icon

Odstráni ústna sprcha čierny zubný povlak?

24. jún 2025

Fobry den,stale sa mi tvori cierny zubny povlak ( chodim na cistenie kazde 4 mesiace) a do 2 mesiacov od dentalnej mam opat cierny povlak. Jedno ciste ie stoji 70e takze je to vcelku za rok dost. Chcem sa spytat na skusenosti s takouto nejakou ustnou sprchou ci by vedela vycistit alebo tomu predchadzat. Kedze moja dentalna nic neodporuca a mam skor pocit ze chce zarobit lenze dat rocne skoro 300e len za dentalnu za seba a sme 5 clenna rodina je pre mna uz dost :/.

Odstráni ústna sprcha čierny zubný povlak?
laurinka27
24. jún 2025

Asi myslíš pigmentácie. Ale ústna sprcha je zbytočnosť, nevyhadzuj za to peniaze. Domácu hygienu máš dostatočnú? Fajčíš? Po konzumácii farebných jedál/nápojov si vypláchni ústa čistou vodou. A skús si nájsť lacnejšiu hygieničku, bežne sú aj za 40-50€.

domkakvet
24. jún 2025

Nie nepomoze to.

autor
24. jún 2025
@laurinka27

Asi myslíš pigmentácie. Ale ústna sprcha je zbytočnosť, nevyhadzuj za to peniaze. Domácu hygienu máš dostatočnú? Fajčíš? Po konzumácii farebných jedál/nápojov si vypláchni ústa čistou vodou. A skús si nájsť lacnejšiu hygieničku, bežne sú aj za 40-50€.

@laurinka27 praveze nefajcim,nepijem kavy a pijem iba ciste vody a max si robim doma obycajny zeleny cas z vrecuska ... dakujem skusim pohladat teda lacnejsie

syla88
24. jún 2025

Ústna sprcha sú naozaj len vyhodené peniaze. Radšej si zaobstaraj dobrú sonickú kefku s mäkkou hlavicou a požiadaj svoju hygieničku, nech ťa s ňou naučí zaobchádzať. Správna technika je aj v tomto prípade alfa a omega. A rozhodne nestačí len zapnúť a nechať to čistiť samé - tak sonické kefky nefungujú. A ja mám s nimi veľmi dobré skúsenosti aj u fajčiarov, ktorí keď si osvojili techniku, tvorba pigmentácii sa aspoň o niečo znížila. Informuj sa aj o tom, prečo ich vlastne máš. Príčin a faktorov je veľa. A hlavne, pýtaj sa na kvalifikáciu a odbornosť svojej hygieničky. Nemaj ostych spýtať sa, kde vyštudovala dentálnu hygienu a kedy. Pretože pokiaľ nemá adekvátne vzdelanie, tak ti zakaždým len vyčistí zuby, vezme peniaze, ale neporadí a nedá ti komplexné informácie ani vhodnú liečbu - a to je v konečnom dôsledku o ničom, kontraproduktívne.

andrea901
24. jún 2025

Ustna sprcha nie su vobec vyhodene peniaze, prave naopak, je to uzasna vec, ja s nou fungujem denne uz 2 roky, neviem ako som bez toho predtym mohla zit. Dokonale vycisti medzizubne priestory, ja mam philips sonicare, nestoji to az tak vela.

vanilkovazmrzka
24. jún 2025

Ano dentalny hygienik ti povie ze sprcha ti neodstrani medzi zubami vsetko, je neefektivna a tym padom zbytocna. Lepsi ucinok dosiahnes medzizubkou alebo nitou. A na povlak na zuboch ti nepomoze skor nejala elektricka alebo sonicka kefka?

vanilkovazmrzka
24. jún 2025
@syla88

Ústna sprcha sú naozaj len vyhodené peniaze. Radšej si zaobstaraj dobrú sonickú kefku s mäkkou hlavicou a požiadaj svoju hygieničku, nech ťa s ňou naučí zaobchádzať. Správna technika je aj v tomto prípade alfa a omega. A rozhodne nestačí len zapnúť a nechať to čistiť samé - tak sonické kefky nefungujú. A ja mám s nimi veľmi dobré skúsenosti aj u fajčiarov, ktorí keď si osvojili techniku, tvorba pigmentácii sa aspoň o niečo znížila. Informuj sa aj o tom, prečo ich vlastne máš. Príčin a faktorov je veľa. A hlavne, pýtaj sa na kvalifikáciu a odbornosť svojej hygieničky. Nemaj ostych spýtať sa, kde vyštudovala dentálnu hygienu a kedy. Pretože pokiaľ nemá adekvátne vzdelanie, tak ti zakaždým len vyčistí zuby, vezme peniaze, ale neporadí a nedá ti komplexné informácie ani vhodnú liečbu - a to je v konečnom dôsledku o ničom, kontraproduktívne.

