icon

Normix - skúsenosti, nežiadúce účinky

19. aug 2023

Ahojte, užívali ste niekto liek Normix? Po koľkých dňoch ste cítili zlepšenie? Mali ste aj nežiaduce účinky, napr. že vás prvých pár dní užívania bolelo brucho ešte viac a pod? Ďakujem pekne. 😊

simulienulka1
25. júl 2024

@simsalabim dakujem za rychlu odpoved.No to mna hadam v 35 este necaka,aj ked pribrat potrebujem nutne 🙂

tianna
25. júl 2024

@simulienulka1 ahoj, prosím aké si mala príznaky pri SIBE? A bolelo ťa z lactulosy pri testovaní brucho? Ďakujem 🙂

simulienulka1
31. júl 2024

@tianna nie vobec nebolelo pri testovani.
Prve sibo hnacky,bolesti brucha,teraz bez hnaciek,bolesti okolo pupku a pichanie v crevach

tianna
31. júl 2024

@simulienulka1 ďakujem, mám aj ja pozitívne 😆 ATB ako máš prosím? Na koľko, dávkovanie a názov? A áno, to pichanie mám aj ja 😏

simulienulka1
31. júl 2024

@tianna normix atb, 2-0-2,na 2 tyzdne k tomu fodmap

tianna
31. júl 2024

@simulienulka1 ďakujem, podobne teda 🙂 a fodmap prosím ťa budeš koľko držať? Berieš ju úplne prísne, teda vylúčiť aj lepok, laktózu, atď?

simulienulka1
31. júl 2024

@tianna ano uplne,kazdy den cerstve jedlo,este 3 tyzdne budem drzat

tianna
31. júl 2024

@simulienulka1 ďakujem, teda spolu mesiac alebo aj dlhšie to vychádza? Máš prosím nejaký konkrétny návod podľa ktorého sa stravujes? Alebo klasika Google? Prepáč že sa toľko pýtam ale som v tomto nováčik 😆

simulienulka1
31. júl 2024

@tianna vyzivova poradkyna priamo cez lekara a za ten cas som sa to uz aj naucila.Strasne mi vadia tie bolesti,hlavne ked si stlacim pupok,kde mna to picha.

falbala132
31. júl 2024

@tianna ahoj, len k tomu fodmap, diétu treba držať až po dobrati Normixu, inak tie baktérie zalezú počas liečby a nezničiš ich všetky. Toto mi povedal môj gastro a toto je aj názor väčšiny zahraničných kapacít ktorí sa venujú liečbe SIBO. Preto sa to často vracia, lebo ľudia tu diétu držia v nesprávnom case.

simulienulka1
Autor odpoveď zmazal
simulienulka1
31. júl 2024

@falbala132 presne tak,v tomto s Vami suhlasim.
@tianna treba ovplyvnit aj mieru stresu,v hlave si taktiez upratat,lebo velmi emocionalny stav ovplyvnuje aj creva.
Dieta sa da vydrzat bez problemov tych 6-8 tyzdnov,len teda priberanie z nej necakaj,chudnutie skorej.

tianna
31. júl 2024

@simulienulka1 áno, sú tie bolesti veľmi otravné 🙄 a teda prosím tiež máš tak že keď si dáš povedzme o 6:00 potom o 14:00 nedávas nič a následne až o 22:00 opäť dve tabletky? Alebo máš každých 12 hodín len? No toho sa trošku bojím lebo teda ja už vyše pol roka toto riešim a teraz som už tak na hranici normálnej váhy.. keď ešte schudnem budem už príliš chudá 😏

tianna
31. júl 2024

@falbala132 ďakujem pekne. Teda počas liečby jesť normálne ako som zvyknutá aj sladké atď a až následne od ďalšieho dňa ako ukončím Normix začať držať fodmap diétu?

simulienulka1
1. aug 2024

@tianna kazdych 12 hodin a popritom fodmap,hned ako nasadis normix musis aj dietu.Lekar Ti nedal instrukcie?

tianna
1. aug 2024

@simulienulka1 áno, jasné, dal 🙂 len som chcela vedieť ako to majú iní lebo teda viem že aj dávkovanie býva rôzne a aj probiotiká každý inak odporúča brať/nebrať atď. Ďakujem za rady, hlavne nech sme obe rýchlo v poriadku 🙂

simulienulka1
1. aug 2024

@tianna probio nebrat,az po atb.Pred 2 rokmi som mala 3x2 tbl,teraz mam len 2x2,ale nejako horsie to teraz zvladam.

tianna
1. aug 2024

@simulienulka1 ďakujem a ak sa ešte môžem spýtať máš nejaké vedľajšie účinky? Lebo teda leták som zabalila po prvých dvoch vetách z tejto sekcie.. 🤣

simulienulka1
1. aug 2024

@tianna nastastie nemam a v pondelok uz koncim,to netreba citat,lebo potom si to clovek vsugeruje

tianna
1. aug 2024

@simulienulka1 áno, ďakujem, úplne s tebou súhlasím 🙂

simulienulka1
1. aug 2024

@tianna pred 2 rokmi som necitala nic,dali mi normix,nasadila som dietu a bol pokoj.Teraz som zacala vsetko citat,polovicu som si vsugerovala a je to to najhorsie co moze byt.

tianna
1. aug 2024

@simulienulka1 áno, presne tak. Ja som tiež toho už veľmi veľa prečítala a musela som sa stopnúť v tom nekonečnom hľadaní informácii lebo samozrejme mi to celé trávenie rozhadzovalo ešte viac 🙄

simulienulka1
1. aug 2024

@tianna ja tak isto a do toho nehcene chudnem,aj ked normalne jem 🤦‍♀️ ta hlava ozaj robi svoje

tianna
1. aug 2024

@simulienulka1 to verím, veľa vecí má človek ,,len" v hlave. Ja som tiež schudla, no mám kamaráta fitness výživového poradcu a keď som mu povedala čo jem zistili sme že mám denný príjem iba okolo 900 kcal, teda samozrejme že pri takom jedení priberať ako nemám 😄

simulienulka1
1. aug 2024

@tianna no lenze pri foodmapke ten denny prijem ako dodrzat?

tianna
1. aug 2024

@simulienulka1 tohoto sa trošku desím lebo teda schudnúť mi už vôbec netreba, ani gram 😆 už som na úplnej hranici normy BMI totiž teraz.. 😏

simulienulka1
1. aug 2024

@tianna ja praveze tiez, 157 a 47 kil 🤦‍♀️

tianna
1. aug 2024

@simulienulka1 vidím že nám obom by sa skôr zišlo pribrať ako schudnúť kvôli diéte 😆

falbala132
12. aug 2024
tianna
12. aug 2024

@falbala132 ďakujem pekne 🙂