Opakované mykózy - čo pomôže?
Mykózou trpím už asi 4 roky :( nie a nie preliečiť... po pôrode som na tom tak, že sa vracia každý mesiac, a už mi z toho začína prepínať... kúpila som si koloidné striebro. Je ešte niečo, čo vám pomohlo? Podotýkam, že som už vyskúšala všetko možné aj nemožné ☹
Ďakujem za každú radu 😉
@masarka998 pekny slovnik...
som realist
Tento problem som mala aj ja... síce nie 4 roky, ale tiež dosť dlho. jediné, čo pomohlo mne bola zmena stravy...viac ovocia, zeleniny, a v prvom rade žiadne sladké... ono práve sladkosti podporujú opakovanie mykozy!
vyskúšaj mne toto pomohlo
http://www.zdravie-aloe.sk/produkty/aloe-v-tube/
Trpela som dlhodobými problémami -mykozy, e coli a pod. ked som uz toho mala celkom dost povedala som si ze vyskusam vsetko co som nasla na nete ... takze moje rady 🙂
1. Spodne pradlo periem na teplote 80stupnov
2. Nepouzivam avivaz
3. Periem v detskom prasku
4. Zehlim spodne pradlo
4. Objednala som si anionove vlozky nosim najma ak potrebujem intimku
5. Vynechala som uplne mydla na intim hygienu - umyvam sa len cistou vodou
6. Spravne utieranie na wc
7. Dlhodobe uzivanie probiotik probio fix
8. Mesiac a pol som uzivala wobenzym 3x5tabliet
9. No a co si myslim ze mi skutocne pomohlo je tea tree oil - oplachovanie po kazdom sprchovani - do pohara tepla voda a cca 3kvapky oleja
10. Jednu dve kapky tea tree oleja na spodne pradlo
Naozaj neviem co z toho mi pomohlo ale myslim si ze to bol ten olejcek ..resp. po zacati oplachovania som zaznamenala jednoznacne zlepsenie a po kratkej dobe svrbenie palenie sucho uplne preslo 🙂
@marhulka88 diky za radu. To oplachovanie robis iba zvonku alebo si robis vyplachy?
mozem potvrdit - anionove vlozky su super! A k tomu Tea Tree oleju este Tea Tree krem, ktory sa da dat aj na tampon. Ale pri kupovani Tea Tree oleja je treba si dat zalezat. Trosku si o tom precitat a kupit skutocne kvalitny olej, aby vysledok stal zato!
mne pomohol Penoxal, pred tým som to vôbec nepoznala, ale kamoška s ním mala dobré skúsenosti, tak som si nechala poradiť a dobre som urobila! veľmi mi to pomohlo a beriem ho stále v podstate ako prevenciu, lebo dobre pôsobí na imunitu, takže ma už tieto problémy obchádzajú
ahojte zienky, Neviem ci to sem patri, ale skusim ,ci mi neporadite....ak by ste mi vedeli poradit bola by som rada, uz neviemcos mojim muzom mam robit....sme spolu 12 rokov a nikdy sme nemali tento problem sli sme skoro vzdy bezkondomu a bez ant., kedze kvoli pl.embolii a epilepsii nemozem ju brat...ten problem je mykoza aspon takto moja gynekologicka pomenovala posledne 2 roky s tym mam problemy po porode to zacalo a potom po kazdom styku, ja som sazakazdym preliecila, ja nie som schopna trpiet, musim s tym hned ist na gyndu,takze som bola ok, a stale sa to vracalo a az teraz po 2 rokoch mastickovania sa mi manzel priznal,ze stipe pali svrbi a ma ho cerveny akob6 zapaleny, a ked som si to asi pred rokom vsimla a pytam sa ho ci ho to nesvrbi atd.tak nie....to su chlapi...ze z neho robim choreho atd., tak som sla n gyndu a povedala mojej dr.aka vec...najskor dala mne aj jemu po 1xtabletke jednorazovo plus ja polygynax dnu a macmiror zvonku a jemu macmiror natierat a mne este antb.na 10dni, takze mne to zabralo mam uz mesiac pokoj...a moj ho ma stale cerveny a svrbi ho, tak som sla za mojou dr.zase dala mu2x nejake na F.tabletky na kvasinky po doby 4dni plus natierat imazol....kedze ja som mala kvasinky zistene tak asi preto, ale dalsi ster bol negat...a povedala dr. Ak to neprejde mu, tak na urologiu...on nechce ist nikam ani si to natierat, jesitny chlap t rdohlavy. A chcemsa vas opytat co mu naurologii s tym mozu urobit? daju nejake lieky alebo vyplachy alebo co mu stym tam budu robit? No nemozem ho tam dostat....a j som ho strasila, ze sex nebude dokedy si to nevylieci, lebo ja som kvoli jeho nezodpovednosti a tvrdohlavosti trpela 2 roky, stipanim ,palenim svrbenim a liecila som sa aj na uroliogii troma antb.,lebo som z toho dostala zapal moc.mechura a trubice tak sa mi ta infekcia rozsirila...a hovorim nikdy viac....prosim vas ak niektora s tym mate skusenosti, poradte uz som zufala...dakujem
@adka12 skús Wobenzin .... Veľa báb si to chváli
Ahojte, neviem či sa to tu spomínalo, ale domáca konopná masť je TOP...za 3 dni vyliečená a už sa mi nevracia..takže len zahodiť predsudky a nájsť niekoho kto ti ju po domácky urobí 🙂
Mne po troch rokoch opakovanych mykoz (dvakrat do mesiaca) pomohlo preliecit seba aj partnera liekom medoflucon.odvtedy mam pokoj.plus nepouzivam avivaz a umyvanie len vodou.
