icon

Očkovanie proti Covid-19 pri vrodenej trombofílii

myskati
15. nov 2021

Prosím Vás, očkoval sa niekto pri tejto diagnóze? Mám z toho trocha obavy a neviem sa rozhodnúť, čo je správne a čo nie. Ďakujem 🙂😉

Strana
z2
katkakovac
16. nov 2021

Mam dve trombofilne mutacie, pocas tehotenstiev som musela brat fraxiparine/clexan, teraz som zatial bez liekov. Bola mi doporucena Comirnaty od Pfizeru, som 5 mesiacov po očkovaní bez akychkolvek problemov co sa tyka trombozy. Viac som sa bala Covidu, ten ma vysoke riziko vzniku krvnych zrazenin. Nevahaj, chod co najskor do toho.

myskati
autor
16. nov 2021

@vanda323 ja to chápem, len bohužiaľ v dnešnej dobe ani lekár ti nič nepovie.....nikto nechce byť za niečo zodpovedný.....bolo mi povedané, že ja sa mám rozhodnúť 🤦🤦🤦 ( je to v dnešnej dobe úplne choré)

myskati
autor
16. nov 2021

@nevestamary super ďakujem, ak by si poznala nejaké kontakty doktorov, ktorých by som sa na to mohla opýtať, bola by som ti vďačná.

myskati
autor
16. nov 2021

@katkakovac ahoj, ja som si pri tehotenstve prešla Hellp syndrómom a pri tom mi zistili túto vrodenú trombofíliu...... zatiaľ som bez liečby ( počas tehotenstva a šestonedelia som brala tiež fraxiparine a clexane).... Takže si očkovaná Pfizerom

myskati
autor
16. nov 2021

@bambulienka25 ja momentálne tiež neberiem žiadnu liečbu....som iba sledovaná.... ďakujem za skúsenosť, ktorú máš ty za sebou 😉

myskati
autor
16. nov 2021

@veronika_sk000 ďakujem veľmi pekne za všetky odpovede a skúsenosti 😉

matenka
16. nov 2021

@myskati mam vrodeny trombofilny stav - leidnitza, mne hematologicka odporucila sa dat ockovat, po ockovani som musela pol hodinu sediet v cakarni, keby cosi

myskati
autor
16. nov 2021

@emalka ďakujem pekne, momentálne som bez liečby , ale poradím sa seste s doktorom o liečbe po očkovaní, či mi ten anopyrin radšej nepredpíše . Bolo mi povedané , že mám uprednostniť vakcínu Pfizer.

myskati
autor
16. nov 2021

@christie11 moja hematologička mi povedala toľko, že momentálne mám krvné výsledky dobré, a že ak sa rozhodnem zaočkovať, mám uprednostniť Pfizer. Neberiem teraz žiadnu liečbu.

myskati
autor
16. nov 2021

@ivasteva vďaka za odpoveď, vážim si to 😉

myskati
autor
16. nov 2021

@wodanka jasné, horúčky sú bežné príznaky po očkovaní a teší ma, že očkovanie prebehlo bez komplikácií. Ďakujem za odpoveď 👍

myskati
autor
16. nov 2021

@terka224 ďakujem, toto ma tiež veľmi zaujímalo, ako ktorí doktori k tomu pristupujú , či odporúčajú pri a po očkovaní brať nejaké lieky na riedenie, ako je anopyrin.

cikyta
Autor odpoveď zmazal
katerinaki
16. nov 2021

@ivasteva ahoj aj ja mam tuto mutaciu vrodenu. Aj ja idem coskoro ma ockovanie. Mozem sa spytat musela si pred alebo po ockovanim brat nieco na ridenie krvi alebo nebolo to potrebne. Dakujem

myskati
autor
16. nov 2021

@matenka ďakujem za odpoveď, zaujímajú ma skúsenosti iných.....som rada, že to prebehlo v poriadku.

katkakovac
17. nov 2021

@myskati ano, pfizerom, astrou som sa bala. Mala som len po 2.davke den teplotu a unavu, inak nic. Inak moj ocino ma tiez trombofilu (zdedila som po nom), mal emboliu pluc a museli mu rozpustat zrazeniny v lytkach. Berie varfarin, ale ockovat sa dal astrou. Uplne bez problemov, len preistotu potom navstivil lekara, ale vysledky boli v poriadku. Teraz sa chystaju na 3.davku.

ivasteva
21. nov 2021

@katerinaki nie, nič som preventívne nebrala.

Strana
z2