Opakujúca sa makroskopická hematuria: Ako ju riešiť?
Ahojte. Troska som uz vydesena idem sa spýtať na vaše skúsenosti. Druhy rok za sebou v júni som mala makroskopicku hematuriu. Prvy rok mi robil utz moc mechura aj obliciek na pohotovosti, brali mi krv + moc na bakteriologicke vysetrenie. Dr mi predpísal monural, prešlo to do dvoch dni vsetko ciste ze k urologovi ani gynekologovi nemusim. Gynekologicku prehliadku som mala následne v decembri vsetko ok. Tohto roka opat v júni to isté, znova utz na pohotovosti, ale taky rýchly, v moci som uz aj mala zrazeniny, crp 10, bielkoviny v moci, makroskop hematuria potvrdená v cievkovanom moci. Dr predpísal opat monural, prešlo to do 2 týždňov, na kontrolných vyšetreniach u obvodnej ze krv uz len na jeden krížik, bakteriologia nic, crp 1, bielkoviny tiez nic, ten jeden krížik v moci prisudzované menštruácii tak to uzavreli ako zápal. Tiez ze ani gyneko ani uro vysetrenie netreba. Dnes ani nie 6 mesiacov znova to isté. Ja uz neviem ci ist znova na pohotovost alebo ako to riešiť. Ma niekto cestu makroskopicku hematuriu? Mam opat trvať na utz? Neviem co stým..... a uz mam pred sebou nepekne scenáre. 😒

@anonym_autor ahoj, asi by som doplnila cestou OL este vymenne listky na nefrologiu a hematologiu, nemusi byt pricina v mocovom mechuri