icon

Opakované mykózy - čo pomôže?

adka12
25. nov 2010

Mykózou trpím už asi 4 roky :( nie a nie preliečiť... po pôrode som na tom tak, že sa vracia každý mesiac, a už mi z toho začína prepínať... kúpila som si koloidné striebro. Je ešte niečo, čo vám pomohlo? Podotýkam, že som už vyskúšala všetko možné aj nemožné ☹
Ďakujem za každú radu 😉

martija
8. feb 2011

@arizona veru musim nieco riesit urcite. dakujem za podporu 🙂

iskrickaa
8. feb 2011

Mesiac brat kazdy den jednu tabletku Fluconazolu 100 mg.

usiko
9. feb 2011

@martija pocuvaj, malasom mykozu na nechte dlhe mesiace, kym mi v lekarni nevyrobili vodicku, taku hnedu...tusimsa volala fraser alebo tak podobne, je to na predpis od koznej alebo imunologicky......do toho som si malicek namacala, pamatam tak jak dneska, a po case sa necht odchlipil a spadol..pod nim uz rastol novy.....a to sa moze aj v tehu a kojeni....

martija
9. feb 2011

@usiko diky, samu by ma nenapadlo,ze to moze mat suvis,aj ked urcite som to chcela riesit minimalne z estetickeho hladiska, skusim sa na to spytat gynekologa najskor, ked nebude vediet, tak skocim za obvodnym, len unho je to paseka, vzdy tisic ludi v cakarni a za objednanie sa plati, no ved co uz....a potom ta ista paseka na koznom...ach jo

zubky
28. mar 2011

ahojte, sa ozyvam po dlhsej dobe viete co tak ja som si dala podla usiko Mykomax tabletku a ja mam od vtedy pokoj, vazne sa divim ale mam od vtedy pokoj normalne si na to zvykam ze nist hi.. uz som mala dve menstruacie a som sa bala ze potom sa to objavi ale chvalabohu nist dufam ze to teraz teda nezakriknem. 🙂

ingrid77
3. apr 2011

Tiez som doszala mykozu, no myslim, ze v termalnych kupeloch ☹ , myslim, ze tam sa tomu asi dobre dari, prvykrat som isla k lekarke, lebo som sa s tym doteraz nestretla, dala mi lieky, je to uz 3 roky a odvtedy som ju uz mala asi 3 krat, no ked citam, ze baby ju maju kazdy mesiac, tak nic hrozne, lekarka mi odporucila mykomax, no naposledy s tym magistra mal dost problem mi to predat, vraj len na recept, mne zabera a dufam, ze este ak bude treba tak bude 😉 IK

zubky
12. apr 2011

@ingrid77 normalne len na recept? hmm divne u nas mi ho predali a zevraj je uz volno predajny... ak by s tym mala este problem tak skus podla mna inu lekaren 🙂 mozno tam ti ho predaju bez problemov 🙂

marianka79
12. apr 2011

baby mne mykózy prestali ked som prestala nosit tangáče a chodit do roboty na bicykli a je dobré pit tento čaj.....
http://www.najlekaren.eu/pre-zeny/562-afroditin... dostat ho len v lekárnach 😉

ingrid77
12. apr 2011

@zubky diky za radu, aj to tak planujem, no najlepsie by bolo keby som ho uz nepotrebovala 😉 😉 IK

zubky
5. máj 2011

@marianka79 no len vies ja tangace nenosim hihi ako by som to ja nie som na to typ. ale bicykel to je moj kazdodenny spolocnik ale stacionar a v lete aj normlany.. hmm ale to nemozem prestat pretoze inac budes ze ako uz uuplna gula hihi... a ten cajik idem kuknut dakujem 🙂
@ingrid77 no hadam si nasla a predali ti ten cajik... vela zdaru bez mykoz.

sisinnka
8. júl 2011

Ahojte baby je na to dobrá probio bieli jogurt ale každému zaberie inak a ak budete pit každý den čaj LAPACHO stoji 1.15 tak by ste sa mali stoho dostať čítala som na jednom foru že žena to mala stoho že jej niečo vadilo na partnerovi že bola alergicka sa jej to robilo može to byt aj po návšteve bazena a je toho fakt vela máme to tašké tak držim palčeky dievčata nech sa stoho dostanete 😉 ved nič netrvá na veky 😝

sylvilka
31. okt 2011

Ahojte, ja som mala problemy stale asi 2 roky, pred tehotenstvom tiez vselijako striedavo. Skusila som vsetko a gynekolog tiez. Az teraz konecne po 2 rokoch prisla ulava. Az som sa zacala smiat. Kupila som si v nejakej bylinkovej predajni RAKYTNIKOVY OLEJ. Chcela som si nim liecit zaludok. Brala som ho po lyzicke 3x denne pred jedlom pocas 1 tyzdna. Potom uz iba rano pred jedlom asi mesiac. Ulava pride hned na druhy 1den. Je to uzasne, nechce sa mi tomu verit. uvidim, co sa stane, ked to prestanem brat. Ale je to fakt super olej. Ozivila sa mi aj farba tvare, zmizli pupaky, ulavilo sa mi v zaludku. a ziadne svrbenie. Viem, ze existuje aj v tabletkach, ja som mala tekutu formu. Drzim palce.