beriem probiotika a niekedy sa zda ze je to lepsie
Kočky aké máte skúsenosti s mykózou v tehotenstve? :( som z toho neustále nervozna, nervná, už ma to nebaví po pravde. Každú chvíľu riešiť tento problém. Neviete mi pomôcť?
@eleonorcha ahoj, tvoj gynekolog co na to? nedal ti ziadnu masticku? viem , ze fungicidin mast sa moze v tehotenstve pouzivat....
@eleonorcha kup si lactacid pharma s antibakterialnou prisadou je aj pre tehotne ozaj perfektne nieco
@henika81 dal, ale mam pocit, ze vobec nepomaha. Normalne mam pocit, ze si ho aj zbytocne davam :/ ono tieto kremy aj mykozu ako problem liecia ci len potlacaju? @ivuska6 ten som si raz kupila, ale nebola som s nim spokojna, lebo ma vsetko po nom svrbelo :( neviem ci obsahuje nieco co mi nerobi dobre alebo co :/
@eleonorcha zmen stravu- vylúč mliečne, cukry, obmedz ostatné sacharidy, vela zelenej zeleniny..kvasinka je prejav problemov v črevách..užívať hylak..lebo počítaj s tým, že po porode to može byť horšie ... a aj dieťa može trpieť premnoženými kvasinkami hned po narodení..
@luba41 stravu som zmenila hned ako som sa dozvedela ze som tehotna, v mojej strave je minimum cukrov a mliecne vyrobky tiez len raz za cas, nemam na ne nejako ani chut. Moj jedalnicek poslednu dobu pozostava vacsinou zo zeleniny a masa, bez toho si neviem ani den predstavit 🙂 cize naozaj neviem z coho to moze byt.
uplne moze stacit, ze Ti chybaju mineraly, ktore teraz Tvoje telo potrebuje pre maleho cloviecika. Takze pokukat, co v tomto smere ponuka trh. Mozem Ti poslat do spravy nejake info.
@eleonorcha skús aj nejaké výplachy koloidné striebro, citricidal..
Ahojte, tak ja som trpela chronickou mykozou asi 3 roky. Bolo to neskutocne trapenie, nevedela som sa sustredit, bola som nervozna, nevedela som ani sediet niekedy. Bola som zufala, kazdy tyzden u lekara, uz som sa hambila. Vyskusala som vsetko od normalnej liecby cez alternativnu. Stacilo ze som si dala pohar vina a mykoza sa dostavila okamzite. Po niekolkych rokoch ako ma lekar vysetroval zas a znova si vsimol ze mam poskodene tkanivo na maternici. Isla som na odborne vysetrenie a zistilo sa teda ze to treba vyrezat, ze v tejto ranke sa mi mnozia bakterie co vyvolava mykozu. Bola som operovana / Loop konizacia, velmi dobrym kosickym lekarom, a moj zivot sa zmenil. Odvtedy uz su problemy len minimalne. Mykozu sice este mam permanentnu ale priznaky su minimalne a dokazem s tym zit. Takze vsetky veci co som skusala predtym boli zbytocne a trebalo najst inu pricinu, Mykozu mam chronicku sama o sebe a tamto to len zhorsovalo. Som rada ako to dopadlo a mzoem sa zase tesit zo zivota.
@kurci
pouzivam TT olej od TT krem od Justu
http://www.justnahrin.sk/produktove-rady/tea-tr...
Kočky, ak by niektora chcela, mam na predaj bylinne vaginalne guličky SCARLETT...cena je 15€+1,50 pošta..v balení sú 2 ks...su úžasne na opakovane mykozy, zapaly pošvy, svrbenie, zapaly močoveho mechura a pod...zloženie na zaklade tradičnej čínskej medicíny 🙂 výborne zaberajú

ja by som sa opýtala liečil sa aj partner ???? ak sa často vracia mykoza a neliečil sa aj partner tak by sa mal ..