Ochorela som od detí. Ako to zvládnuť?
Ahojte mami.
Ako riešite, zvládnutie choroby pri deťoch. Dnes som ko. Navali zima a tepla, bolesť svalov atď., vstáva viete si predstaviť
... Muž je síce doma, ale ľahla som si a deti v tom momente za mnou a skakali, gulali sa. Muž ich aj zobral, ale zachvilu prišli zase a len pri mne. Nevládzem...
@qwer2019 nezvladame. Sme na tom presne, tak isto biedne ako ty. Zila som na ibuprofenoch, teplej vani a detom som strcila ipad. Idealne objednat jedlo. My nemame v okoli rodinu, tak som na vsetko bola sama. Pokial nemal vybuchnut dom tak som nerobila, co som nemusela. Po par dnoch mi bolo lepsie tak som veci dobehla. Zial bohu prach ani riad nikam neusli 😀 pekne si ma vsetko pockalo.
@zmrzlinka2021 su tiež chore
@tosomja kazdy clovek ma pravo byt chory a realne to aj pomenovat a nehrat sa na hrdinu. Prave preto deti maju vzdy dvaja, aby sa vedeli vzajomne podporit a spolocne riesit danu situaciu. Je normalne, ze ak moj partner ma zdravotny problem, staram sa ja a je normalne a aj spravne, ak mam zdravotny problem ja, potrebujem vylezat, partner sa postara o deti a domacnost.
Udelom zien nie je byt chuderou a dat sa zneuzivat a riskovat vlastne zdravie, zivot, lebo iny clen rodiny dava ruky prec od svojej zodpovednosti.
@qwer2019 skor zotavenie!
@zmrzlinka2021 ďakujem krasne
@zmrzlinka2021 keď on by s nimi aj bol chvíľu, ale nevie ich zabaviť tak aby dali pokoj. Pusti im rozprávku, dá niečo do ruky. Zavhviku omrzí a sú pri mne
@qwer2019 škoda ze su chore deti, inak by ich mohol vziat na prechadzku, do kocika... a ty by si si s paralenom pospala
@qwer2019 chcú-nechcú, proste toto je na mužovi aby to zariadil. Chápem, že deťom v tomto veku nevysvetlíš, ale nech ten chlap nie je tretie umraučané decko a nech sa stará. Keby ťa zobrali do nemocnice tak výhovorku mať nebude. Z posledných síl by som mu vyčistila žalúdok a zamkla sa v izbe keď to nejde po dobrom 😃
Držím palce, nech sa môžeš v kľude liečiť a nech si čoskoro fit.
@zmrzlinka2021 to by ich nevzal. Ako on hovorí,,to by nezvládol."
@sissy27 no chýba je v tom, že ja som na materskej dovolenke a muž chodí zarábať od rána do večera. Už aspoň nie na dva mesiace ako chodil.
Veď píše, že deti nechcú byť s otcom, keby ju nevideli, tak sa s ním uspokoja, oni vidia a cítia, že mama je doma, preto jej nedajú pokoj. Mám presne také malé deti, polrocnu a skoro dvojročného. A nie že chorá, ale ani trošku pospať si nemôžem keď sú doma, lebo pistia, starší chodí k dverám a uteká mužovi. Keď vstanem a som v miestnosti pri nich, ani o mňa nezakopnú.
@qwer2019
sorry, viem, ze nie som moc "jemna" ale preco s nim mas deti?
Vies si predstavit, ze ty povies, ze svoje deti nevezmes na prechadzku, lebo ty to s nimi nezvladnes?!!!
@zmrzlinka2021 to nevadí. Tak môj muž je názoru, že toto je údel matiek. Keď budú poslúchať tak pôjde aj s deťmi von. Ale to je zas na inú tému.
@qwer2019 dá sa, ver mi. Ale ty a očividne aj iné máte doma rozmaznané prerastené decká, ktorým omylom dali občianske preukazy a volebné právo. Ako že by nezvládol dve vlastné deti?? A ty máš s prepáčením skapať, lebo on chudáčik nezvláda? Tak sa ho opýtaj, či teda dáte deti do decáku alebo len tak necháte v lese, keď ty sa z objektívnych príčin nemôžeš starať a on je nemtavý. A dúfam má spravenú vasektómiu, lebo keď nezvláda pár dní dve deti, tak by nemal mať v žiadnom prípade tretie.
@tosomja aha a keď nebudeš na materskej tak sa všetko zmení a bude sa zrazu podieľať aj na starostlivosti o deti a domácnosť? Či potom prejdete k argumentu “ale to je ženská práca” ?
@qwer2019 no len aby si neskoncila s kolapsom z vycerpania a prechodenia choroby. Ja som tak hrdinka prechodila par chorob, vsak co len teplota a kasela a slabost. Nevylezane choroby sa vracali. A potom ma brala sanitka pre kolaps a v nemocnici mi urobili rentgen pluc pre dlhodoby kasel...a boli tam cach, zmeny - jazvy na plucach , ze vraj som prekonala zapal pluc ani som o tom nevedela. Dodnes mam z toho na "pamiatku" astmu... no ale "udel" zeano...
@qwer2019 ale si mi neodpovedala, preco prave s nim si sa rozhodla mat deticky?
Postras ho, ze nevylezana choroba moze mat na tvoje zdravie nasledky a potom mu starostlivost tak ci tak prishcne. Zdechlina to je. moj muz aspon nebol doma, ked bol tak vzal deti von. Ked su deti tak cule, ze dokazu skakat a salit sa...tak zvladnu aj nejaku prechadzku v parku na cerstvom vzduchu. Kratka prechadzka hoci aj v kociku by ich trochu cerstvy vzduch unavil. a potom by doma viac pospali a mala by si klud.
@zmrzlinka2021 tak vieš, keď nemáš deti sa človek správa inak. A predsa aj ja som bola iná, kým sme nemali deti. Čiže možno niektoré črty som prehliadala. Ale to už neovolyvnim
@qwer2019 jasne, uz to nezmenis, ale dakujem za odpoved. No zial, budes to musiet zvladat sama, ale urcite nezi "v kute", nastuduj si nieco o asertivite, zvys si sebavedomie a pracuj celkovo na sebe, a na tom, aby si vedela, v akej situacii ako reagovat a co komu dovolit.
Ved tak nech poslúchajú, chytim deti, odsikujem k otcovi, som chora a neotravujte. Zavriem sa v spalni. Dobehnu 2.x urobim cirkus a zamknem sa. A ked deti ocka ano teba neposluchnu, treba trosku pritvdit asi. To co na nich ocko nezvládne? 😁
Inak kedze, keď bola dcera mala boli sme zvyčajne samé, zalahli sme s rozprávkami 😏
Ze hrajka sa na playku 😂 letelo by playko oknom 😂 co ma 15rokov?

@qwer2019 nech manzel vezme deti von, aspon an 3-4 hodiny a tebe uvari cerstvy caj s citronom