icon

Odstrániteľné problémy s odlomeným predným zubom

mattuliatko30
3. aug 2025

ahojte viete mi poradit ,co na odllomeny predny zub ,co je trvacnejsie
Uz mi ho zubarka 3x robila ,ale znovu sa to po 5 mesiacoch uvolnilo :(

Odstrániteľné problémy s odlomeným predným zubom
anonym_204821
3. aug 2025

Mne 3 x dostavovali ulomený tento istý zub.
Potom obrúsili a dali korunku.
Nakoniec musel ísť aj tak von, lebo sa zlomil tak, že ostal len pahýĺ.
A mám implantát.

dadis
3. aug 2025

Mne sa z jednotky odlomilo, ked som mala 7 rokov, tak mam s tym 37 rokov skusenosr 🤪. Odvtedy mam bielu plombu, bola to vtedy novinka, niektorym davali este zlate zuby vtedy 😁, tak som bola stastns za bielu. Niekedy mi ta plomba zvykla odpadnut, ale to sa mi uz daaaavno nestalo. Teraz ju mam uz dlho, a tiez mi predtym zvykla aj zazltnut, no teraz su materialy kvalitne, mam na nej akoby lak a mam to v pohode uz par rokov.

laurinka27
3. aug 2025

Vyzerá to, že máš ešte dosť vlastného zubného tkaniva, takže fotokompozitná plomba je dobré riešenie. ALE musíš ísť k inému zubárovi, lebo toto je otrasná plomba, tvoja zubárka nevie, čo robí. Dobre spravená výplň bude vyzerať ako pôvodný zub a vydrží ti roky. Hľadaj kvalitného moderného zubára.

luccija
3. aug 2025

@mattuliatko30 mám bielu plombu už 8 r a drzi

mirokub
Odpoveď bola odstránená
danniiee8
3. aug 2025

Ja by som zmenila zubára v tvojom prípade. Mne sa takto tiež odlomil asi 10r+ dozadu, možno ešte väčší kus ako tebe a na prvý krát mi ho moja zubarka opravila a stále drží. Tá istá zubarka robila toto iste aj známemu, ktorému sa odlomila skoro polovica predného zubu pri úraze a tak isto mu to drží. Ani u mna ani u neho absolútne nepoznat rozdiel medzi zlomeným a nezlomenym zubom. Pritom s nami ani nejak nekonzultovala, že čo s tým. Ona je odborníčka, ona to spravila podľa svojich vedomosti a skúsenosti a je to ako to má byť.

guudy
3. aug 2025

@mattuliatko30 vymenit zubara, takto vyzerajucu plombu to spravi aj male dieta🙄

0silvia0
3. aug 2025

@mattuliatko30 mam uz 3 roky plombu na prednom mrtvom zube a vyzera to fajn. Ako ti radia, skus ineho zubara.

koniarova
3. aug 2025

Ježišmária. Hrozne urobené. Hľadaj prosím normálneho zubára.

dadis
3. aug 2025

Inak fakt, ako spominaju vyssie, je to u teba aj velmi viditelne. Skus si to dat spravit u dobreho zubara, potom ti to nebude odpadavat a dlho ti to vydrzi pekne..

mattuliatko30
autor
3. aug 2025
@laurinka27

Vyzerá to, že máš ešte dosť vlastného zubného tkaniva, takže fotokompozitná plomba je dobré riešenie. ALE musíš ísť k inému zubárovi, lebo toto je otrasná plomba, tvoja zubárka nevie, čo robí. Dobre spravená výplň bude vyzerať ako pôvodný zub a vydrží ti roky. Hľadaj kvalitného moderného zubára.

@laurinka27 dakujem urcite kdem s tym do ineho zubara

mattuliatko30
autor
3. aug 2025
@dadis

Inak fakt, ako spominaju vyssie, je to u teba aj velmi viditelne. Skus si to dat spravit u dobreho zubara, potom ti to nebude odpadavat a dlho ti to vydrzi pekne..

@dadis dakujem urcite idem uz k inemu sama uz sa trapim ,ze tonstśe vypadava pritom tiez znamy ti ma roky a stale drzi

mattuliatko30
autor
3. aug 2025
@laurinka27

@laurinka27 dakujem skusim urcite k inemu ist. tiez sa mi to nepacilo a casom to zase povolilo

mattuliatko30
autor
3. aug 2025

tu to je lepsie vidiet ,zubu tam je este dost aj ked je tam kusok ulomené a zub mam živý nie je mrtvy

mattuliatko30
autor
3. aug 2025
@danniiee8

Ja by som zmenila zubára v tvojom prípade. Mne sa takto tiež odlomil asi 10r+ dozadu, možno ešte väčší kus ako tebe a na prvý krát mi ho moja zubarka opravila a stále drží. Tá istá zubarka robila toto iste aj známemu, ktorému sa odlomila skoro polovica predného zubu pri úraze a tak isto mu to drží. Ani u mna ani u neho absolútne nepoznat rozdiel medzi zlomeným a nezlomenym zubom. Pritom s nami ani nejak nekonzultovala, že čo s tým. Ona je odborníčka, ona to spravila podľa svojich vedomosti a skúsenosti a je to ako to má byť.

@danniiee8 a ku komu prosim chodite?

koniarova
3. aug 2025

Také pekné zuby máš. Fakt ich nenechaj pokaziť nejakému amatérovi.

mattuliatko30
autor
3. aug 2025
@koniarova

Také pekné zuby máš. Fakt ich nenechaj pokaziť nejakému amatérovi.

@koniarova to sa zda len tie predne su pekne o vela stoliciek som prisla uz pri tej mojej zubarke ,hore vlavo nemam asi 4 a dolu vpravo tiez, takze este aj predny nemozem teraz hryzt je to nanic
snad mi aspon ten ktosi dobre spravi

dadis
3. aug 2025
@mattuliatko30

tu to je lepsie vidiet ,zubu tam je este dost aj ked je tam kusok ulomené a zub mam živý nie je mrtvy

@mattuliatko30 Je to velmi viditelne, mne to ani nezbadas a tiez mi to drzi min 8 rokov

mattuliatko30
autor
3. aug 2025
@dadis

@mattuliatko30 Je to velmi viditelne, mne to ani nezbadas a tiez mi to drzi min 8 rokov

@dadis tak nechapem ako to tak zubarka robi uz ked to urobila som to videla a casom to bolo horsie podla mna by mala mat aj na to zaruku ci nie?vzdy platim zato

dadis
3. aug 2025
@mattuliatko30

@dadis tak nechapem ako to tak zubarka robi uz ked to urobila som to videla a casom to bolo horsie podla mna by mala mat aj na to zaruku ci nie?vzdy platim zato

@mattuliatko30 Poslala som ti do spravy, ako to mam ja spravene, pre porovnanie 😊.