Očkovanie, antikoncepcia a nadváha
Baby ste tu nejaké čo sa dali zaočkovať aj napriek tomu že brali anti a mali nejaké to kilo navyše? Mali ste nejaké problémy? Ja stále váham a hlavne toto ma odrádza či nebudú nejaké vedľajšie účinky. Ďakujem
@lucinka2ho cerveny stlpec, to su oficialne statistiky - samozrejme nezabudni spomenut, ze urcite zmanipulovane
@dadis vieš čo je na tvojom násilnom prejave v súvislosti s propagáciou očkovania a vyhrážaní sa políciou pre šírenie hoaxov najsmiešnejšie? Že si tu dala citáciu od Sabaku, ktorý sám šíril počas druhej vlny hoax a to, že očkovaný proti covid-19 nezomrie na covid a ani sa nedostane do nemocnice ako hospitalizovaný s ťažším priebehom. Ajhľa, prešlo pár mesiacov a takéto prípady tu máme, aj očkovaných zomretých na covid, aj hospitalizácie očkovaných v nemocniciac. Zamysli sa nad tým koho počúvaš a koho informácie propaguješ ďalej aby si nakoniec neskončila ako šíriteľka hoaxov práve ty. 🙋
@lilope Zdielala som od neho nieco take? Nie. Zdielala som jeho konkretny post, ktory hovori o tom, ze sirenie hoaxov sposobuje smrt. Zamyslam sa nad tym, co zdielam. Nie som odbornik, môžem iba ako laicka osoba odporucit sa dat zaočkovať na zaklade osobnej skusenosti a skusenosti mojho okolia. Ale nic take som tu neuvadzala, odporucala som autorke si zavolat lekarovi a tam sa informovat. MUDr. Sabaku som citovala, aby baby, co tu zverejnuju hoaxy, to nerobili. Ze ich konanie nemusi byt bez nasledkov, mozu tym niekomu ublizit. Sice sa tym konanim iba podvedome utvrdzuju, ze ich rozhodnutie sa neockovat je spravne(viem to pochopit), ale mozu tymi postami ublizit inym ludom, ktorych presvedcia sa neockovat.
@lucinka2ho Stale cakam, kedy nam objasnis ten graf c. 1 bez mesiacov na osi x? Si chcela, ze sa mame zamysliet, tak ci sa sa zamyslela ty nad tym grafom, ktory si okopirovala? Lebo keby sa sa o to pokusila, videla by si, ze to je nonsense
@mircalla nech sa paci...studuj😉
https://ourworldindata.org/grapher/excess-morta...
Ockovat - neockovat, tak k tomu sa vyjadrovat nejdem, to si musi kazdy clovek sam zvazit.
Som prijemne prekvapena, ze toto je jedna z mala diskusii, kde sa nezacalo urazat, hadat a argumentuje sa tu slusne a vecne a do toho sa najde niekto, komu napadne, ze moze niekoho nahlasit policii a oni si ho najdu. Kde sa zrazu v ludoch berie ta zloba a zakeractvo, len za to, ze niekto ma iny nazor.
@lucinka2ho A co na tom akoze nechapes? V Izreali v juli a auguste narastol pocet pripadov Covidu, mali dalsiu vlnu ako my teraz u nas. Vdaka ockovaniu je ovela mensia umrtnost na covid, ako bola v januari. Nezda sa tvojej konspiratorskej hlavicke, ze celkova umrtnost v aguste je vysoka, ale nie kvoli covidu? Namahala si sa niekde googli priciny umrtia? To, ze po booster davke sli cista rapidne dole si si uz nevsimla?
