Očkovanie proti Covid-19 pri vrodenej trombofílii
Prosím Vás, očkoval sa niekto pri tejto diagnóze? Mám z toho trocha obavy a neviem sa rozhodnúť, čo je správne a čo nie. Ďakujem 🙂😉
@nevestamary super ďakujem, ak by si poznala nejaké kontakty doktorov, ktorých by som sa na to mohla opýtať, bola by som ti vďačná.
@katkakovac ahoj, ja som si pri tehotenstve prešla Hellp syndrómom a pri tom mi zistili túto vrodenú trombofíliu...... zatiaľ som bez liečby ( počas tehotenstva a šestonedelia som brala tiež fraxiparine a clexane).... Takže si očkovaná Pfizerom
@bambulienka25 ja momentálne tiež neberiem žiadnu liečbu....som iba sledovaná.... ďakujem za skúsenosť, ktorú máš ty za sebou 😉
@veronika_sk000 ďakujem veľmi pekne za všetky odpovede a skúsenosti 😉
@christie11 moja hematologička mi povedala toľko, že momentálne mám krvné výsledky dobré, a že ak sa rozhodnem zaočkovať, mám uprednostniť Pfizer. Neberiem teraz žiadnu liečbu.
@ivasteva ahoj aj ja mam tuto mutaciu vrodenu. Aj ja idem coskoro ma ockovanie. Mozem sa spytat musela si pred alebo po ockovanim brat nieco na ridenie krvi alebo nebolo to potrebne. Dakujem
@myskati ano, pfizerom, astrou som sa bala. Mala som len po 2.davke den teplotu a unavu, inak nic. Inak moj ocino ma tiez trombofilu (zdedila som po nom), mal emboliu pluc a museli mu rozpustat zrazeniny v lytkach. Berie varfarin, ale ockovat sa dal astrou. Uplne bez problemov, len preistotu potom navstivil lekara, ale vysledky boli v poriadku. Teraz sa chystaju na 3.davku.
@katerinaki nie, nič som preventívne nebrala.

Mam dve trombofilne mutacie, pocas tehotenstiev som musela brat fraxiparine/clexan, teraz som zatial bez liekov. Bola mi doporucena Comirnaty od Pfizeru, som 5 mesiacov po očkovaní bez akychkolvek problemov co sa tyka trombozy. Viac som sa bala Covidu, ten ma vysoke riziko vzniku krvnych zrazenin. Nevahaj, chod co najskor do toho.