Nežiadúce účinky liekov
Ahojte mám taký problém a chcem sa spýtať či by ste na mojom mieste zmenili psychiatra, mesiac beriem lieky z ktorých mám veľa nežiadúcich účinkov ako je priberanie , padanie vlasov , slabosť , ospalosť , doslova neviem fungovat , keď som mu to povedala zo slzami v očiach lebo ma to dosť psychicky trápi aj to že mi polka hlavy vypadla mi povedal že sa nato nemám sústrediť a brat ďalej treba , ale to sa nedá takto žiť ..
@anonym_autor ja som bola kedysi u psychiatričky kvôli panickým atakom. Mala som poriadny aspoň raz za mesiac. Tá mi predpísala 2 druhý antidepresív, lieky na spanie a do toho ešte lexaurin pri záchvatoch. Myslím, ze dokopy to vychádzalo na 5 tabletiek na deň. Povedala som jej, že takto neviem okolo deti fungovať.. tiež odpoved , že mám brat ďalej. Pýtam sa, dokedy ? Tak mi povedala, že väčšinou sú pacienti už celý život na malých dávkach. Tak som si povedala, že radšej budem trpieť tieto ataky , ako byt na liekoch a ešte takýchto dávkach . Viac som neprišla. Našla som si súkromnú psychologičku, pomohla mi tie ataky zvládnuť bez liekov. Prešli od vtedy 3 roky. Ataky už nemávam.
Aké AD si užívala a ako dlho?
@anonym_autor určite treba zmeniť psychiatra ....týmto ľahostajným prístupom môže len uškodiť a aspoň vidieť že mu na vás ako na pacientovi vôbec nezáleží. Treba ísť k inému viacej empatickému, hoci dnes býva problém sa k nejakému vôbec dostať. Ja som mala veľké šťastie na pani dr. v Trenčíne. Jej prístup je úplne skvelý, vždy sa snaží liečbu prispôsobiť potrebám každého pacienta, a vždy vypočuje a podporí a pochopí človeka. Držím palce aby ste aj vy mali šťastie ak teda budete meniť lekára. Ale určite odporúčam zmenu doktora lebo toto nikam nevedie čo sa vášho pohodlia týka...
@anonym_autor ja som bola kedysi u psychiatričky kvôli panickým atakom. Mala som poriadny aspoň raz za mesiac. Tá mi predpísala 2 druhý antidepresív, lieky na spanie a do toho ešte lexaurin pri záchvatoch. Myslím, ze dokopy to vychádzalo na 5 tabletiek na deň. Povedala som jej, že takto neviem okolo deti fungovať.. tiež odpoved , že mám brat ďalej. Pýtam sa, dokedy ? Tak mi povedala, že väčšinou sú pacienti už celý život na malých dávkach. Tak som si povedala, že radšej budem trpieť tieto ataky , ako byt na liekoch a ešte takýchto dávkach . Viac som neprišla. Našla som si súkromnú psychologičku, pomohla mi tie ataky zvládnuť bez liekov. Prešli od vtedy 3 roky. Ataky už nemávam.
@anonym_595f3b presne!!! AD nikdy nie su cesta... maju byt len barlickou ked tak na zaciatok, ak treba alebo najst prirodnu alternativu k AD. Psycholog pomoze da sa s tym pracovat ... nauci vas spravne mysliet ..dychat ...pracovat s telom ak to viete castokrat uz AD nepotrebujete ...
@anonym_autor ja som bola podobne, lieky som ihned vysadila a nasadila som si prirodne AD a nic lepsie som nemohla urobit. Ak ti nerobiandobre treba ich zmenit, a ked ma lekar taky pristup tak aj jeho. ;)
@leni2121 prosím ťa, vieš poradiť prírodné ad? potrebovala by som pre dospelú dcéru
@anonym_595f3b to si dobrá že to vieš zvládať. ale sú pacienti ktorí jednoducho pri panickom ataku sú úplne mimo . ale že tak, že by aj skočili pod auto. neraz nie sú schopní vojsť ani do obchodu - a pritom vedia že nakúpiť potrebujú. Je to veľmi nepríjemná situácia. po mesiaci im tie ad vedia pomôcť. áno začiatky bývajú neraz ťažké ,ale ina pomoc ako ad nie je.
@anonym_autor a mozem sa spytať ake antidepresiva ti predpisal? Lebo ja beriem esciti sa tiez sa necitim po nich dobre
Prírodné ad sú o ničom. Nemajú nič spoločné s liekmi od Dr. Ani tie účinné látky, tam nič také nie je. Takže úplne zbytočné ich hltat.
Prírodné ad sú o ničom. Nemajú nič spoločné s liekmi od Dr. Ani tie účinné látky, tam nič také nie je. Takže úplne zbytočné ich hltat.
@anonym_0f2fe5 mne pomohli, a psychoterapeutka mi vravela ze vela ich teraz odporucaju ako prvu volbu, su ludia ktorym stacia a pracuju na sebe. Ak sa naucis spravne dychat a trenujes to kazdy den po cas sa ti to zautomatizuje a napr.pri PA ked vies ze na teba ide to vies rozdychat ...chce to trening, a hlavne vela casu a trpezlivosti ale ide to... rovnako praca s myslienkami a techniky na vsimavost.
@leni2121 prosím ťa, vieš poradiť prírodné ad? potrebovala by som pre dospelú dcéru
@anonym_0f2fe5 veď ty sa kľudne môžeš napchávať aj 10 AD denne.
Mám tetániu,panické ataky a AD som odmietla,lebo doktori nič neriešia,len predpisujú AD ako lentilky.
@anonym_6615a7 rada, Serotogen on Neurinu skvely, velmi ucinny z volnopredajnych najsilnejsi, a neutlmuje. Mne ho poradila psychoterapeutka. Mozes pouzit moj zlavovy kupon DGLENKA5
@anonym_7f62c5 Serotogen top top top! Neverila som, treba skusit. Oproti Lavekanu je silnejsi a rychlejsie ucinkuje.
pozrela som si zloženie toho NEURINU SEROTOGEN..........to magnézium vo forme oxidu to je vtip? Ak si niekto myslí,že týmto doplní magnézium,tak nedoplní.Je to tam iba ako plnidlo.
Psychiatra by som nemenila. on nemôže za to že ti "lieky nesadli" čo vôbec nemusí byť pravda. Zotrvaj na liečbe aspoň polroka a ak stále budeš mať pocit, že ti lieky nesadli, môžeš ich vymeniť za iné... Prírodné " skvosty " sú len strata času.
Psychiatra by som nemenila. on nemôže za to že ti "lieky nesadli" čo vôbec nemusí byť pravda. Zotrvaj na liečbe aspoň polroka a ak stále budeš mať pocit, že ti lieky nesadli, môžeš ich vymeniť za iné... Prírodné " skvosty " sú len strata času.
@procrastique AD chemicke teda urcite nie su o nic lepsie, ak jej je zle fungovat takto polroka je nezmysel!

@anonym_autor ja som bola podobne, lieky som ihned vysadila a nasadila som si prirodne AD a nic lepsie som nemohla urobit. Ak ti nerobiandobre treba ich zmenit, a ked ma lekar taky pristup tak aj jeho. ;)