Nežiadúce účinky Ciprofloxacinu
Ahojte,
pred dvoma mesiacmi som mala zápal močových ciest, lekár mi predpísal Ciprofloxacin Sandoz. Vyliečilo mi to zápal ale teraz som spozorovala po dvoch mesiacoch od doužívania bolesť šliach na rukách zápästia, nie som schopná robiť bežnú robotu. Ako môžu vôbec nechať také lieky v obehu a predpísať ich keď to spôsobí dosť možno trvalé problémy? Teraz bez dlahy a chladivej masti naozaj neviem bežne fungovať. Mali ste aj vy niekedy niečo podobné? Ďakujem za Vaše názory.
nemyslim si, ze az po takej dobe to moze byt sposobene tymi liekmi, co si uzivala. skor by som hladala problem niekde inde.
Silne pochybujem že je to nežiadúci účinok ATB po 2 mesiacoch
priklanam sa k nazoru, ze to nemas z ATB
Nechápem, ako ti vôbec mohla napadnúť spojitosť. To určite nie je z ATB.
@alexandra55661 však s tým rizikom ich človek berie, alebo si myslíš, že ten zápal a z neho odpálené obličky by boli lepšie? Zápal šliach je pomerne častý vedľajší účinok pri viacerých ATB. Mne z Levaloxu pol roka mohla prasknúť šlacha - bola som na to upozornena, lebo beham. Aj tak som ich brala, lebo benefit prevyšoval rizika.
Tak to určite enie je z ATB, hlavne nie po tka dlhej dobe. V rodine máme alergikov na lieky a reakcia sa dostavila hneď po požití, alebo pár dní po začiatku užívania.
Neurologické ťažkosti ale zvyknú spôsobovať vírusy, alebo parazity. Nemala som kliešťa náhodou? ... Alebo kľudne nejaký vírus, napríklad iba malé soplenie.... Alebo potom začínajúca reuma ... Chod k odborníkovi, ten urobí testy. Ale z ATB to isto nebude
@pribinak no v príbalovom letáku je to napísané presne takto:Zápal a natrhnutie šliach sa môžu vyskytnúť už v priebehu prvých 48 hodín liečby a dokonca aj niekoľko mesiacov po ukončení liečby Ciprofloxacínom Sandoz. Pri prvom prejave bolesti alebo zápalu šľachy (napríklad v členku, zápästí, lakti, ramene alebo kolene)
@alexandra55661 teraz som normalne zaskocena. Ja som brala tieto lieky zhruba mesiac a pol dozadu a cca dva dni mam bolest sliach, najprv na jednej ruke a uz aj na druhej a na nohe. Pripisovala som to tomu, ze ma mozno ofuklo alebo dom zle spala, ale teraz uz neviem.
@alexandra55661 Hm, tak potom smer lekár…
@alexandra55661 áno, je to možné, môže to mať súvis s ciprofloxacinom. Všetky fluorochinolony majú tento NÚ.
@alexandra55661 ak by boli "v obehu" iba lieky, ktoré nemajú žiadne nežiaduce účinky, pravdepodobne by lekári nemali čo predpisovať. Takmer každý liek môže vyvolať závažné nežiaduce účinky, prečítaj si napríklad len pribalovy letak paralenu.. ..to len k tvojmu rozhorčeniu, prečo sú tie lieky vôbec v obehu.
Ak pociťuješ problém, určite choď k doktorovi, ten ti ho najlepšie pomôže vyriešiť. Držím palce nech si čím skôr v poriadku
@alexandra55661 prave pre tieto NU som ich odmietla. Na nete je kopec pribehov, ako ludia zle dopadli po tychto atb.. ja som googlila, ked mi ich na pohotovosti predpisali. Zapal moc.ciest som si poriesila dmanozou, kapucinkou, ... kontrolny moc bol ok..
Moja mama pol roka nemohla poriadne chodit, mala odpalene slachy na nohach a aj na rukach, takze ano, je to z toho. Potvrdil jej to lekar.
@alexandra55661 ja som posledny den uzivania zrazu dostala bolest do nohy (clenok, lytko) - ledva som domov presla.nahlasila som sestricke - jasne ze nieeee z atb. Ale dr.si to potom poznacila.
Davala som si vyssie davky magnezia. Ak je to ozaj z atb, tak velmi nic ine na to nie. Skus najst nejake info na nete - ale skor zahranicne stranky to boli
@lenusiatko a preco jej to predpisal, ked vedel, ze to ma take NU? A potom, doveruj lekarom.
@mariynka lebo jej nevedel dat ine lieky na jej problemy. Neupozornil ju na to, az ked mala mama dlhodobe problemy, tak uznal, ze je to z toho. Bolo to viac rokov dozadu, dokonca sa mi zda, ze bol na cas aj stiahnuty z obehu kvoli tomuto.

@alexandra55661 mala sim nemohla sim sa ani hýbať ,obehla som reumatoliga,ortobeda,spravili mi všetky krvné testy čo sa dajú,tri tyzdne sim bola uplne neschopná a drb bol z toho covid .Myslim,že to nemáš z antibiotík