Nezhubný nádor v hlave

dettilv
12. apr 2023

Dobrý deň. Keď niekomu dr zistili nezhubný nádor v hlave tak to ten človek moze umrieť ako pri zhubnom?

martinmmartin
12. apr 2023

nezhubne nadory su v hlave rovnako nebezpecne ako zhubne lebo rastu rovnako a v hlave nieje na to miesto. Tak isto sa rovnako blbo vyberaju ako zhubne .Hocikde inde v tele to problem moc nieje

viestta
12. apr 2023

Treba to konzultovat s neurologom, pripadne neurochirurgom. Pre istotu treba zistit aj iny nazor lekara. Vela zavisi na type a umiestneni nadoru. S niektorymi sa nic nerobi, nerobia problemy, niektore problemy robia a tie sa riesia a niektore su vzhladom na umiestnenie inoperabilne a nerobi sa s nimi nic, napriek tomu, ze sposobuju problemy.

tibor79
12. apr 2023

@viestta prečo ty máš vždy potrebu vyjadrovať sa ku všetkému? Aj k tomu,čo sa ťa netýka? ( nehovorím o tomto konkr.prisp.).Tieto veci si konkrétny človek vie sám vygoogliť. Ok,iniciatíve sa medze nekladú...ale čo ťa k tomu vedie? Veľa voľného času,či snáď nezištna pomoc vždy a za kazdych okolností)? Nič v zlom.

ejbyk
12. apr 2023

@tibor79 👏
Keď raz vieš všetko o všetkom, asi by ťa roztrhlo sa s tým nepodeliť...
však milá @viestta

tibor79
12. apr 2023

@ejbyk ja nevravím,ak človek má tie kompetencie a skúsenosti,poznatky,zážitky ktore môžu niekomu pomôcť. Ale aby sa jeden človek vedel orientovať v každom probléme? Ok,za pomoci Googlu,odbornej literatúry ( dnes pomenej a ojedinele a asi vzácne). To snáď nie......to hádam autor témy zvládne ľahko sám,ak nie je nejakým spôsobom hendikepovaný.

tibor79
12. apr 2023

@dettilv k tomuto môžem povedať len toľko,že kamarátka ma nádor na mozgu. Nezhubný. Každý rok chodi na vyšetrenie. Bolo jej povedané,že treba sledovať. Nemusí robit problémy ale môže aj rásť,resp."zmeniť sa". Je to v hlave. Čiže vždy to treba brať vážne a nebrať na ľahkú váhu. Medzi nebom a zemou. Nestresuje,ale rešpekt tam je.

viestta
12. apr 2023

@tibor79 pretoze odpoved nado mnu bola dost scestna. Nic viac, nic menej

tibor79
12. apr 2023

@viestta áno,pravda. Odpoveď pred, viac menej " jednoduchá", laická. Si chytrá...lebo vieš veci vyhľadať. Ale treba mať na pamäti, že menej je niekedy viac. Myslím to všeobecne.

jane1987
12. apr 2023

@tibor79 no ta predosla odpoved autora musela akurat tak riadne vystresovat a v principe napisala @viestta fakty. Takze zbytocne rypanie a ja neviem, asi som staromodna, ale ak mas nejaky problem s nou, je taky narocne jej napisat sukromnu spravu a spytat sa jej to tam, ci ono je asi super- spesl hrdinske a zaujimave jej to pisat takto, ze? Za kazdu cenu rozvirit vodu a este aj v takomto prispevku....

viestta
12. apr 2023

@tibor79 preco si myslis, ze som sa musela googla pytat? Take ti nedoslo, ze mozem mat s tymto skusenost? Chvalabohu nie osobnu ale skusenost, nie vygooglene

tibor79
12. apr 2023

@jane1987 prepáč,nemyslím,že som @viesttu niekde zhodila. Naopak. Konštruktívne som povedala názor. Písala som,že je chytrá,vie veci vyhľadať. A nemám s ňou problém. Len myslím,že nemôže obsiahnuť všetky otázky a problémy na koňovi. Čiže myslím,že aj googli. A to dosť. Nemyslím,že ju týmto tvrdením nejako znevazujem.

tibor79
12. apr 2023

@viestta môžeš. Ale podľa tvojich reakcii na akúkoľvek tému máš skúsenosť s akýmkoľvek problémom v živote.

jane1987
12. apr 2023

@tibor79 kde som pisala ja, ze ju znevazujes.... Iba nechapem tomu rypaniu, ak by napisala nieco odveci, tak mlcim, ale teda svojou odpovedou znegovala tu negativnu ,, zivot ukoncujucu" odpoved nad nou. Takze ked aj googli, je mi to jedno, napisala nieco k veci, narozdiel od teba (ci odo mna). Do takehooto prispevku sa rypanie nehodi, tiez by si to mohla tak ludsky zhodnotit. Tot vsjo z mojej strany, pekny vecer

viestta
12. apr 2023

@jane1987 @tibor79 @ejbyk rieste problem zakladatela debaty, nie mna. Ja nie som v tejto debate dolezita.

