Niečo overené na vypadávanie vlasov
Baby poraďte prosím niečo na vypadávanie vlasov
Treba nájsť príčinu... Mne osobne teraz veľmi pomohol zinok (začala som užívať Zincorot) takže to bolo spôsobené zrejme jeho nedostatkom a pomerne rýchlo po začatí užívania som videla výsledky... Ale ak to tebe spôsobuje niečo iné, tak to nepomôže... Väčšinou to je však "zvnútra" - genetika (tam si bohužiaľ človek veľmi nepomôže) , nedostatok nejakého vitamínu/minerálu , intolerancia, stres, hormonálna nerovnováha,...
Ricínový olej, skúšala som skutočne všetko (Plantur, alpscin, Bione, revalid...), a zabral len olej, mne to spôsobije dedičnosť a mierne zvýšená hladina testosterónu.
Mne pomohli vitaminy, asi po 2-3 mesiacoch sa ukazal vysledok. Padali mi vlasy nehorazne cele pramene ale uz je to ok. Pouzivala som taky mulitvitamin na vlasy kde bol zinok, selen, vit A, vit E, vit C a potom lopuchovu vodu po zmytí a šampony ktore maju prirodne zlozenie bez parabenov a sulfatov (Carpathia Herbarium proti vypadavaniu vlasov) . Vlasy ale mozu padat napriklad aj kvoli hormonom, štitnej žlaze, strese atd. tak ak domaca liečba nepomaha odporučam dermatologa. Citala som ze pri zvysenom testosterone je dobry Saw Palmetto - Serenoa plazivá pretoze brani premene testosteronu na DHT ale to som este neskusala .
Mne od od 30tky zacali velmi padat vlasy. Vyskusala som vsetko, drahe aj lacne. VItaminy, strava, dala som si spravit kompletny krvny obraz. Nic nefungovalo. V 35 som otehotnela a odvtedy vsetko ok. Teraz mam 40 a mam viac vlasov ako v mladosti. Takze som si to vyhodnotila, ze mi tikali biologicke hodiny.
Moc som Ti asi neporadila.
Pri vypadávaní je to hrozne individualne, čo zaberie jednej z nás tebe nemusí urobiť nič. Treba skúšať a skúšať a tak nájdeš.
Za mňa ospevovaný cesnakový šampon neurobil nič ale vela babam pomohol. Plantur som mala aj šampon aj tabletky - nič.
Mne najlepšie zaberá Alpecin aj šampon aj tonikum a klasika vitaminy iba zinok.. (skúšala som rozne doplnky stravy na vlasy).
Dobre je kupit si aj kolagen a užívat (piť) to je take že aj vlasy, aj pleť, aj celkovo kosti nechty..
Dalšie vitamíny čo vela ženam pomahaju tak sú napr: Vlasové hnojivo, Venira ale každá žena je iná. Keď ja mám poradiť nejakej na tento problém a nechám ženu nech si vyberie a možno bude štaštie a hneď prvé jej perfektne sadne 🙂
@elsaanna1 Parusan sampon a tonikum

@elsaanna1 Plantur