icon

Nežiadúce účinky antidepresív

26. aug 2023

Mám nové AD , dnes ráno som si dala prvú tabletku , je normálne ak mi je zle cely deň ? snažila som sa z toho aj vyspať no cely deň som úplne mimo , úplne opleštená , ani šoférovať som nevedela.

Strana
z2
karyyyn
10. nov 2023

Ahojte, 15 dní užívam citalopram teva 10mg a stále mi je zle od žalúdka, nevolnsot, občas kŕče..hlavne ráno..mám pokračovat v liečbe? Počkať aspoň 3 týždne?

miamia04
Autor odpoveď zmazal
karyyyn
10. nov 2023

@miamia04 práveže nie, dávam si to počas raňajok. Ale zase ja keď mám úzkosti tak mne sa to väčšinou prejavuje na žalúdku, mám ho taký citlivejší..mám ešte týždeň vydržať? Nechcela by som hneď meniť lieky za druhé a ísť od začiatku

miamia04
10. nov 2023

@karyyyn áno, ešte berieš krátko, možno zavolať/zájsť lekárke, môže zvýšiť dávku. Ešte môžu zabrať. 15 dní je naozaj krátko. Spýtaj sa lekárky. Držím palce.🙂

karyyyn
10. nov 2023

@miamia04 oki, tak ešte vydržím ..ďakujem pekne 😊

alan12
16. dec 2023

@makulienka1 prečo bol najlepší brintelix

makulienka1
16. dec 2023

@alan12 mal najmenej vedľajších účinkov a dobre fungoval.

miamia04
Autor odpoveď zmazal
derdia
16. dec 2023

Jasne treba dat sancu. 14 aj 21 dni....
Ja ked som si dala prvu ad tabletku, nevedela som rozpravat. Ale len prvy den. Ledva som zlozila nejaki vetu. A potom stale lepsie.

miamia04
Autor odpoveď zmazal
pictbridge
16. dec 2023

Ja som bola KO 2 týždne mala som panicke ataky prestala som ich užívať a to mi len zvýšila dávku. Dávam si guajacuran jednoducho tie AD mi nerobia dobre.

makulienka1
16. dec 2023

@miamia04 ano, zo všetkých čo som vyskúšala bol brintelix najlepší. ale nemyslím, že by nejaké antidepresíva dodávali energiu. skôr len pomôžu dostať sa na nohy.

alan12
16. dec 2023

@makulienka1 po akom čase tí zabral a ako fungoval

alan12
16. dec 2023

@pictbridge
Keď tí zvyšuje dávku zhorší sa aj stav

makulienka1
17. dec 2023

@alan12 nepamätám si už, bolo to dávno. Fungoval tak, že mi bolo lepšie. Ak máš nejaký problém, tak najlepšie bude to riešiť so svojim psychológom. Každý sme individuálny a to čo fungovalo mne, vôbec nemusí fungovať tebe. A hlavne, žiadne antidepresíva ťa zázračne nevyliečia. Len ti dajú akoby pomocné koliečka na tvojej vlastnej ceste za vyliečením.

alan12
17. dec 2023

@makulienka1 ja som mal tie lieky už nasadené tri roky som užíval brintelix potom sme začali vysádzať až na 5mg ale za tri mesiace sa to vrátilo teraz ho beriem 5 týždňov ale až teraz posledné tri dni ako keby začínal zaberať. Prvý krát zabral zo dňa na deň mi bolo super som bol plný energie, radosti,teraz len by som spal a stále má ťahá len posteľ nič má nebaví.

Strana
z2