Nízky fosfór po infúzii železa
Pred 12 dňami som bola prvýkrát na infúzii železa. 500mg ferinject. Štyri dni som sa cítila super. A na šiesty deň mi začalo byť zle a po 10-12h toho, čo som hore na mňa príde vždy taký pocit, že si musím ísť hneď ľahnúť spať (aj keď nie som unavená) inak ma akoby 'vypne' srdce mi rýchlo bije, nevládzem dýchať. To isté sa dialo 7,8,9,10. deň. Na 11. som sa cítila lepšie, ale tá náhla únava stále vždy príde. Dnes na 12. deň som sa cítila v poriadku, ale už po 5h hodinách som nezvládala byť hore. Dala som si v piatok skontrolovať fosfór a klesol mi rapídne po infúzii z 1,43 na 0,8. Chcela som sa informovať, že či má niekto s týmto skúsenosti, keďže mám už dosť strach. Plánujem kontaktovať znovu hematologiu. Ďakujem.
@mirrrka15 sama si si naprdinovala odber fosforu?
Je tolko dni po infuzii necitis sa dobre a nevies dvihnut telefon a zavolat na hematologiu? Ale na mk napises temu
🤷🏻♀️ mne toto hlava neberie, co uz ti ludia su schopni alebo skor neschopni urobit/neurobit
Je tolko dni po infuzii necitis sa dobre a nevies dvihnut telefon a zavolat na hematologiu? Ale na mk napises temu
🤷🏻♀️ mne toto hlava neberie, co uz ti ludia su schopni alebo skor neschopni urobit/neurobit
@anonym_a2ca73 volala som na hematologiu..odbili ma s tým, že to je normálne..nedokázať zostať hore ani 5h je normálne? Nerozumiem ako hneď predpokladáte podľa seba. Odber robila moja obvodná lekárka.
@anonym_a2ca73 a taktiež sama som do príspevku napísala kontaktovať ZNOVU. Treba čítať s porozumením a nie hneď byť premudrelý.. Doktor pri ktorom som bola ma nijako neinformoval o žiadnom riziku ani nič podobné a po tom, čo som mu vravela moje ťažkosti, tak to nijako vôbec neriešil. Nie je doktor ako doktor, preto som sa pýtala tu, že či s tým má niekto skúsenosť.
Nič zle som ti nenapísala, len som sa opýtala že možno skúsim poradiť, si nervózna a zobrala si to úplne inak, nikto ti nechcel zle ani sa ti vysmiať. Tá veta čo je na tom neobvyklé ma zaskočila, lebo je to neobvyklé. Pracujem v zdravotnictve, neberú to len tak že fosfor, pred a po infúzií železa, to už vôbec neviem, tak buď rada más dobru doktorku u nás by ťa poslala doktorka prec ze si namyslas. Že to by ti bolo zle hneď.
Infúzie sa berú viaceré a pri každom ďalšom podaní sa pýtajú ako bolo, tak jedine oni ti môžu poradit
@anonym_a2ca73 a taktiež sama som do príspevku napísala kontaktovať ZNOVU. Treba čítať s porozumením a nie hneď byť premudrelý.. Doktor pri ktorom som bola ma nijako neinformoval o žiadnom riziku ani nič podobné a po tom, čo som mu vravela moje ťažkosti, tak to nijako vôbec neriešil. Nie je doktor ako doktor, preto som sa pýtala tu, že či s tým má niekto skúsenosť.
@mirrrka15 to nemas z fosforu mimochodom

A kto ti bral fosfor? Prečo ti brali fosfor?