icon

Očkovanie Pfizerom

katkabg
28. okt 2021

V Bulharsku musime byt ockovany aby sme mohli ist nakupovat do urcitych .obchodov(pepco,kiki,hoornbach)ci obch.centier.Aky mate nazor na ockovanie Pfizerom????Vyhybame sa tomu tu co nsjviac ale....

Strana
z2
matabb73
28. okt 2021

Keby ľudia verili vede a lekárom, tak by sme túto diskusiu vôbec nemuseli viesť. U nás v rodine sme zaočkovaní všetci a nikomu nič vážne nebolo. Tak isto aj kamarátky a ich rodiny sú očkovaní, aj kolegovia a ich rodiny a všetko v poriadku. My, okolo 45 az 50 rokov, máme Astru, ostatní Pfizer. Pfizer je dobrá vakcína, má vysokú účinnosť aj pri Delte. Byť na tvojom mieste, neváhala by som a dala sa zaočkovať. Nie kvôli obchodom, ale kvôli ochrane pred ťažkým priebehom. Áno, aj očkovaný môže ochorieť, ale pravdepodobnosť, že sa dostane do nemocnice je násobne nižšia ako u neočkovaného.

katkabg
autor
29. okt 2021

@vevesh u nas nejde len o nakulovanie ale ani kaviavne bazeny restiky nemozes si voxicak robit a robim v potravinach a zachvliku to aj tam nakazu a to bude moje velke rozhodovanie :(

katkabg
autor
29. okt 2021

@matabb73 ja som koronou presla

vroni
29. okt 2021

@oneinamillion, bez mučenia sa priznávam, že mi je úplne fuk, čo a ako sa ti zda. Bola tu otázka, dala som odpoveď jednou vetou a nepodala k tomu vedecké pojednávanie. Označenie neziva vakcína sa bežne používa napriek faktu, že ani vektorové ani mRNA vakcíny živý vírus neobsahujú. Skus si to vydiskutovať napríklad s EMEA, ktoré ju tiež tak označuje. Asi tiež nemajú tucha o fungovaní vakcín, ubohi idioti.....

vevesh
29. okt 2021

@katkabg ani u nas- tak si objednavam donasku🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ako, bud tlaku podlahnes alebo sa urcitych veci vzdas, pokym pominie toto kovidove sialenstvo okolo kovidu...

poopsie
29. okt 2021

@vroni 👏

poopsie
29. okt 2021

@danik1505 prosím ťa a čoho princíp?

matabb73
29. okt 2021

@katkabg covid môžeš dostať aj druhý krát a často majú ľudia potom horší priebeh. V mojom okolí sa dali zaočkovať aj ľudia, ktorí covid prekonali.

danik1505
29. okt 2021

@poopsie živej a neživej vakcíny

poopsie
29. okt 2021

@danik1505 máš google, nech sa páči zisti si... Ja som vroni pochopila ako to myslí, že myslí starú klasiku-akou je sinopharm z Číny , žiadne vektory či mRNA = žiadne myokarditídy, či zrazeniny... To je ten princíp, o ktorom všetci hulakaju, že nás tým očkujú od detstva už najmenej pár desiatok rokov... Dostaneš do tela reálne kus celého - mrtveho vírusu =jeho všetky časti.... A že to nefunguje akože na 100 %mi je u zadnice, stačí si naštudovať problematiku rna virusov a vakcín cielených na ne

katkabg
autor
29. okt 2021

@matabb73 presla som aj tento deltovy a normalne.Tyzden som mala ako chripku.Jeden dn bol taky akoby mi na hrydi dakto sedel ale preslo vsetko Cize ja mam protilatky vytvorene este z prveho co som presla.Tak preto mi je divne aby som sa dala ockovat.U nas teda vsade musis mat certifikat okrem banky,lekarne,potraviny pod 300metrov stvorc.a v autobuse mhd.

oneinamillion
29. okt 2021

@vroni 😂😂😂 že “Označenie neživá vakcína sa bežne používa napriek faktu, že ani vektorové ani mRNA vakciny živý vírus neobsahujú.”
Tak to je gól. To označenie sa používa. Ale nie “napriek faktu”, ale práve pre ten fakt.
Ty rozumieš vôbec, čo píšeš?
Však PRETO sú neživé, LEBO neobsahujú živý vírus. Nie napriek tomu🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
Kludne čakaj na mrtvejsiu než mŕtvu, len sa nehraj na múdru, lebo píšeš bludy.
A ja na bludy budem reagovať vždy, len preto, aby sa na ne nenechali nachytať další nešťastníci, ktorých potom budem s kolegami pripájať na ventiláciu.