@kinderzwillinge To myslis na mna? Myslim, ze som sa spravala ku vsetkym diskutujucim slusne. Prepac, ale zijeme v spolocnosti. Vsetko co povieme, alebo napiseme ma na niekoho dosah. Ak si niekto zamerne vymysla a klame, musi ratat s tym, ze bude za to znasat dosledky. Aky je rozdiel medzi tym, co ta diskutujúca napisala a vymyslenymi rozpravkami na FB...ti ludia, čo si tie hoaxy vymysleli a sirili, boli za to potrestani pravom. Vies kolko ludi im uverilo? Tu neplati sloboda slova. Tito ludia zamerne klamu, aby si podporili vlastne nepravdive tvrdenia. Ona nenapisala, napr. Som xyz, pracujem ako abc a nemam dobry pocit z toho, ze by ta vakcina mohla mat vplyv na moj plod. Citala som tento clanok (link)....proti takymto vyjadrebiam nic nemam, vsetci kladieme otazky a mame pochybnosti a a strach. Ona zamerne klame, ze jej to gynekológ potvrdil a odmieta uviest meno toho lekara. Ja na tom nevidim nic slusne 🤷♀️
@lucinka2ho A zopakujem. Ockovanie nie je dokonale, neriesi covid problem, len zmiernuje. Nebyt ockovania dnes mame stovky mrtvych denne a situaciu ako zima/skora jar. Tiez chapem pochybnosti ludi, ale sirenie hoaxov ako testovanie tycinky su napustene covidom a pod, vyhrazky smrtou vedcom a lekarom...vazne si s tymto ok?
@dadis Presne tak.
@mircalla prosim ta,kde som sa vyhrazala vedcom😱kde som pisala,ze su napustene tycinky a pod?Prosim ta nehadz vsetkych do jedneho vreca🤦♀️Ale pre pana,ved vieme preco bolo tolko mrtvych...Ved sa neliecilo a zasa sa nema ambulantne liecit...bolo to aj na Ta3(lekarka spominala nejaky manual)...kovid sa musi liecit od zaciatku(u obvodaka) a nie telefonicky a ked nezaberie,tak nemocnica🤦♀️Skus si prosim pozriet tu pani lekarku,co liecila a nikto jej nezomrel...dokonca aj ona ockuje,ale nenuti...proste iba lieci!O tom to cele je.prajem ti pekny den
@lucinka2ho Este raz. Pytam sa ta normalne, ci sa s takymi vecami stotoznujes, kedze sama siris hoaxy. Citaj s porozumenim. Co sa tyka pani lekarky, co liecila covid. A cim prosim ta liecila covid? Pouc ma. Ivermektinom? Moja draha, poznam 6 ludi, co na covid zomrelo. Zhorsil sa im stav za jeden den, lekarovi ist ani nestihli. Ake konktretne liecenie mas na mysli? Vitaminky a liek pre kone? EMA tento liek neodporuca, myslis si, ze asi preto, ze je zazracny?
=
A len pre info, tazky priebeh, lekarovi ist ani nestihnes ani nevladzes. Ono bohuzial ti ani velmi nema ako pomoct.
@mircalla moja mamina covid mala. A liečila sa ivermektinom. Neverila tomu rovnako ako ja vzhľadom na posmešky ohľadom tohto lieku, ale naozaj po podaní prvej dávky sa jej stav zlepšil - po druhej dávke bola fit. Následne išla na pečeňové testy, keďže som sa dopočula, že zaťažuje pečeň. Ale výsledky boli úplne v poriadku. A musím povedať, že jej bolo veľmi zle a veľmi som sa oňu bála, preto sme sa rozhodli skúsiť ivermektin.
Tým netvrdím nič absolútne, je to len skúsenosť. Články nečítam, snažím sa tuto situáciu neriešiť keďže sú okolo nej len hádky. Ale chcela som sa podeliť o pozitívnu skúsenosť.
@sofiapp Nehadam sa. Ale odpoved je, ze nevieme, su data, podla ktorych pomaha, podla inych nepomaha, ci dokonca skodi. Mala vzorka na zavery. V kazdom pripade je to experimentalna liecba s liekom pre kone - davkovanie, dlzka liecby. Zaujimave, ze experimentalna liecba je ok, ale experimentalna vakcina, ako sa s oblubou tvrdi, (ktora experimentalna nie je) je problem
@dadis viem si predstaviť ze na svk je tých lekárov malo, v zahraničí však mnoho odborníkov sa vyjadruje proti vakcínam.