tibor79
12. apr 2023

@jane1987 no neviem. Možno by to chcelo si prečítať znova po sebe to,čo si napísala. Ale v poriadku😉

tibor79
12. apr 2023

@viestta 👍

tibor79
12. apr 2023

@viestta mimochodom,máš pocit,že do teba rypem?😉

viestta
12. apr 2023

@tibor79 moje pocity ti mozu byt ukradnute. Tak ako su mne ukradnute tie tvoje o mojom googleni. Mam celkom slusny vseobecny prehlad, takze ak aj nieco googlim, tak len na doplnenie toho co uz viem. A straaaasne vela veci googlit ani nemusim.

tibor79
12. apr 2023

@viestta mne nie sú ukradnuté pocity iných ľudí. Asi toľko k tomu. Bez ohľadu na vzdelanie.

marca12
12. apr 2023

@tibor79 vseobecny prehlad ti nic nehovori? Ma vseobecny prehlad a aj nadhlad v temach. Ludia so vseobecnym prehladom by mali byt inspiraciou,aby sme si aj my doplnali vedomosti a nie sa z nich smiat.

miirkka1
12. apr 2023

@dettilv moja mamina mala veľký ako pomaranč,nevedela o ňom,zevraj ho mala asi 15rokov,išiel von a je ok

tibor79
12. apr 2023

@marca12 ja mám tiež všeobecný prehľad a Vš vzdelanie. Len nemám potrebu a čas to denne ukazovať iným
Len rozdiel je v tom,že niekto to musí denne prezentovať a iný skromný je v úzadí. To,že sa denne zviditelnujem,nie je znakom vedomostí. Je to znakom sebadôvery a snahy presadiť a zviditeľniť svoje "JA". V histórii bolo veľa inteligentných a rozhladenych ľudí,ktorí dosiahli uznanie až po smrti. Lebo sa nezviditelnovali,nemali potrebu byť v popredí počas života a získavať podporu,uznanie,slavu a pod

marca12
12. apr 2023

@tibor79 Ved ale toto je forum a tu sa pise.

tibor79
12. apr 2023

@marca12 veď v poriadku.

cyberk
12. apr 2023

@tibor79 prosim liec sa, ta zavist, ze niekto vie svoje vedomosti aj posunut dalej priam srsi z teba 🙈
A nie, nie si skromna, mas len prilis nizke IQ, aby si chapala ako sa vedomosti maju spravne vyuzivat.
PS: Aj keby google pouzila, je vela neandertalcov na MK, co ho pouzivat nevedia, a preco nepomoct ked sa da.

tibor79
12. apr 2023

@cyberk neviem,či ty máš oprávnenie vyjadrovať sa k môjmu IQ. Ja by som si to bez testov a na " diaľku ,"nedovolila a ani len netrúfla. Tobôž,bez vzdelania v obore,ktoré ťa na to oprávňuje. Hm,trúfalá si hodne. Vedomosti človek mať môže,aj keď ich verejne neprezentuje. Je to o osobnostnej charakteristike a povahovych rysoch človeka. Sú ľudia aj introvertní.Ktorí vedia,ale ostatní nemusia vedieť,že vedia.

viestta
12. apr 2023

@tibor79 odporucam ti, zalozit samostatnu debatku o mne a nespamuj debatu cloveku, ktory ma strach a stoji pred situaciou, ktoru este nezazil. Je to od teba prinajmensom nevhodne, miesto toho aby si tomu cloveku akokolvek pomohla, poskytla aspon utechu a povzbudive slova, ked uz nevies poskytnut odbornu radu sa tu "vytesujes" ako opica z chvosta na mne. Na co je toto dobre? A uz je ti dobre?
Alebo nabuduce mi napis IP, ale nespamuj sprostostami prave takuto debatu.

mamatroch
12. apr 2023

@dettilv a neurolog co na to? Nasa dcera mala nador na mozgu sice nezhubny, ale bol na nie najlepsom mieste, ale podarilo sa odstranit takmer cely. Tym, ze bol nezhubny, co 100 % potvrdila az histologia, nebola potrebna dalsia liecba (chemo a pod.). Chodi na pravidelne kontroly, uz len raz za 9 mesiacov a je uplne ok, od operacie uz presli 4 roky.
Tolko na upokojenie pre Teba. A ci sa moze umriet... No umriet mozes pri vsetkom, aj ked zbadas sumu na vyplatnej paske ci uctenku v obchode 🤷 ...a operacia je riziko kazda, aj rutinna...
Urcite odporucam konzultaciu s neurochirurgom, ten vie pozriet nalezy, zhodnotit stav relevantnym sposobom.

tibor79
12. apr 2023

@viestta príspevok šiesty v poradí. Myslím,že som dobre opísala konkrétnu skúsenosť s daným problémom ktorý má moja kamarátka. A ak v tejto debate nie je lekár,neurochirurg,neurol.,tak nik z nás iných nevie poskytnúť odbornú radu. Ani ty,ani ja. Tak sa nehraj na tu,ktorá " akoze vie". Lebo si mi napísala...." ak nevieš poskytnúť odbornú radu"....,lebo ty si pravda odborník z danej oblasti.

tibor79
12. apr 2023

@viestta písala som, že netreba stresovať ale mať rešpekt voči nálezu. Čo je na tom zle? Tebe prekáž,tak to rovno napíš a hotovo.