Bola otazka, dala si odpoveď jednou vetou. Hlupou a nezmyselnou. Tak nečakaj potlesk.

simsalabim
29. okt 2021

@oneinamillion ale
@vroni ma pravdu. "Neziva vakcina" je ta, co obsahuje inaktivovany virus. Toto kriterium mRNA vakciny nesplnaju, lebo ziadny virus neobsahuju. Je to uplne novy typ vakciny. V minulosti vakciny bezne obsahovali zivy, oslabeny virus (napr. polio, moja starsia ho takto dostala na lyzicke) alebo inaktivovany, mrtvy virus. Pfizer ani Moderna sa za "nezive vakciny" povazovat nedaju.

vroni
29. okt 2021

@oneinamillion, čítať ta naučili alebo len nasprostasto mudrovat? Napriek tomu, že ani vektorové ani mRNA vakcíny živý vírus neobsahujú sa tieto štyri bežne neoznacuju za neživé ale za vektorové ci mRNA vakciny. Aj keď "neživé" (vo význame neobsahujú živý vírus) sú všetky. Pod bežne nemyslím odbornú verejnosť (ktorú to možno dvíha zo stoličky), pod bežne myslím media a tlačové správy, ktorými je informovaná široká verejnosť. Nie je mi známe, že by proti covidu existovala živá vakcína. A teda považujem za tragicky fakt, že lekárka nevie pochopiť súvislú vetu.

poopsie
29. okt 2021

@simsalabim tak veru máš pravdu, všetky nosia v sebe len spike protein

poopsie
29. okt 2021

@oneinamillion by som ani nechcela aby ma taká amatérka pripájala... Niečo na tom pravdy bude, že do nemocnice sa chodí zomierať...

oneinamillion
29. okt 2021

@simsalabim garantujem ti, že mi je jasné, čo tie vakciny obsahujú😉
Vakciny sú živé, keď obsahujú živý oslabeny vírus, všetky ostatne sú neživé. Mrtvejsia než neživá byt nemôže.

Vroni si mýli pojmy a dojmy, napíše, že čaká na mŕtvu vakcínu, a pritom myslí nevektorovu. Napíše EMEA, a pritom mysli EMA. Múdrosť sama, ale predpokladám, he keď treba vyoperovať slepak, na to si už sama nestačí.

oneinamillion
29. okt 2021

@poopsie
@vroni
@simsalabim

Páči sa, dámy, budete o kúsok múdrejšie. Autor docent MUDr. Jeseňák, imunolog

simsalabim
29. okt 2021

@oneinamillion To nic nemeni na tom, ze ona chcela vakcinu s nezivym-mrtvym virusom ("nezivu vakcinu", ako sa jej laicky na roznych forach hovori). Ale priznavam svoju chybu, ze z tohto pohladu su vsetky u nas podavane vakciny nezive... No pre nu nie, lebo nemaju nezivy virus 🤷‍♀️

bluka2
29. okt 2021

Bol by zaujem o čínsku vakcínu? Že či postudovať zákony a založiť si business, kde sa tým legálne dá zaočkovať 😉

poopsie
29. okt 2021

@oneinamillion neživá je len v tom ohľade, že nedokáže spôsobiť reálnu chorobu... V mRNA nieje ani nič, čo by predtým žilo...

oneinamillion
29. okt 2021

@simsalabim veľmi oceňujem schopnosť priznať chybu, často sa nevidi👍
@poopsie pojem neživá vakcina je terminus technicus. Ma svoj význam a keď ho niekto používa, mal by ho poznať.
Inak riskuje, ze bude za hlupáka.

@vroni čakaj na čo len chceš, hlavne aby si ty vedela, na čo čakáš. Posledné, čo tu napisem.. na ventilacii u nás v nemocnici nemáme jediného zaočkovaného pacienta. Za mna je to jasne, nie je o čom..

vroni
29. okt 2021

@oneinamillion, rozkošné, ako sa dokážeš samonasierat. Ja som použila termín mŕtva vakcína a potom a upresnila som, že čakám na schválenie Novavaxu. Načo tu velkohubo a zbytočne vypisujes, že neživé sú aj štyri schválené, netuším. Trikrát som písala, že viem a použila som laické označenie a nie odborné, ale vyzivas sa tu v nejakej imaginarnej nadradenosti a odbornosti. Prečo čakám na tuto vakcínu, to mám vykonzultovane so svojím lekárom a nie s nejakou mudrlantkou na koni. Rozhodne nikomu neodporúčam čakať, nečakat, vakcínu takú alebo onaku. Na to ma svojho lekára. Mne môj lekár odporučil toto. Pochybnu účinnosť vakcíny som spomenula výhradne v spojitosti s čínskou vakcínou, ktorá ani v EÚ nie je schválená a jej nízka účinnosť je vec štatistiky a nie názoru. Priať môžem akurát tak nám všetkým, aby na dýchacích prístrojoch nebol vôbec nikto. Či už očkovaný ci nie.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
miriam11
Odpoveď bola odstránená
vroni
29. okt 2021

Joj, a hlboko sa ospravedlňujem, že som EMA pridala písmeno.

Strana
z2