Nosohltanové ťažkosti
Ahojte chcem sa opytat ako dlho ste mali bolesti alebo hlien z nosohltana? A čo bol nakoniec problém. Ja sa trápim 9 mesiacov a stále neviem presne čo mi je.. mam obehanych všetkých lekárov. Alergo orl gastro, je tam podozrenie na reflux, alergia žiadna a na orl som sa nic nedozvedela tak chcem teraz vymeniť orl.
Ako dlho ste mali opuch nosohltana s hlienom? A co vám pomohlo? Vďaka
@petravanc nemas to len teraz ked su chladne mesiace?
Bolesť môže byť z tichého refluxu, nasaď antirefluxnú diétu. Jedz menšie porcie a vylúč hlavne kysnuté pečivo, lepok, kyslé potraviny... Nasaď probiotika.
Spi s vyvýšenou hlavou, aby boli nohy postele zvýšené 20 cm.
@anonym_7f71e5 to uz som nasadila. Ale je to len pár dni. Uvidím kedy a ci zaberie. Ťažkosti mam uz 9 mesiacov. Pochodene všetko ale posledne dni cítim nosohltan zase viac akoby bol opuchnuty samozrejme myslím na to najhoršie už. :( nevedela som ze reflux moze ísť tak prudko na nosohltan. Ale ďakujem
@petravanc nemas to len teraz ked su chladne mesiace?
@anonym_46ae6f no ťažkosti mam 9 mesiacov. Chodím lekárom a nikto mi nepovedal ze na isto to bude toto alebo toto. Ale podozrenie na reflux. Ja sa samozrejme bojim toho najhoršieho a ano teraz ako začalo mrznut ma nosohltan boli viac akoby bol opuchnuty.
@anonym_7f71e5 to uz som nasadila. Ale je to len pár dni. Uvidím kedy a ci zaberie. Ťažkosti mam uz 9 mesiacov. Pochodene všetko ale posledne dni cítim nosohltan zase viac akoby bol opuchnuty samozrejme myslím na to najhoršie už. :( nevedela som ze reflux moze ísť tak prudko na nosohltan. Ale ďakujem
@petravanc nestresuj sa, veľa ľudí žije s refluxom celý život a sú ok. Užívaj magnézium na upokojenie (mg neutralizuje kyseliny v žalúdku) aj stres môže spôsobovať reflux, pri strese sa stiahe žalúdok (žalúdočné kŕče) a vytlačí kyseliny do pažeráka čo môže dráždiť sliznicu. Zrejme sa ti dostal do nosohltanu enzým pepsín a pri zvýšenej kyseline sa aktivuje a dráždi sliznicu (aktívny pepsín znecitlivuje postihnuté miesto a opuchne, vtedy necítiš bolesť ). Ak si začala s dietou môže ťa to pobolievať kým sa podráždená sliznica zahojí. Píšem zo svojej skúsenosti. Kým sa sliznica zahojí snaž sa vyhnúť živočíšným proteínom, pri nich sa tvorí najviac pepsínu v žalúdku.
@petravanc nestresuj sa, veľa ľudí žije s refluxom celý život a sú ok. Užívaj magnézium na upokojenie (mg neutralizuje kyseliny v žalúdku) aj stres môže spôsobovať reflux, pri strese sa stiahe žalúdok (žalúdočné kŕče) a vytlačí kyseliny do pažeráka čo môže dráždiť sliznicu. Zrejme sa ti dostal do nosohltanu enzým pepsín a pri zvýšenej kyseline sa aktivuje a dráždi sliznicu (aktívny pepsín znecitlivuje postihnuté miesto a opuchne, vtedy necítiš bolesť ). Ak si začala s dietou môže ťa to pobolievať kým sa podráždená sliznica zahojí. Píšem zo svojej skúsenosti. Kým sa sliznica zahojí snaž sa vyhnúť živočíšným proteínom, pri nich sa tvorí najviac pepsínu v žalúdku.
@anonym_7f71e5 ďakujem. Len čo potom jesť? Z toho som bezradná. Keď teda je dobré vyhnúť sa živočíšnych proteinom už ozaj neviem ako sa stravovať. ;D budem rada za každú radu do jedálničku. Už som vysadila kávu sladkosti čokoládu kyslé pečivo a pod. ..

Bolesť môže byť z tichého refluxu, nasaď antirefluxnú diétu. Jedz menšie porcie a vylúč hlavne kysnuté pečivo, lepok, kyslé potraviny... Nasaď probiotika.
Spi s vyvýšenou hlavou, aby boli nohy postele zvýšené 20 cm.