horseshoe
15. nov 2011

Ahojte dievcata. Ja som sa tiez s mykozami borila zopar rokov. Mykoza je problem imunity. Ak navyse mate aj nejaku alergiu, co je zase len problem znizenej imunity, tak mykozu priam pritahujete. Mne zabrali probiotika Dophillus Super. Su urcene prave na vaginalne mykozy. Ich cena je vsak trochu vyssia - 15Eur za 30tabliet. Idealne, ked si davate 2-3tabletky denne po jedle. Ucinok nenecha na seba dlho cakat. Treba ich vsak uzivat dlhodobo - kludne aj celorocne (samozrejme, ked dojde k zlepseniu stavu tak treba znizit davku a obcas si spravit na mesiac uplnu prestavku). Inak tieto probiotika treba skladovat v chladnicke, to vas ale upozornia asi aj v lekarni. Zaberaju aj na ine problemy - ekzemy, akne, problemy s travenim. Dufam, ze pomozu aj vam!

bubinko83
2. dec 2011

prosim vie mi niekto poradit či treba vylučit aj ovocie pri tychto mykozach? Vie že sladke je treba vyradit uplne ale čo ked mam chut na sladke,možem aspon banan? 😖

aniratak696
18. dec 2011

Baby trpim mykozou hrozne dlhe roky a teraz ma po dlhej dobe zase chytila tak idem na liecbu len s,om sa zabudla opytat gynek ci vlastne je vhodne chodit do fitka a parit sa par hodin v teplakoch...nemate skusenost? ☹

vavrenka
19. dec 2011

@bubinko83 aj ovovcie musi prec, zial. ja sa prave na taku dietu chystam. banany rozhodne nie! ani mrkva a cervena repa a dyna.. proste nic sladke ☹ ☹ 😠 😠

bubinko83
19. dec 2011

@vavrenka dakujem .Ja už som sa toho zbavila chbvalabohu,vysadila som sladkosti a nasadila Gynoflor a mam pokoj. 😉

bila.maria
18. feb 2012

ahojte, prosím o radu. Som asi v 5 týzdni tehotenstva. Mám radosť, bábätko sme veľmi chceli, ale trápi ma svrbenie, priesvitný výtok, teda mykóza. Mala som ju asi pred 2 miesiacmi, teda nedávno po bratí silných antibiotík. (zápal priedušiek) No vtedy to prešlo. Mám ešte mastičku candibene. mám aj lactacyd. Chcem sa spýtať, či to môžem používať aj teraz ked čakám bábätko či neuškodím? Až o 4 dni pojdem k lekárke na potvrdenie.. čo dovtedy s tým svrbením poradte dakujem

martinka1981
19. feb 2012

@bila.maria v takomto rannom štadiu tehotenstva by som nič neriskovala a šla k lekarovi alebo zavolaj len nech ti povie či si možeš kupiť Canesten tablety,ja som ich tiež brala v tehu ale až po dohode s lekarom a v neskoršom štadiu tehu.
Čo možeš urobiť teraz je kupiť si kvalitne probiotika Infant Dhopilus a tie brať denne a dlhodobo.
Čo so svrbenim fakt neviem,bojim sa niečo poradiť aby sme neuškodili babenku. Možeš si ale spraviť sedaci kupel so sodou BB (1lyž.) alebo hypermanganovy sedaci kupel,urobiť len slabučkoružovy roztok.
Ale určite volaj lekarovi!

bila.maria
19. feb 2012

dakujem pekne dneska je nedela ale zajtra ráno prvé čo urobim telefonujem, bála som sa víkendu. Mám pocit, že je to už lepšie. ale aj tak sa chystám čo najskôr na vyšetrenie. Dakujem, dúfam že to nebude nič vážne 🙂

martinka1981
19. feb 2012

@bila.maria mykoza je svina,ja nou trpim už niekolko rokov 😝 ale v tehu by som neexperimentovala 😉
vysad aj sladke ak sa ti da,to je najväčši priatel mykozy 😖
Držim palce u dr.nech všetko dopadne dobre 😉

bila.maria
19. feb 2012

dakujem ;)

xadriana
6. mar 2012

užívali ste niekto tabletky CANDIVAC počas dojčenia??

modrofuzik11
15. máj 2012

dievcata, mne sa to opat vratilo. suhlasim s martinkou 1981. tablety canesten mi pomohli. aj s kremom. verim, ze pomozu aj teraz. je to velmi neprijemna zalezitost. som rada, ze sa najdu aj take baby, ktore sa o tom nehanbia pisat. aj mne je to trosku neprijemne, ale ulavi sa mi, ked to mam komu povedat.

martinka1981
15. máj 2012

@modrofuzik11 ahoj,po akej dlhej dobe sa ti to vratilo?
Ja mam teraz pokoj,klopem hned na drevo,mala som aj ATB teraz kvoli hnis.angine a čakala som že sa pliaga dostavi,ale našťastie som to ustala.
nechodiš nahodou aj do temy o atopickom exeme?

omnia23
16. máj 2012

Mne pomohla protiplesnova dieta a maximalne obmedzenie mliecnych vyrobkov 😉

mamutka
16. máj 2012

@modrofuzik11 mne mykozy poriesili anionove vlozky. nemusim viac nijake kremy ani tablety do seba pchat a najlepsie je, ze hned ako pocitim, ze moze nastat problem, jednu si dam a hned je po vsetkom. smutne je, ze u nasich lekarov sa o tom clovek nedozvie, lebo od distributorov nedostanu preplatene "kongresy" v Tatrach alebo Milane....

modrofuzik11
17. máj 2012

@mamutka ahoj, o tom som este nepocula. canesten mi pomohol. tie anionove vlozky skusim. mas pravdu, je lepsie, ked clovek nemusi ziadne tabletky. ked sa ale inak neda, tak sa neda🙂. budem informovat, ako mi to zabralo. dakujem za tip.

omnia23
18. máj 2012

@mamutka
@modrofuzik11 mne ich poradil moj gynekolog,tak neviem 😀 Ale mne napriklad nezabrali 😒