Od čoho sa zvyšuje enzým ALT?
Ahojte od čoho sa zvyšuje enzým ALT ? Keď neberiem ani som nebrala žiadne lieky ?
2roky sa mi pomaly zvyšuje
A normálne je 0.64 a ja mám 1.11 a mala som pred rokom až 1.76
Ďakujem
@luxus10 nemám žlčník
A štítnu mi odmietajú vyšetriť lebo vraj krv je ok
Že nevidia dôvod
@maminka940 pecenove testy moze zhorsovat aj strava
Ja som mala dosť zvýšené pečeňovky po liekoch/statíny/.
Takmer všetky užívané lieky zvyšujú hodnoty pečeňových testov.
Najčastejšie sa však jedná o nesteroidné antiflogistiká (pr. Ibalgin, Flector), antibiotiká (pr. Penicilin, Augmentin), antiepileptiká (pr. Diazepam, Apaurin) a iné.
Taktiež bolo zistené, že pečeň je často krát zaťažovaná aj bylinnými výťažkami, zvlášť čínskymi čajmi, preto aj v prípade homeopatických prípravkov treba byť opatrný.
@maminka940 alebo prekonane virusove ochorenie../ alkohol....ale tak to si myslim ze ludia si davaju pozor pri pecenakoch
len dievcata tu ide o to, lieky, vakciny, a dalsie skodlive latky, virusy-zdvihaju rozne kombinacie pecen. enzymov-ale viacerych, nikdy nie samotneho alt....
@maminka940 mas zvysene len alt?
inak na pecen je vynikajuci pripravok essentiale forte, ten silnejsi, je iba na predpis, nesmie mat clovek ochor. stit. zlazy, lebo to obsahuje soju, ale zabera raketovo, potom je dobra lagosa 2x1 tbl, to tiez pekne zabera-je ale tiez na predpis, a k tomu lipovitan-vit.sk. b....
@maminka940 a ako dlho nemas zlcnik?
@luxus10 2roky... A alt sa zvyšuje 3roky
@babababka neberiem lieky
Ja si ani na bolesť nedám
@bublinka1426 nič neberiem ani som nikdy nebrala
Mám zvýšené alt už 3roky
@bublinka1426 alkohol tiež nepijem
@maminka940 a lekarka co na to? hemachromatoza nemas? to nadmerne vstrebavanie zeleza? na hematologiu ta poslali?
@luxus10 mala som roky len alt
Teraz mám aj gmt ale iba kúsok
Asi norma je 0.57 a ja mám 0.59
@bublinka1426 mne nič iné nevyskocislo
A na hematologiu má neposlala
Len že mám steatozu pečene
A mám si kúpiť liv 52
@maminka940 steatoza ak nepijes / lieky/ terapia/ iny dovod ...jedine ma napada, nemas nadvahu? ( bez urazky) mozno uprava stravy jedine ma napada. pestrec..? lekarka ti co na to povedala.
@bublinka1426 áno mám jasné bmi30
@bublinka1426 čiže to alt môže zvyšovať moja nadváha ? A zlá strava ?
@maminka940 a mononukleozu si neprekonala?
@luxus10 ani neviem čo to je
Tak neviem
@maminka940 samozrejme. steatoza. mam to iste ale ALT mam len mierno zvysene.
@maminka940 🙂ak ti robili testy na prekonane , ci aktivne virusy v tele, mala by si na nu protilatky...
@luxus10 neviem o ničom
@maminka940 nemusis vediet, ukazu testy...
@maminka940 nemusis vediet, prekonany zapal...
@luxus10 mne nič nerobia
@maminka940 normalne si vyziadaj nech ta poslu na hematologiu a urobia vsetky mozne testy nech sa odhali pricina. zvysene Pecenaky nie su ziadne terno....k tomu mas steatozu, proste je to na dve veci. moja znama mala to nadmerne vstrebavanie zeleza - hemachromatoza a vtedy mala zvysene aj pecenove testy a chodila rpavidelne na pozorovanie na odberi na hemato.

stitna zlaza je ok? zlcnikove kamene mas?