Tiež môj neurológ (chodím kôli migrénam) mi neodporúča očkovanie. Okrem iného sám nie je zaockovany a vieš prečo???? Pretože denne ma plnú ordináciu ľudí s nežiaducimi účinkami vakciny ako aj postcovid!!! To sa ale už nikde nepíše,že? Keď som sa ho spýtala v akom pomere, povedal ze 50/50 ale s jedným veľkým rozdielom. Postcovid sú starí ľudia s nejakými pridruzenymi diagnózami, ale pacienti s problémami po vakcine sú mladí zdraví ľudia resp. boli dovtedy!!! V mojom blízkom prostredí mam niekoľko postihnutých priateľov, a bohužiaľ aj 2 úmrtia a samozrejme aj mnoho bez doteraz žiadnych nežiaducich účinkov,no ale na coronu nepoznám nikoho kto by bol zomrel. A prekonali ju naozaj hrozne veľa ľudí v mojom okolí, dvaja boli aj na pľúcnej ventilacii. Postcovid ma 1 z nich. Inak všetci zdraví!
Za mňa očkovanie rizikovej skupiny áno, určite som za!! Ale ostatným a hlavne deťom,tehotnym a kojacim maju dat s vakcínami pokoj!!!
@pragmaticka Ja presne naopak, nepoznam vobec nikoho s vedlajsimi ucinkami a ockovani su vsetci (zijem v Bratislave, tu je zaockovanost vysoka) a samozrejme mladi ludia ale poznala som 6 ludi, co na covid zomreli. Suhlasim s tymi detmi a tehotnymi, inak nie
Ale poviem to tak, ze je to kazdeho vec a plne to respektujem, nemam nic proti obavam ci argumentom
Co mi vadi, su hoaxy, lzi a konspiracie urcitej skupiny ludi.
@pragmaticka
@mircalla ono je to take zvláštne .. ľudia majú rozne skúsenosti, niekto pozitívne, niekto negatívne ..
Myslím si, že na každom z nich je niečo pravdy
@mircalla ono je to aj tým ze podla mňa na Slovensku je hrozne spatná zdravotná starostlivosť, co sa týka covid pacientov. Žijem v zahraničí. Aj ten basketbalista mlady chalan co minule zomrel, som presvedčená o tom, ze keby dostal vcasnu správnu liečbu mohol tu ešte byť s nami.
Toto je možno dôvod prečo ty tých úmrtí na covid máš v okolí tak veľa.
Ale samozrejme mam rešpekt voči tej chorobe a za mňa starí a rizikoví by sa určite zaočkovať mali!! Tam proste riziko choroby prevyšuje riziko nežiaducich účinkov vakcíny. Ale ostatným by fakt mali dať pokoj!
@pragmaticka ja som mlada bez pridruzenych diagnoz a mam postcovid chodim po lekaroch niekolko mesiacov..bola som dokonca v postcovidovom centre kde mi prd pomohli ...musim si kazdeho lekara obehnut zvlast kdezto v postcovidovom centre mali byt vsetci odbornici pod jednou strechou a spravit komplexne vysetrenia, vsade su cakacie doby momentalne cakam uz 2 mesiace na jedno vysetrenie ....dala som sa oxkovat z vlastnej vole ked uz som par emsiacov bojovala s postcovidom po prvej davke mi niektore priznaky postcovidu odisli po druhej davke dalsie lekari bez toho aby vedeli ci som ockovana mi ockovanie odporucali lebo maju viacrj pripadov ktorym pomohli aj na postcvoid ....aj ja som sa bala vedlajsich ucinkov z vakciny kedze covid sa somnou pohral a zanechal par veci ale nepoznam nikoho kto by mal nejake dlhodobe neziaduce ucinky z vakciny kdezto z kovidu ano
@gabika8855 verím ti. Mam kamaráta mladého chalana,35r športovec. Celý covid iba prespal co bol taky unavený, inak mu nič nebolo. Jedine šťastie ze išiel pár mesiacov po covide na ročnú prehliadku kde mu zhrozený doktor volal ze ma okamžite prísť. Diabetes 1, chalan si musí do konca života pichať inzulín. Hrozne. To je jediný prípad postcovidu kt poznám.
