icon

Omyl lekára so zlým výsledkom

2. júl 2025

Zažila som u lekára šok. Mal mi poslat emailom výsledky vyšetrenia ale poslal mi výsledok úplne iného človeka. Volala som mu a upozornila ho na to. Pol dňa som urgovala sestričku, kým mi došiel papier ale už si nie som istá či je to môj výsledok. Podotýkam, že ide o vyšetrenie, ktoré môže odhaliť vážnu, život ohrozujúcu chorobu. Oba výsledky boli dobre, ale stále rozmýšľam nad tým, že čo by bolo keby jeden z nás dvoch pacientov bol chorý a dojde mu výsledok že je v poriadku .. Mám to riešiť? S právnikom? Ide o súkromnú drahu kliniku. Poradíte?

Strana
z3
autor
3. júl 2025
@michaela329

Mne dali v nemocnici cudziu PN... zaniesla som ju na sociálku aj s mojou 🤷 (pani zo sociálnej potom volala dotyčnej). Ja by som to asi riešila len s nimi-ak vôbec , veď čo konkrétne by si vlastne chcela riešiť súdne s právnikom? Ak sa bojíš, že vyšetrenie neurobili správne, žiadaj jeho opakovanie na ich náklady napríklad.

@michaela329 ide o to že mne dávajú v robote školenia o GDPR a ako nič nesmiem pokaziť a tu v praxi takáto situácia? Ja nechcem aby moje výsledky putovali kade tade po celej republike

mdse
4. júl 2025

Určite nebudú putovať po celej republike a ani sama nevieš, či sú tie výsledky Tvoje, ako píšeš. Tak ako by niekto cudzí spoznal, že podľa anamnézy si to Ty. Veď tam nie je meno ani rodné číslo. Už trošku vymýšľaš scenáre, len aby si si nejako racionalizovala právnika. Choď osobne na kliniku a ak si si nie istá, či je to Tvoj výsledok, tak rieš ďalší postup s lekárom a určite na ich náklady. Áno chybu urobili. Ale už to znie, že chceš za každú cenu riešiť "princíp", ale chyby sa dejú a nie len v oblast gdpr.

Strana
z3