Opakovaná borelióza
Dobrý večer, pred 10 rokmi som sa nakazaila od kliešťa boreliózou, zvláštne však bolo že uz po 2 dnich čo som si kliešťa našla mi začalo byť zle, veľká únava, zvracanie, malátnosť, mala som teplotu 37,5-38, bolelo ma cele telo, šla som teda obvodnej lekárke ktorá mi ihneď nasadila antibiotiká a dala urobiť testy. Testy boli silno pozitívne aj napriek krátkej dobe po nakazení. Liečba bola 2 týždňová. Bola som upozornená na to že borelie v tele zostanú, ale po dalšom styku s infekčným kliešťom sa priznaky znovu prejavia ako chrípkový stav.
V sobotu som bola v lese, dôkladne som sa prehliadla ale nič som si nevšimla, od soboty večera je mi zle, voli ma cele telo, zvracala som, preháňalo ma, mám teplotu 37,5-38, skratka rovnake priznaky ako pri chripke. Pred pol hodinou som šla do sprchy a našla som si pri pazuche na ruke malého kliešťa, miesto okolo červené. Môže to mať súvis? Od soboty som nikde nebola, iba doma a vovnútri, cize nikde inde som ho dostať nemohla. Ale pred par dnami mal člen rodiny podobne problemy, avšak bez teploty z toho dôvodu som myslela ze ide o virózu. Čo by bolo ideálne urobiť? Mám este zopar dni počkat a potom navštíviť lekára, alebo mam ist už teraz. Nechcem prehánať alebo niečo nafukovať ale je to naozaj nepríjemné a bolestivé. Ďakujem za radu. 🙏
Ja by som sa spýtala lekára
@anonym_autor Liečbu si mala dvojtýždňovú? To je krátka doba . Ja som mala kliešťa a mala som len fľak, lekárka mi dala ATB na desať dní, a všetko bolo ok. Len o tri roky neskôr mi začalo byť zle a som mala podobné príznaky ako ty. Iný lekár mi urobil testy na boreliozu a povedal, že desať dní nestačí užívať ATB. Ja som užívala 30 dní ATB a po pol roku som bola na kontrolných odberoch a dostala som znova ATB na 30 dní. Daj sa do skupiny na Facebooku Borelióza tam sa dozvieš viac.
@anonym_563617 dakujem moc 🙏
@anonym_autor 2tyzdne je velmi malo. To sa lieci ovela dlhsie, mas nejaku divnu lekarku. Dokonca znamej po borel.povedali, ze nesmie mat dieta kvoli tomu.

@anonym_autor Liečbu si mala dvojtýždňovú? To je krátka doba . Ja som mala kliešťa a mala som len fľak, lekárka mi dala ATB na desať dní, a všetko bolo ok. Len o tri roky neskôr mi začalo byť zle a som mala podobné príznaky ako ty. Iný lekár mi urobil testy na boreliozu a povedal, že desať dní nestačí užívať ATB. Ja som užívala 30 dní ATB a po pol roku som bola na kontrolných odberoch a dostala som znova ATB na 30 dní. Daj sa do skupiny na Facebooku Borelióza tam sa dozvieš viac.