icon

Odtrháva sa mi ďasno

adell77
25. okt 2018

Chcem sa spytat ohladom zubov ... bola som s tym u 3 zubarov aj na stomatochirurgii no nejak nevedia co to je a preco ... trva to asi 3 roky ... na spodnych prednych 2 zuboch sa mi zacalo odtrhavat doslova po kusoch dasno niekedy som citila tie kusky v ustach ... stale sa mi to zapaluje a uz mam odhalene takmer cele zuby ... dokonca ma uz dost bolia su citlive a ako keby sa zacali vytlacat do hora mam ich o dost vyssie ako ostatne ... no casom ich najskor asi len proste vyplujem neviem kolko takto vydrzia ... bola som si dat skratit tu "uzdicku" alebo ako to mam nazvat co drzi spodnu peru o zuby a prehlbovali mi ten priestor medzi perou a zubami ... bola to brutus operacia ktora mi vraj mala pomoct ... no nepomohla pokracuje to a je to cim dalej tym horsie ... casto sa mi to zapali potom mam afty v celych ustach hrozne to krvaca a boli ... mali ste niekto nieco podobne ? viete mi nejak poradit lebo bud tu su amaterski zubari alebo mam doposial neodhalenu chorobu ... podotykam ze to mam len na tychto 2 zuboch nijak sa to nerozsiruje na ine zuby ani nic

saslavka73
25. okt 2018

Do nemocnice na stomatochirgiu?

adell77
autor
25. okt 2018

@saslavka73 v Nr som bola na stomatochirurgii a tam mi robili aj ten zákrok a potom som tam bola 2x že mi moc nepomohol a nevedia prečo poslali má k môjmu zubárovi

saslavka73
25. okt 2018

@adell77 A všetky vyšetrenia Ti robili? krv a pod. Tvoja obvodná čo na to?

lucianak
25. okt 2018

Mohla by si skusit na parodontologiu, ale potrebujes vymenny listok od zubara.

saslavka73
25. okt 2018

Akože čo nevedia tak ťa nechajú tak. To je teda.

adell77
autor
25. okt 2018

@lucianak aha to mi nikto nepovedal že take je dakujem budem sa informovať

adell77
autor
25. okt 2018

@saslavka73 nie nič nerobili u obvodného som s tým nebola nikto má neposlal

lucianak
25. okt 2018

Skus toto, aj ked doki si nevie rady s nejakymi "utvarmi" na slizniciach, tak posielame na parodontologiu. Tam su predsa viac specializovani ako su zubariy. Sakra, neviem ake iy 😊

saslavka73
25. okt 2018

@adell77 Však to choď ukázať. Môžeš to mať z niečoho úplne nepravdepodného.

pieksamaki
26. okt 2018

@adell77
Podľa popisu máš paradentozu....

adell77
autor
26. okt 2018

@pieksamaki zubári hovoria že nie lebo keby mám vraj sa mi to rozširuje všade ale mne sa to drží len na tých 2

junovedievca
26. okt 2018

@adell77 nemozes to sfotit?tazko si to predstavit

adell77
autor
26. okt 2018

@junovedievca no môžem len aby sa tu zas niekto nepohorsoval

adell77
autor
26. okt 2018
junovedievca
26. okt 2018

@adell77 no ak ti mozem poradit tak fakt na tu parodontologiu.toto je jasny zapal aj inde to mas ale nie v takom rozsahu.neviem kde si s tym bola u zubarov ale ak ta ani jeden z nich este neposlal na paro,tak z vlastnej iniciativy chod.da sa to krasne vyliecit

asia83
26. okt 2018

@adell77 Prepáčte, ale máte nemožných zubárov. Treba chodiť k zubárovi dovtedy, kým nenatrafíte na takého, ktorý svoj titul získal na základe vedomostí.

adell77
autor
26. okt 2018

@junovedievca už som dnes pozrela najbližšie mám v Trnave tAk zavolám pondelok tam a dohodnem dik za radu

adell77
autor
26. okt 2018

@asia83 nuž v zm ťažko takých nájsť bohužiaľ ale behnem na tu paro ako baby radia snáď mi pomozu

lucianak
26. okt 2018

@adell77 odporucam sa objednat aj na dentalnu hygienu. Ale fakt kvalitnu. Neda sa to uz napravit, ale minimalne spomalit, ak nie nahodou aj zastavit. Ale treba potom pravidelne uz chodit na hygienu, aby sa to udrziavalo. Mozno aj kazde 3-4 mesiace. Ver mi. Robim na zubnom, tak mi mozes verit 😉

sense
26. okt 2018

Mas zapalene dasna a pri tych dvoch brutal, dobra ustna hygiena kt to spomali a navsteva paradontologa

drzubok
26. okt 2018

@sense suhlasì gingivalne recesy + lokalna paronintitida. = extra prof. Hygiena + domaca super starostlivist + chhxd chlorhexidin = bez problemu🍉

adell77
autor
26. okt 2018

@lucianak dakujem ti skúsim aj to určite

pieksamaki
27. okt 2018

@adell77
No to som prekvapená...ale asi akútne trenia riešiť aby sa nezapalilo aj inde...laicky si myslím že atb by mohli pomôcť na takéto zubné zápaly...alebo tak.., drzim palce

lucianak
29. okt 2018

Na zapal dasna najlepsie pomoze medzizubna kefka, spravna domaca hygiena + 2x do roka profi hygiena. Na zapal dasna su atb zbytocne. Ak je zapal v kosti s teplotami, vtedy ano, atb su vhodne, priam ziaduce.
@pieksamaki

dilino
6. apr 2019

ja odoručam skveleho odbornika ale je v MT volá sa Okuliar priateľovi nevedel nikto pomôcť on mu pomohol za 1 deň sa zistilo kde je problém je veľmi drahý ale v rámci zachrany zubov si povieš že sa to oplati a ma veľmi veľa ľudi ale ak by si povedala že si z daleka hadam by ťa uprednostnil neviem aku vzdialenosť je MT od tvojho bydliska a tak isto je aj super zubárka Julia Teréni v Turanoch ta tiež dokaže pomôcť v každom probléme