icon

Nosíte okuliare pri astigmatizme stále?

adkagg
Dnes o 08:29

Dobrý den bola som si meral v optike zrak lebo sa mi citeľné zhoršil ,okuliare boli plánované len na šoférovanie ale keď som videla zmenu vo videný v okuliaroch a bez tak mi to už začalo vadiť keď ich nemám .na jednom oku mám 0,25 a na druhom 0,50 dioprije cyl -1,00 . Vôbec sa v Tomu nerozumiem sú to také hodnoty že by somnov ich mala.nosit stále ? (Zabudla som sa opýtať v optike ) Ďakujem

stellarstar
Dnes o 08:34

Je to na tebe, ako vidíš
Ja mam
+0,25 -0,25 180°
+0,50 -0,25 20°
A tiež nosím len pri jazde sem tam doma pri tv

adkagg
autor
Dnes o 16:09
@stellarstar

Je to na tebe, ako vidíš
Ja mam
+0,25 -0,25 180°
+0,50 -0,25 20°
A tiež nosím len pri jazde sem tam doma pri tv

@stellarstar
@stellarstar
@stellarstar neviem ako to máš ty ale ja keď si ich dám dole aj keď po pol hodine tak už sú oči také unavené a vidím dosť veľký rozdiel

senta_sofia
Dnes o 16:14

@adkagg pri astigmatizme vidis rozmazane aj ked mas dioptrie nizsie. Keby nemas astigmatizmus, asi by si dokazala tie dioptrie kompenzovat, aj ked polka uz je tak na hrane.

sense
Dnes o 16:19

Moja dcéra má astigmatizmus, nosí stále.

stankadu
Dnes o 19:05

Tak ich nos stale keď ti to viac vyhovuje. Ako to ty cítiš. Ja mám na pravom -0,45 a na lavom -0,15 a používam iba pri soferovaní a ked pozerám telku, alebo ked som dlhšie vonku. Inak mi to nevadi, ked ich v miestnosti nemám.

anonym_3bffa8
Dnes o 19:09

Pri astigmatizme potrebuješ okuliare stále. Môžeš mať minimálne dioptrie, ale po zložení okuliarov práve vďaka astigmatizmu vidíš rozmazane.