Od čoho sú tieto vyrážky?
Dobrý deň viete mi poradiť prosím od čoho to môže byt?

Tiež si myslím, že nejaká potravina ... ak aj nemáš alergiu na jednu konkrétnu, tak ja sa zvyknem vyhádzať keď dám nejaké nevhodné kombo potravín s vysokým obsahom histamínu, pričom samostatne mi tie veci nerobia problém
zihlavka. moze to byt z cohokolvek.
vseobecne je to alergicka reakcia, sposobuje ju teda alergicka reakcia,a le aj stupajuci histamin v krvi. cize nemusis mat uplne klasicku alergickreakciu,a el aj vela histaminu. napr, pi histaminovej intoleranci, pripadne nemusis mat yvslovene histaminovu intileranciu,a le len podobny prechodny stav.
ja som ako 20-rocna mala takuto rekaciu. zacalo sa mi to vecer par pupakmi a do polnoci sa mi to rozsirilo po celom tele. doteraz enviem z coho. pred par rokmi som to mavala tiez, opakovane, trochu vacsie plochy, ale nastastie uz nie an celom tele.
Zihlavka moze byt zo vsetkeho aj zo stresu, ja som sa vyhadzala tyzden pred svadbou a doteraz neviem, z coho, uz sa mi to nevratilo. Zacalo to 1 pupakom na ruke poobede a vecer som uz bola cela vyhadzana a skoncila som v nemocnici (bola som v 2. mesiaci) na koznom. Mne sa tie pupaky zliali do takych 20-30 cm velkych vyrazok. Dokonca oko mi opuchlo. Sleduj sa, ci sa to nehorsi, ak to mas akutne. Ak sa ti to opakuje, daj sa vysetrit, moze to byt z mlieka, z histaminu...
@majka99999 veru, aj mne sa o tak zlialo. je to dost neprijemne.
ak ams, daj si Zodak, alebo Zyrtek, Zenaro, Cetirizin, Alerid, a pod. pripadne na noc Ditihiaden.
moze sa to fakt zhorsit
Mas to vždy na rovnakom mieste alebo vždy inde?
@majamat 5 dni som bola v nemocnici, jedla rozky, varene zemiaky, suchu ryzu (zle mi bolo z toho fajne, trvali na svojom, ze to mam z jedla). Uz som chcela zrusit svadbu, ved kto by sa chcel vydavat, ked ho svrbi cele telo a pokozku ma posiatu cervenymi flakmi, 2 dni to skusali s mensou davkou hydrokortikoidov (kvoli tehotemstvu), trosku sa to zmiernilo, az teda dali vo stvrtok riadnu davku a v piatok som sa zobudila s cistou kozou, v sobotu som sa vydala. Tebe to preslo len s tabletkami?
@asdfg77 skusila by som nejaky Dithiaden alebo nieco, co mas na alergiu doma. Nemas stresy v praci/skole/v rodine/rozchod, proste nieco osobne? Kolegyna sa tiez takto pred svadbou vyhadzala, tiez asi stres...
@majka99999 fuha, no to je blbe. mne to preslo pomocou liekov. fakt je, ze v tehu organizmus funguje inak, ja som mala napr, v tehu vysyp - svrbiace pupaky. bola som an koznom. uz som myslela, ze mam v matraci nejake blchy, ale pribudalo to aj cez den
@majka99999 dala som si zenaro a dnes už to nemám , idem preistotu ku alergologicke lebo po tele mám 3-4 vyrážky ktoré svrbia

@asdfg77 Manžel ma take, vola sa to žihľavka. Ma alergiu na všetko, čo je z akehokolvek mlieka