Nový liek Cetalgen na bolesť hlavy
Ahojte 🙂,
vyskúšali ste už niektorá ten nový liek Cetalgen, čo teraz reklamujú ? Je to kombinácia paracetamolu a ibuprofénu. Zabral vám na bolesť hlavy ?
Ďakujem 🙂.
@mamkaviki Mam to presne tak isto. Pre istotu ho fakt nosim vsade pri sebe, lebo jeden nevie kedy ho co prepadne aka bolest a som teda rada ze on je taky vsestranny 🙂 A myslim si ze nas zeny skor chytia nejake tie bolesti ako muzov 😀
@lienoccka85 Ani nehovor. Tak ale zase na mužov sa zrejme nekladú také veľké nároky ako na nás ženy 🙂 Niekedy mám chuť sa dať naklonovať aby som si stíhala aj oddýchnuť a vypnúť od všetkého. Ale keď ma prepadne taká fajn bolesť hlavy, tak veru je to záchrana.
@mamkaviki Cize si ho tiez vyuzila tak vsestrannejsie? 🙂 U nas doma nesmie chybat a teda ani v mojej kabelke a v praci v sufliku. Teraz si myslim ked je opat chripkove obdobie ze sa dost zide mat takyto liek po ruke 🙂
@beabelisova Presne tak. Minule som bola inak prekvapena ze mi zabral aj ked som mala hrdlo zapalene. Som nemala doma ziadne pastilky na ukludnenie a uz som nevedela co a potom citam ze aj na bolest hrdla.
Nedá mi nevyjadriť sa sem, no v podstate je podľa mňa veľkou výhodou mať po ruke takýto všestranný liek na bolesti a ešte aj teplotu. Bola som už zúfalá lebo som vyskúšala kadečo, najskôr samozrejme len také tie bylinky a babské rady, no asi nie som ten prípad ktorému takéto niečo pomôže.
No cetalgen pri mne zabral pri teplote veľmi rýchlo, ale cítila som sa ako keby som mala vygumovanú hlavu, už mám z neho strach takže z môjho pohľadu ho neodporúčam.
@tanickalab Chapem. Teraz cez sviatky sme mali masaker doma. Boli sme vsetci komplet chori. Ako maly to zvladol bravurne, ten si to odlezal este ten vikend pred Vianocami. Ale ja a muz? Odpaleni uplne. Kebyze nemam doma lieky tak by som mala problem aj nieco malo napiect ci uvarit.
@adka1333 Ako to myslis vygumovanu hlavu? Praveze ja ju taku mavam skor pri tej teplote a toto mi pomoze dat sa akotak do normalu.
@lienoccka85 myslím to tak, že ako keby som nežila, mala prazdnu hlavu je to blbý pocit. Bojím sa cetalgenu pre mna je takýto stav dosť blbý, ked ho beriem, dosť ťažko sa to dá opísať. No cetalgen obsahuje dva druhy liečiv a kombinácia obidvoch je brutálna, tak by som to ešte nazvala.
@lienoccka85 uff, vies co aj nas skolila tato chripka hnusna co je vsade teraz. to som pocuvala pomaly z kazdej strany ze je niekto chory. nas to tak isto postihlo, len nastastie bola som skor ta co to zvladala, no tiez len tak bez nicoho by som to veru nedala. ale aj tak sme varili a piekli menej, lebo tym ze sme boli chori tak nam ani nechutilo nejako jest.
@adka1333 zaujimave, s tymto som sa teda este nestretla. tak asi je na teba silnejsi, ale mozem tu kombinaciu len potvrdit. kebyze si ho nenasadim hned tak neviem.
@tanickalab To sa ani necudujem ved to sa v takom stave ani neda. No bolo to teraz take navalove a este navyse ked do toho dostanes ms ako ja "stastlivec" 🙈 Nastastie som nemusela krizit tie lieky cez seba ale v pohode som si vystacila s jednym.
@tanickalab Inak ja si ho dávam aj keď mám alergiu. On má v sebe aj antihistaminikum a super mi zmierni príznaky ako kýchanie, svrbenie či slzenie očí 🙂
@jana_vaj Mna ti toto inak celkom prekvapilo, lebo som ho donedavna pouzivala fakt len na tie teploty a bolesti. No doktorka mi povedala tiez tuto infosku minuly rok ked zacalo vsetko kvitnut a fakt to pomoze super 🙂
@beabelisova ale aj tak si myslim ze to netreba brat tak ze nepojdes na alergologiu alebo ze nebudes uzivat lieky na to urcene 😀 ako prva pomoc fajn, no asi by som to riesila dalej u doktorky a zostala pri nom len co sa bolesti a teploty tyka.
@jana_vaj moc by som sa zase pri nom na toto nespoliehala, pretze je fakt urceny skor na tie chripky a prechladnutia. alebo potom rozne bolesti, okrem teda migreny, to uz je uplne ina kapitola.
@katusskaa cetalgen je liek ktory obsahuje okrem ibuprofenu a paracetamolu aj kofein, tak moznoze aj ten tomu trochu napomaha ked podporuje v podstate aj liecbu a priznaky chripky. ved ked si vezmes tak ked si chory alebo ti zacina nejaka choroba tak tiez je tam upchaty nos, kychanie atd. Ale ako som uz aj ja povedala tak primarne na toto nie je urceny.