Ale mam kamošku ktorá od vakcíny trpí neustále chronickými zapaImi mocovych ciest(dovtedy nevedela čo to je a to ma baba už cez 40), ďalšia ma vkuse hrcky v uzlinach. Jedna zmizne ďalšia na druhej strane sa spraví a takto už niekoľko mesiacov. Ďalšia kamoška 3 týždne po druhej vakcine odpadla a ochrnuta polovica tváre(nevedela jest, rozprávať) . Odvtedy sa dava dokopy, vkuse tocaky, rehabilitacie atď. Dovtedy zdrava 27r baba, povolením vojacka! Atď, atď.
Ja teda čakám na vakcínu od valnevy.. Snad ju Ema schváli a nou som ochotná sa dat zaočkovať. MRNA neprichádza do úvahy, keďže ako a hovorí bez vetra sa ani lístok nepohne a tých hlásení/podozrení /ci pochybnosti zahraničných odborníkov a vedcov je naozaj mnoho.
@pragmaticka A aku liecbu mas na mysli? Ten chalan zomrel do 3 dni. Osobne ale tym reciam tvojho lekara moc neveriem. Evidentne zaryto proti ockovaniu, takze ma zjavne potrebu robit "osvetu". Mne inak osobne vadi, ked lekar vykecava a klebeti o svojich pacientoch s inymi pacientami. Pre mna maximalne neprofesionalne a tu plnu ordinaciu ludi s vedlajsimi ucinkami ozaj beriem vzhladom k jeho postoju k ockovaniua s velkou rezervou, pretoze ja vo svojom okoli snad nemam neockovaneho cloveka a nik problem nema. Mne by fest vadilo, kebyze mi rozprava o svojich pacientoch, hned by som ho stopla. To skratka lekar nerobi.
@mircalla ja som sa ho nato pýtala. A nehovoril mi žiadne detaily ani diagnozy. Len mi povedal to, co som hore napísala. Keby bol zásade proti očkovaniu, tak by mi ani postcovid pacientov nespomenul, nemyslíš? Ako sám povedal je to 50 na 50! Ja teda v mojich 38r idem radšej riskovať postcovid ako mRNA vakcínu, keďže sa nepovažujem za rizikovú. Naopak ak je niekto rizikovi, zaočkovať by sa určite mal.
Tu mame dalsiu osobu od fachu(ziadna Betka z ulice)ktoru mozme povazovat za odbornicku, treba si vypocut do konca a takisto rozprava o tom, preco povazuje ockovanie deti a tehotnych za tragediu. Ktosi tu odomna pytal "dokazy"preco je zle ockovat tehotne tak nech sa paci
@pragmaticka Enjoy. Inak rizikovy sa pise s tvrdym y. Ucivo 4. rocnika ZS
@mircalla nesirim hoaxy🤦♀️to ty siris...ivermektin nieje len pre zvierata!
https://www.ta3.com/relacia/21288/ivermektin-je...
Ja nevravim,ze LEN ivermektin,ale liecbu podchytit co najskor,odbery a lieky...paci sa pozri si...A dokonca myslim,ze v Indii liecia s ivermektinom a maju podstatne menej umrti...Netreba naozaj pocuvat len jednu stranu...
@lucinka2ho Ivermektin je primarne urceny pre zvierata a liecba na Covid je cisto EXPERIMENTALNA. Teda opat sa opytam ake lieky? Co sa tyka odberov, ake odbery mas na mysli? Ved bud konkretna. Si myslis? India je tretia na svete, co sa tyka poctu umrti. Bola na tom katastrofalne vdaka minimalnych opatreniam a nizkej zaockovanosti. Zlepsilo sa to vdaka opatreniam a ockovaniu
Este sa opytam, kto je ta druha strana? Mizive percento odbornikov a neskutocne vela konspiratoro.

@lucinka2ho nieco z 2008, teda uz davno pred kovidom bol tento clovek kontroverzny https://www.nbcnews.com/id/wbna27049812. Aj my mame byvaleho predsedu Ustavneho sudu uplneho psychopata, niekedy sa stane 🙈