@syla88 aku techniku treba na sonicku kefku? Ja ju mam len kratko a v navode bolo len strucne napisane ze prilozit na zub k dasnu na dve sekundy a nehybat. Ale nejako sa mi to nepaci 😅

klimova28
24. jún 2025

dcéra raz mala taký povlak z nejakej baktérie, dostala to od kamarátky, pili vodu z jednej fľaše. Zubný hygiena jej to odstránila asi na tretí krát, ale treba naozaj dobrú zubnú hygieničku.

ukgirls
25. jún 2025

zubna sprcha je dobra vec-ae zuny od povlaku necisti... je to len doplnok k cisteniu ... treba sa naucit poriadne cistit zuby pozivat spravne kefku a medzizubne kefky ... zmenit hygienicku a nech ti nova s tym pomoze ....

ukgirls
25. jún 2025
@vanilkovazmrzka

@syla88 aku techniku treba na sonicku kefku? Ja ju mam len kratko a v navode bolo len strucne napisane ze prilozit na zub k dasnu na dve sekundy a nehybat. Ale nejako sa mi to nepaci 😅

@vanilkovazmrzka netreba len zapnut a cakat ... hlavica kefky musi spravne prylnut k zubu,netralit a hlavne zadne zuby clovek casto zle ocisti aj ked ma elektricku .... .. vacsina ludi ci ani s nou nevycistu okolie dasien ... napriklad ja som naiesto dospelych nadstavcov pouzivalaa pouzivam detske-mensie .. lepsie sa mi s nimi pracuje a lepsie dociahnu na zadne zuby-poradila mi to moja hygienicka a som jej za to vdacna-uplne ina cistota

ronie338
25. jún 2025

Ustna sprcha ma vyznam pre ľudí s mostíkom a implantátov čiže pre nich to nie sú vyhodené peniaze lebo lepšie vyčistí ťažko dostupné miesta. Pigmentové škvrny odstráni hygienik na dentálnej hygiene. Tvoria sa práve najviac zo zeleného čaju. Treba používať správnu techniku čistenia a medzizubne pomôcky tiež vhodné zvolené ktoré odporučí hygienik.

misterunderhill
25. jún 2025

Po prve, ustna sprcha je absolútne must have ( áno áno niť...) po druhe, nie neodstráni to. Možno sa treba spýtať priamo dentálnej hygienicky/ zubara. Možno nejaka lestiaca brusna pasta s bruskou ? Taka ako na dentalnej ? Ale zasa to sa asi nepredava

beataxxx
25. jún 2025

Skus pastu na zuby Paradentol whitening, ma dobre ucinky -rozpusta zubny kamen, tak mozno aj farbivo…….zubna sprcha je na medzizubne cistenie, ja si neviem predstavit, ze by som ju kazdy vecer nepouzila, samozrejme po cisteni kefkou, ale sfarbenie urcite neodstrani

kykymora
25. jún 2025

pouzivaj jednozvazkovu kefku curaprox, mne sa nou podarilo skvrny zo zadnej strany zubov vycistit, ale treba ju pouzivat denne a dokladne

syla88
25. jún 2025
@vanilkovazmrzka

@vanilkovazmrzka a chodievaš na dentálnu hygienu? Lebo ak áno a najbližšie, keď pôjdeš, vezmi si ju so sebou a hygienička ti to presne ukáže jednak na modeli chrupu, ale aj priamo v tvojich ústach. Nedá sa to totiž rozpísať bez toho, aby si nič k tomu nevidela. Ale nie je to nič ťažké!

Jednozväzková kefka je úplná topka do zadného úseku chrupu. Posledné zuby vie vyčistiť naozaj veľmi efektívne!
Treba mať na pamäti jedno - že akákoľvek pigmetácia (zafarbenie) sa na zube vytvorí iba tam, kde nie je dostatočne odstránený povlak. Ten má zasa rôznu štruktúru a hrúbku, ktorá sa v priebehu času mení. Pravdou je, že ústna sprcha síce dobre odstráni zvyšky potravy po jedle, ale patogénny plak (povlak s premnoženými baktériami) odstrániť nedokáže. Preto nesmieme zabúdať a vynechávať medzizubné pomôcky na čistenie, pretože tie bočné steny zubov inak nedokážeme dôkladne a efektívne vyčistiť.
Žienky, na všetko sa pýtajte v rámci dentálnej hygieny! Pamätajte, že vy si neplatíte len za profi odstránenie nánosov zo zubov, ale platíte si hlavne za informácie, rady a vedomosti o tom, ako predchádzať vážnejším problémom v ústnej dutine.