@odesi asi si to s niečím mýliš, cetalgen obsahuje len tieto dve liečivá (z príbalového letáku): Liek obsahuje 2 liečivá:
paracetamol - analgetikum, ktoré účinkuje na zmiernenie bolesti a horúčky;
ibuprofén - patrí do skupiny liekov známych ako nesteroidné protizápalové lieky (NSAID), ktoré znižujú bolesť, znižujú opuch a znižujú vysokú telesnú teplotu.
Tak mylit sa je ludske povedzme si uprimne. A ano nam doteraz pomahal pri chripke jedna radost, podla mna by taketo lieky nemali chybat v ziadnej domacnosti. 👍
@beabelisova ale aj tak si myslim ze to netreba brat tak ze nepojdes na alergologiu alebo ze nebudes uzivat lieky na to urcene 😀 ako prva pomoc fajn, no asi by som to riesila dalej u doktorky a zostala pri nom len co sa bolesti a teploty tyka.
@lienoccka85 My ho pozname uz dlhsie doma a je vyuzitelny fakt tak vsestrannejsie. Este keby sa tak dal aj pre deti pouzit, tak by som nemala tolko liekov v lekarnicke 😀
@odesi Tak to zase nie tak som to nemyslela, samozrejme ze to by som pouzila uplne ine lieky na alergiu taku uz rozvinutu, ale neviem ako u vas, no mne ked zacina este len nejaka alergia tak v podstate sa zacinam citit aj ako chora. A toto je taka zachrana celkom aspon v tych zaciatkoch, dokial sa nedostanem k liekom 😀
@lienoccka85 My ho pozname uz dlhsie doma a je vyuzitelny fakt tak vsestrannejsie. Este keby sa tak dal aj pre deti pouzit, tak by som nemala tolko liekov v lekarnicke 😀
@odesi Tak to zase nie tak som to nemyslela, samozrejme ze to by som pouzila uplne ine lieky na alergiu taku uz rozvinutu, ale neviem ako u vas, no mne ked zacina este len nejaka alergia tak v podstate sa zacinam citit aj ako chora. A toto je taka zachrana celkom aspon v tych zaciatkoch, dokial sa nedostanem k liekom 😀
@beabelisova teraz v tomto obdobi teda ked fakt vsetko kvitne, same pele vsade lietaju to je strasne..ja original akoze lekarkou nemam urcene lieky na alergiu, kupujem ich len tak na tych 10 dni co sa dava. kolkokrat si inak myslim, ze idem byt chora, lebo presne takym stylom mi to zacina.
@beabelisova teraz v tomto obdobi teda ked fakt vsetko kvitne, same pele vsade lietaju to je strasne..ja original akoze lekarkou nemam urcene lieky na alergiu, kupujem ich len tak na tych 10 dni co sa dava. kolkokrat si inak myslim, ze idem byt chora, lebo presne takym stylom mi to zacina.
@tanickalab Ved ono to niekedy postaci na tych 10 dni niekedy. Pokial teda nie si tazky alergik, ale ked si to tak vezmes tak asi cenovo by ta to vyslo rovnako. Co sa choroby tyka, tak to ja zase viem kedy si supnut nejaky liek vcasne aby zabral a aby som sa nedostala do dalsich stadii.
@beabelisova Ano je to zachrana. Ja napriklad zle znasam aj ked je vonku take otrasne teplo ako tomu bolo nedavno..Neviem ako to mavate vy, ale ja sa cez leto bez neho a bez magnezka teda nezaobidem..A rok co rok mi pride ze je to horsie a horsie.
@beabelisova Tak to je uz detail si myslim. Zase tolko liekov od bolesti asi nemas doma, ze na kazdu boliestku nieco ine. Tak ako mas pre seba jedny tabletky, tak aj pre deti staci jeden nejaky sirup alebo nieco. Neviem, ako mas stare deti.
@lienoccka85 Nerozumiem tomu, načo by som doma mala mať liekov ako v lekárni. Mám predsa už niečo vyskúšané, overené, čo mi sedí, tak si kúpim to a nemusím zbytočne vymýšľať a kombinovať a aj tak to potom nikto nestihne využívať, keď je toho plná skrinka, takže sa to zbytočne vracia do lekárne.
@jana_vaj nie je podla mna nic horsie ako kombinovat halabala lieky. minule som citala, jeden pan pisal, ze ake kombinacie si on dava. no to musi velmi prospievat...
@tanickalab Ved to urcite. A naco je to dobre, ked sa daju kupit kadejake lieky a tomuto sa da uplne lahko vyhnut. Ja uz dlho pouzivam na vsetko len jeden liek. To je podla mna taky maly zazrak, ze mi takto ucinkuje dobre 😀
@lienoccka85 ved to nie, to je aj zbytocne, lebo tak casto sa to zase neuziva, aby sa to stihlo minut, ked mas toho z kazdeho druhu a znacky nieco. staci jedna skatulka poriadnych liekov, ktore aj funguju a mas vystarane.

No tak za mna jedna pecka lebo ci mi trhali osmicku a to vam ani nehovorím co som si pri tom trhani uzila bolesti neunosne a jediny cetalgen mi zabral taktiez bolest hlavy menštruácia ja som velmi s cetalgenom spokojná 🙂