icon

Očkovanie Covid 3. dávka

barbara001
30. okt 2021

Ahojte, rodičia dostali smsku na tretiu davku, to už posielaju každemu? Som myslela že iba kto je v prvej línii a inač ani neviem či maju ísť alebo nie...vaši rodičia tiež idu? Chcu aby som ich zaregistrovala ale ani som od nikoho nepočula že by šiel na 3.davku..

Strana
z2
mamartinka
30. okt 2021

@kakakina dakujem zatial mu sms neprisla len sa informujem ako to je a dakujem moc.

mamartinka
30. okt 2021

@ivca82 dakujem nelieci sa nanic take zatial.

yalla966
30. okt 2021

@barbara001 u nas v MT ockuju aj neregistrovanych 55+

demetria
30. okt 2021

Rodicia boli ockovani ako nahradnici este vo februari, ziadna SMS im neprisla, tak isli bez registracie a uz su aj zaockovani.
Ja uz mam tiez tretiu davku, vsetci sme mali najmenej neziaducich ucinkov prave po tretej davke. Mna len velmi malicko bolelo rameno a rodicov seniorov tiez. Ziadna unava, teplota, nic.

ivca82
30. okt 2021

@mamartinka v pripade, ze je zdravy, tak je idealne ockovat po uplynuti 6 mesiacov od druhej davky. Neviem kolko ma rokov, ani ci chodia sms s PIN podla veku. Mne prisla pred par tyzdnami, no ja spadam pod rizikovych pacientov. Uz som aj bola na 3.davke. prve dve som mala Astru. Moj ocino pojde na 3. davku, len musi na tyzden vysadit liecbu a rovnako aj tyzden po ockovani na oporucanie lekara.

mamartinka
30. okt 2021

@ivca82 70 ma a dve davky ma bezproblemovy priebeh.Nic mu nebolo nastastie a ci bude chciet aj 3 davku to uz je nanom.2 krat uz zaockovany je.To uz bude nanom ci pojde ci nie.Mamina sa ockovat nechce sa boji ani ockovana nieje.Ale ona je len doma nikde nechodi su obaja dochodcovia.Prosto sa boji nasledkou nechce sa dat ockovat ona ma 66 rokov.

deti95060810
30. okt 2021

my sme blízkeho príbuzného 92 r. registrovali... v pondelok bol už aj na 3 dávke...

mamartinka
30. okt 2021

@deti95060810 kraaaasny vek nech len zdravicko dlho sluzi.

evkamotka
30. okt 2021

@mamartinka moji rodicia tiez "nikam" nechodili. Chytili to v bytovke vo vytahu (a to stale nosili respirator, vsetko si nadpriemerne dezinfikovali, prerusili kontakt s kazdym okrem deti)
A vasa mamina tiez hocikoho stretne, chodi k zubarovi, na preventivky ci inym dr, obchod, posta, lekaren, pekaren... Obcas pridu odpisat plyn, inokedy stretne susedu pred domom. To sa len zda. Nasledky po ockovani su ziadne, je vyssia pravdepodobnost, ze cloveka zrazi kamion a to sa nikto akosi nebojime 🙂. Mam taketo reci, lebo mamina mi skoro zomrela, ockovanie este nebolo k dispo. A teraz ked je, ludia to odmietajú z iracionalnych dôvodov. Mrzi ma to

evinqua
30. okt 2021

@ivca82 prosím Ta, mala si po Pfizer reakciu výraznejšiu? Tiez som mala 2x astra

ivca82
31. okt 2021

@evinqua vyraznejsiu nie, akurat ma bolela viac ruka ako po astre, na druhy den mierna bolest tela a unava. Nic strasne.

mamartinka
31. okt 2021

@evkamotka ved to ale ked nechce co ju budem tam tlacit.Sestra to iste oni ockovany niesu ani decka ani sestrine svokra,svokor.Ale chodily by kade tade ale prosto ockovat sa nedaju.Jedna Pani od nich z dediny ze ju zaockovali a na druhy den bolo po nej.Sestra sa toho aj preto boji.Ale kazdeho vec.Nech si kazdy robi ako uzna za vhodne.

mamartinka
31. okt 2021

Inak baby vraj ta ockovacia latka 2 ockovanie ze plati len pol roka.To vazne?To som netusila ja ze je to na dlhsie.Ja mam poslednu este 29.05 druhu davku to uz o mesiac akoze nebudem mat ziadnu imunitu z ockovania ci ako?

aandrea9
3. nov 2021

@ukulela bud tolerantnejsia k názorom iných

ukulela
4. nov 2021

@aandrea9 prepac, ale nazory ako "covid neexistuje, je to len chripocka, pod ruskom sa dusim, nedam si menit dna" naozaj uz memienim tolerovat. Pretoze mne tie naxory a ich nasledky realne ohrozuju.

tayla
Odpoveď bola odstránená
aandrea9
4. nov 2021

@ukulela daj sa zaočkovať x krát, nos rúško, respirátor, umývaj si ruky. Tvoje vlastné zmýšľanie ta ohrozuje, nie názory iných ľudí.

ukulela
4. nov 2021

@aandrea9 vysmej sa takto onko pacientovi, ktory rusko bezne nosi a aj vsetci okolo... z raka by sa aj dostal, ale skor ho dostane covid.

aandrea9
5. nov 2021

@ukulela citovala som odborníkov. Tí sa národu vysmievaju?

ukulela
5. nov 2021

@aandrea9 toto je aka odborna citacia? "daj sa zaočkovať x krát, nos rúško, respirátor, umývaj si ruky. Tvoje vlastné zmýšľanie ta ohrozuje, nie názory iných ľudí."

cdcd
30. nov 2021

Rada by som sa v súvislosti s 3. dávkou opýtala na nežiadúce reakcie tých, ktorí boli pôvodne očkovaní Astrou, nakoľko sa táto vakcína už nepodáva. Ešte mám čas, ale zaujíma ma, aké sú v takých prípadoch reakcie na kombináciu vakcín. Po 1. dávke Astry som mala viacero nežiadúcich reakcií, po 2. dávke žiadne. Budem rada, ak sa podelíte o skúsenosti. Ďakujem

evinqua
30. nov 2021

@cdcd Ja som absolvovala 20.nov.3.davku pfizer po dvoch astrach, asi 2 dni bolest ruky, inak nič, ani zvýšená teplota, ani iné. Po astra som mala po prvej dávke aj teplotu a bolest svalov a kĺbov asi 2 dni a po druhej tiez len boledt ruky ako teraz po tretej.

evkamotka
30. nov 2021

Samozrejme, ze maju ist na 3 davku! Aj oni aj ty! Ved su toho plne spravy, plne statistiky ako imutita po pol roku od druhej davky klesa a nestaci! Je to velmi dolezite

cdcd
30. nov 2021

Ďakujem aspoň za jeden príspevok, trochu sa bojím, ale samotného ochorenia sa bojím viac.. Manžel 2x očkovaný už má za sebou aj Covid, v dobrom mu závidím, že to dal len s miernymi príznakmi. Ja som to na môj údiv od neho nedostala.

ivca82
30. nov 2021

@cdcd po dvoch Astrach som mala koncom oktobra 3. Pfizer. Bolest ruky a na druhy den ma trochu bolelo telo.

kakakina
30. nov 2021

@mamartinka ja som mala druhu dávku už vo februári , a teraz pred dvomi týždňami som prekonala covid, z miernymi príznakmi.Nádcha a stratila som na tyzden čuch . Takze si myslím, že aj po dlhšej dobe ta vakcína chráni pred ťažkým priebehom

Strana
z2