čiastočne a hlavne aby vedeli zrak zachovať. Bola som v nemocnici týždeň po operácii. Ostáva sa 7-10 dní. Postavenie bolo po 24 hodinách, so sestrou som chodila všade. Mne sa hlava natočila len trochu a ani nebolela. Ale vždy sa pýtali ci mi netreba niečo na bolesť. 3 dní po operácii som sama fungovala aj napriek dočasnej čiastočnej strate zraku. Po 3 mesiacoch som mala späť skoro cele videnie a po pol roku som šoférovala. Prešlo 8 rokov odvtedy, mám skoro 2 ročného syna a jedine co bolo ze nesmiem tlačiť čiže šiel cisárskym. Každý je iný. Ja som bola pozitívne naladená, s tym ze všetko bude dobre a aj bolo. Naozaj to veľa robí. Držím palce aby to dobre dopadlo. Mňa operovali na Kramároch

@ronie338 pamätáš si prosím ešte meno neurochiruga?

ronie338
29. aug 2025

Žilka bol asistujuci a Šurkala hlavný chirurg na Kramároch ale už tam asi nerobia, to bolo 9 rokov dozadu.

andrea2323
29. aug 2025

Pridavam svoju skusenost - aj ked je to nezhubny nador tak stale moze byt nebezpecny. Velmi zalezi na mieste, na sposobe operacie, ci sa podari celkove odstranenie atd 🙂 ja som bola viac menej fit po 2-3mesiacoch

ivkaui
29. aug 2025
@andrea2323

Pridavam svoju skusenost - aj ked je to nezhubny nador tak stale moze byt nebezpecny. Velmi zalezi na mieste, na sposobe operacie, ci sa podari celkove odstranenie atd 🙂 ja som bola viac menej fit po 2-3mesiacoch

@andrea2323 mohla by som poprosiť blizsie informacie 🙏 lokalizacia a meno dr ak si bola spokojna