icon

Opakujúce sa bolesti hrdla a choroby

Dnes o 09:20

Pred 3ma tyzdnami ma zacalo noliet hrdlo, nebola to extra silna bolest, dala som si dorithricin, kloktala, kedze sa mi to tahalo aj na dutiny tak aj sinupret a morsku sol do nosa. Napokon som ale skoncila u dr, vtedy som ale uz hrdlo necitila len dutiny. Dala mi pamycon ze skusime tskto ci nepomoze. Do par dni som bola ok. Ale po tyzdni zase bolest hrdla. Hrdlo je minimalne cervene, mandle nie su zvacene, choro sa vobec necitim, pridal sa aj kasel. Boli sme vsak cez vikend v tatrach, uz som tam sla s bolestou hrdlo lebo ss to uz nedalo zrusit. Vcera sme dosli domov, tak cajikujem inhalujem. Hrdlo citim uz len rano po zobudeni, ale odchadza mi hlas. Moja dr uz nerobi dnes a ani sa necitim ze by to bol stav k dr. Len nechapem, lebo som nikdy nebola tak ze za sebou chora s tyzdnovom rozostupom. Vacsinou som 1x do roka, ale je pravda ze posledne dva mesiace som isla ako pila, spala asi 4-5 hodky v noci, tak som uz bola uplne vycerpana. Dokonca ani deti neboli chore ze by som pd nich chytila. Mate niekto podobnu skusenost? Co vam pomohlo? Dakujem

luccija
Dnes o 10:22

@anonym_autor kalciový sirup, na hrdlo strepfen, jox a oddych

anonym_7b5d0c
Dnes o 13:41

@anonym_autor bolesť hrdla ráno po zobudení a stratu hlasu môžeš mať z tichého refluxu.

kvoli
Dnes o 13:49

@anonym_autor toto isté mám ja, pred 2 týždňami kasel hrdlo a hlasivky, bola som u dr dala mi len voľnopredajné lieky (kalcium, cmulacie tbl na hlasivky a kvapky na kašeľ ) takmer 10 dni uz bolo dobre a znova hrdlo, ale bolest bola tak viac vzadu ako nad hlasivkami, CRP 6, na atb to nebolo, nemohla som ani jest v noci som sa budila na bolesť, trvalo to asi 3 dni a zrazu to preslo (uzivala som tantum a bylinky)

monny222
Dnes o 19:34

sice som poradkyna Just-u ale teda aj ho pouzivame cela rodina, a u nas fici difuzer s Olejom 31 rastlin, alebo eukalyptovy olej, tymianovy krem natieram na hrudnik, medzi lopatky a na dutiny, a striekam Eukasol do miestnosti pripadne na vankusik, na rukav detom.. inak celkovo na imunitu uzivame Narosan, momentalne Tropic ktory obsahuje 10vitaminov a okrem toho ja zinok, ktory je treba doplnat pocas choroby.. maly chodi od septembra do skolky a pride max so soplom odtial...skus mozno tak celkovo posilnit imunitu niecim v tomto chladnejsom pocasi, ale samozrejme ze kazdemu vyhovuje a pomoze nieco ine... ja toto volam "prechodne"obdobie, kedy nie je ani teplo, ani taka tuha zima, ze clovek nevie co cakat kazdy den od pocasia..