icon

Onkologický pacient

erikaterem
Dnes o 09:41

DOBRY deň. Obdobie ktoré prežívam sa nedá opísať slovami. Potrebujem Vás názor ľudia. V septembri 16. V roku 2025 čiže tento rok mu bla diagnostikovanie rakovina pravej oblicky už aj s metastazamy na kostiach prvý a zasiahlo to aj chrbticu. Predtým sa sťažoval na bolesti chrbta a dostal tak akurát antibitika. Toto myslím bolo asi dva roky. Pred samotným nálezom. Po návšteve na onko v BB podpísal len papier ze súhlasí s liečbou ale žiadna do teraz neprebehla. Ani biopsia nádoru nič. Dostal zápal pluc odviezli sme ho znovu na pohotovosť. Liečba prebehla úspešne. Ale v Luceneckej nemocnici ma odbila s tým ze oni nemajú žiadne podklady k liečbe môjho onkologického otecka. A jedine co som dostala Nic pre mojho otecka naplaste a lieky tlmiace bolesti. Zo slzám v očiach som opustil túto trojici pánov a damy doktorou, ktory mna pobadali na to aby som ja ako nie doktor oslovila Bansku Bystricu kde sme boli ako onkolgicky pacient odmuetnuty. A išla pre opiaty pre otecka. Dnes je 29.december 2025. Ležím pri nom a čakám opatrujem, chovám prebalujem podporujem. Ale psychicky nevladzem.Preco tomuto človeku nebola poskytnutá pomoc v podobe operácii a chemoterapii. Vraj ma len 3 mesiace života. Ale on je silný nemyslím
ze ze by tu operáciu nezvládol. ze by to ne. Odkopli ho ako nepotreboval len preto ze už má 85 rokov.

doriiis
Dnes o 09:45

@erikaterem .... Pretože v tomto veku operácia a chemoterapia narobia viac škody a už by nemal možno ani tie 3 mesiace. Chemoterapia je brutálna a rakovina by sa možno prejavila ešte agresívnejšie

pribinak
Dnes o 09:51

Toto asi nebudeš chcieť citat, ale 85 ročného človeka trápiť operáciou a chemoterapiou?
Veď to s ťažkosťami zvladaju aj oveľa oveľa mladší ľudia
Asi by som mu bola oporou ten čas čo mu zostava, trávila s ním čas a spomínala na pekne co mu život priniesol

Ak chceš, Liga proti rakovine na onko poradňu, bezplatne poradenstvo, sú tam rôzni lekári, skús napísať

aurelia2000
Dnes o 10:27

Ahoj, ja som pred chemoterapiou musela absolvovať všetky možné vyšetrenia a biopsiu. Podľa výsledkov sa konzilium rozhodlo liečbu dať, aj keď neboli presvedčení, že ju prežijem. A to som o polovicu mladšia od tvojho ocka. Pred chemoterapiou som nemala žiadne diagnózy, 100% zdravotný stav. Aj počas chemoterapie som zažila opakovane odklady, pretože telo nevytvorilo dostatok krviniek. Keď nemáš parametre, tak ti nedajú dávku 😓 bolo to strašné na nervy.. Podľa mňa ho nemôžu liečiť z týchto dôvodov. A opiáty môže predpisovať len onkológ, takže k nejakému patrí, keď tam chodíš pre recept. Určite nebol odmietnutý z dôvodu veku, ale zrejme má nejaké iné ochorenia vysokého veku, ktoré znemožňujú dať mu liečbu. Inak by dali, oni chcú vyliečiť každého.

martinkatinka
Dnes o 11:02

Pri tomto stave, co popisujes, mala moja mama biologicku liecbu. S tym, ze ona mala uz iba jednu oblicku, na ktorej bol nador a metastazy v kostiach. Mala 62 rokov a tiez ju uz neoperovali, nebolo to mozne. Mala uz len lieky na bolest a tu bioliecbu.