icon

Opakovaná borelióza

11. aug 2025

Dobrý večer, pred 10 rokmi som sa nakazaila od kliešťa boreliózou, zvláštne však bolo že uz po 2 dnich čo som si kliešťa našla mi začalo byť zle, veľká únava, zvracanie, malátnosť, mala som teplotu 37,5-38, bolelo ma cele telo, šla som teda obvodnej lekárke ktorá mi ihneď nasadila antibiotiká a dala urobiť testy. Testy boli silno pozitívne aj napriek krátkej dobe po nakazení. Liečba bola 2 týždňová. Bola som upozornená na to že borelie v tele zostanú, ale po dalšom styku s infekčným kliešťom sa priznaky znovu prejavia ako chrípkový stav.
V sobotu som bola v lese, dôkladne som sa prehliadla ale nič som si nevšimla, od soboty večera je mi zle, voli ma cele telo, zvracala som, preháňalo ma, mám teplotu 37,5-38, skratka rovnake priznaky ako pri chripke. Pred pol hodinou som šla do sprchy a našla som si pri pazuche na ruke malého kliešťa, miesto okolo červené. Môže to mať súvis? Od soboty som nikde nebola, iba doma a vovnútri, cize nikde inde som ho dostať nemohla. Ale pred par dnami mal člen rodiny podobne problemy, avšak bez teploty z toho dôvodu som myslela ze ide o virózu. Čo by bolo ideálne urobiť? Mám este zopar dni počkat a potom navštíviť lekára, alebo mam ist už teraz. Nechcem prehánať alebo niečo nafukovať ale je to naozaj nepríjemné a bolestivé. Ďakujem za radu. 🙏

anonym_563617
11. aug 2025

@anonym_autor Liečbu si mala dvojtýždňovú? To je krátka doba . Ja som mala kliešťa a mala som len fľak, lekárka mi dala ATB na desať dní, a všetko bolo ok. Len o tri roky neskôr mi začalo byť zle a som mala podobné príznaky ako ty. Iný lekár mi urobil testy na boreliozu a povedal, že desať dní nestačí užívať ATB. Ja som užívala 30 dní ATB a po pol roku som bola na kontrolných odberoch a dostala som znova ATB na 30 dní. Daj sa do skupiny na Facebooku Borelióza tam sa dozvieš viac.

modratrixie
11. aug 2025

Ja by som sa spýtala lekára

autor
12. aug 2025
@anonym_563617

@anonym_autor Liečbu si mala dvojtýždňovú? To je krátka doba . Ja som mala kliešťa a mala som len fľak, lekárka mi dala ATB na desať dní, a všetko bolo ok. Len o tri roky neskôr mi začalo byť zle a som mala podobné príznaky ako ty. Iný lekár mi urobil testy na boreliozu a povedal, že desať dní nestačí užívať ATB. Ja som užívala 30 dní ATB a po pol roku som bola na kontrolných odberoch a dostala som znova ATB na 30 dní. Daj sa do skupiny na Facebooku Borelióza tam sa dozvieš viac.

@anonym_563617 dakujem moc 🙏

jamidea
12. aug 2025

@anonym_autor 2tyzdne je velmi malo. To sa lieci ovela dlhsie, mas nejaku divnu lekarku. Dokonca znamej po borel.povedali, ze nesmie mat dieta kvoli tomu.