Očkovanie Covid 3. dávka
Ahojte, rodičia dostali smsku na tretiu davku, to už posielaju každemu? Som myslela že iba kto je v prvej línii a inač ani neviem či maju ísť alebo nie...vaši rodičia tiež idu? Chcu aby som ich zaregistrovala ale ani som od nikoho nepočula že by šiel na 3.davku..
@ivca82 dakujem nelieci sa nanic take zatial.
@barbara001 u nas v MT ockuju aj neregistrovanych 55+
Rodicia boli ockovani ako nahradnici este vo februari, ziadna SMS im neprisla, tak isli bez registracie a uz su aj zaockovani.
Ja uz mam tiez tretiu davku, vsetci sme mali najmenej neziaducich ucinkov prave po tretej davke. Mna len velmi malicko bolelo rameno a rodicov seniorov tiez. Ziadna unava, teplota, nic.
@mamartinka v pripade, ze je zdravy, tak je idealne ockovat po uplynuti 6 mesiacov od druhej davky. Neviem kolko ma rokov, ani ci chodia sms s PIN podla veku. Mne prisla pred par tyzdnami, no ja spadam pod rizikovych pacientov. Uz som aj bola na 3.davke. prve dve som mala Astru. Moj ocino pojde na 3. davku, len musi na tyzden vysadit liecbu a rovnako aj tyzden po ockovani na oporucanie lekara.
@ivca82 70 ma a dve davky ma bezproblemovy priebeh.Nic mu nebolo nastastie a ci bude chciet aj 3 davku to uz je nanom.2 krat uz zaockovany je.To uz bude nanom ci pojde ci nie.Mamina sa ockovat nechce sa boji ani ockovana nieje.Ale ona je len doma nikde nechodi su obaja dochodcovia.Prosto sa boji nasledkou nechce sa dat ockovat ona ma 66 rokov.
my sme blízkeho príbuzného 92 r. registrovali... v pondelok bol už aj na 3 dávke...
@deti95060810 kraaaasny vek nech len zdravicko dlho sluzi.
@mamartinka moji rodicia tiez "nikam" nechodili. Chytili to v bytovke vo vytahu (a to stale nosili respirator, vsetko si nadpriemerne dezinfikovali, prerusili kontakt s kazdym okrem deti)
A vasa mamina tiez hocikoho stretne, chodi k zubarovi, na preventivky ci inym dr, obchod, posta, lekaren, pekaren... Obcas pridu odpisat plyn, inokedy stretne susedu pred domom. To sa len zda. Nasledky po ockovani su ziadne, je vyssia pravdepodobnost, ze cloveka zrazi kamion a to sa nikto akosi nebojime 🙂. Mam taketo reci, lebo mamina mi skoro zomrela, ockovanie este nebolo k dispo. A teraz ked je, ludia to odmietajú z iracionalnych dôvodov. Mrzi ma to
@evkamotka ved to ale ked nechce co ju budem tam tlacit.Sestra to iste oni ockovany niesu ani decka ani sestrine svokra,svokor.Ale chodily by kade tade ale prosto ockovat sa nedaju.Jedna Pani od nich z dediny ze ju zaockovali a na druhy den bolo po nej.Sestra sa toho aj preto boji.Ale kazdeho vec.Nech si kazdy robi ako uzna za vhodne.
Inak baby vraj ta ockovacia latka 2 ockovanie ze plati len pol roka.To vazne?To som netusila ja ze je to na dlhsie.Ja mam poslednu este 29.05 druhu davku to uz o mesiac akoze nebudem mat ziadnu imunitu z ockovania ci ako?
Rada by som sa v súvislosti s 3. dávkou opýtala na nežiadúce reakcie tých, ktorí boli pôvodne očkovaní Astrou, nakoľko sa táto vakcína už nepodáva. Ešte mám čas, ale zaujíma ma, aké sú v takých prípadoch reakcie na kombináciu vakcín. Po 1. dávke Astry som mala viacero nežiadúcich reakcií, po 2. dávke žiadne. Budem rada, ak sa podelíte o skúsenosti. Ďakujem
Samozrejme, ze maju ist na 3 davku! Aj oni aj ty! Ved su toho plne spravy, plne statistiky ako imutita po pol roku od druhej davky klesa a nestaci! Je to velmi dolezite
Ďakujem aspoň za jeden príspevok, trochu sa bojím, ale samotného ochorenia sa bojím viac.. Manžel 2x očkovaný už má za sebou aj Covid, v dobrom mu závidím, že to dal len s miernymi príznakmi. Ja som to na môj údiv od neho nedostala.
@mamartinka ja som mala druhu dávku už vo februári , a teraz pred dvomi týždňami som prekonala covid, z miernymi príznakmi.Nádcha a stratila som na tyzden čuch . Takze si myslím, že aj po dlhšej dobe ta vakcína chráni pred ťažkým priebehom

@kakakina dakujem zatial mu sms neprisla len sa informujem ako to je a dakujem moc.