icon

Nosový hlas po chorobe

4. apr 2025

Minuly piatok som ochorela. Nejaka slabsia viroza, skriabalo ma v hrdle, upchaty nos na striedacku s tecucim nosom, postupne kasel. Dala som si sinupret, bromhexin pastilky na hrdlo. Nekaslem uz, hrdlo neboli ale mam strasne nosovy hlas aj ked nos nie je upchaty. Neviete co to moze byt a co na to?

majamat
4. apr 2025

problem s dutinami. neviem ci si mala sprej do nosa,ale bolo by dobre ho pouzivat.
tiez mozes skusit antialergicky sprej. tusi Livostin sa kupuje,a si nemusi byt na predpis, ale nie som si ista.
nejaky ten sprej na odpuchnutie treba, inak sa ti tam bude zivit infekcia.
pripadne mozes skusit zajst za dr, mozno by nebol zly ATB sprej. mzu pomoct v liecbe aj pastilky na cucanie - Doritricin, obsahuje antibioticku zlozku a hoci to cucas, neuskodi, ak ATB posobi v hrdle.
ak by to epreslo, potom uz len ORL.

autor
4. apr 2025

@majamat pouzivam sprej do nosa, aj morsku vodu. Necitim tlak v dutinach. Dnes sa uz k dr nedostanem. Ak by nepreslo tak v pondelok tam zajdem

majamat
4. apr 2025

ja nema zadny tlak v dutinach, dycham nosom, sice nie som chora. choroby u mna prebiehaju uplne normalne a len obcas, mama kurat dlhorocny chronicky kasel, co s tym nema, ale bola som pred romi posla na ORL koli prevereniu povodu kasla.
a teda po rtg dutin na mna krciarka vybehla, ze mam masivny zapal dutin. a mne nic nebolo. nasledne CT potvrdilo polyp v jednej dutine, ktory vyvolaval zapal,a le ten sa rozsiril do viacerych dutin, aj tam, de polp nie je.
ja uplne bez priznakov.

cize nemusia byt naisto typicke priznaky. nosovy hlas znamena, ze sa v nose neico deje, reso dialo,s amozrejme, ez to moze byt aj po chorobe, no to by malo casom ustupit.

tana85
4. apr 2025

tiez to tak mam po chorobe, dr mi dala trifed na par dni, aby sa to uvolnilo. dycham v pohode, hlieny ostali niekde v dutinach, je to otrava, tento virus prechadza vsade v nasom okoli