Nočná úzkosť alebo panický atak

19. jan 2023

Ahojte, ešte som také niečo nezažila tak neviem presne čo to bolo, ale chcem sa poradiť... som v 30.týždni a v noci okolo jednej som sa zobudila, nevedela som spať. Začala som si čítať v jednej skupine na Facebooku príbehy z pôrodov, jasné že väčšinou sa ženy podelia o tie horšie zážitky, tak som sa do toho začítala...asi po hodinke som začala mať taký divný pocit, začalo sa mi ťažko dýchať, zrazu som mala pocit že nemôžem už ležať v posteli že musím vstať a niečo robiť, hrozne mi búšilo srdce a rýchlo som dýchala. Išla som do kuchyne, celú ju poupratovala, potom som šla do sprchy, dala som si magnézium...prešlo mi to možno okolo 4, pol 5. Hroznú úzkosť som cítila, chvíľu až ako keby som sa mala zblázniť. nedokázala som byť v kľude. Nikdy som také niečo nezažila, aj teraz cez deň je mi nejak zvláštne z toho, ale už nemám také pocity. Bol to záchvat paniky? Mám to spomenúť gynekológovi alebo ísť na nejaké vyšetrenie?
Ďakujem za prípadne skúsenosti

zoe_2
19. jan 2023

Mne ss to stavalo aj pred tehotenstvom, myslim ze ide o uzkost ktora je uplne normalna 🙂 teraz som v 38 tt mimino ma nejake problemy s oblickami takze som opat s uzkostami na dennom poriadku, inak si an to nic nedavam len konzultujem dlhodobo bez ohladu na tehotenstvo s psychologickou, ked nieosm tehotna a je moc zle dam si neurol thats it

werony_n
19. jan 2023

V prvom rade nečítaj somariny, tvoj pôrod môže byt aj tak úplne iný a nič nastať nemusí, pozri si radšej nejaký seriál, čítaj knihy alebo pozeraj výbavu pre bábätko a uvidíš, že žiadne ataky ani úzkosti mat nebudeš. Proste si sa len zľakla a preto sa ri zvýšil tep, lekárovi to spomínať nemusíš, to je všetko len o hlave a tvojom nastavení.

autor
19. jan 2023

@werony_n Ide už o môj 3. pôrod práveže, prvé dva boli celkovo v poriadku, len sa mi živo vybavila tá bolesť.. Áno, som si vedomá toho že čítať tie hororové príbehy bola hlúposť 😬

@zoe_2 ďakujem za skúsenosť 🙂

luccija
19. jan 2023

Zľakla si sa áno najlepšie je začať niečo robiť🙂aby si sa rozptylila.

teleskop
19. jan 2023

ano panicky atak

autor
19. jan 2023

Môže sa také niečo teraz aj mimovoľne opakovať?

mergimar
20. jan 2023

Moze, ale neboj sa, nic sa ti nestane. Tak, ako si zvladla tento atak, zvladnes aj ten dalsi, ak bude. A to si prave treba uvedomit. Poradila si a poradis si aj nabuduce. Je to sice blby pocit, ale nie zivota nebezpecny. Zblaznit sa nezblaznis, kedze o sebe vies a bojis sa toho. Ked sa nebudes bat ataku, postupne zoslabnu a vymiznu. Urcite to das, ver si.