icon

Opakujúci sa kútik na ústach a bolesť pier

3. mar 2025

Uz 2 mesiace ma trapi,ze sa mi vyhadzuje kutik na ustach. Ked zmizne,o 7-10 dni sa znovu objavi. Doktorka mi piradila Cimmerin a B konplex,ale nezlepsuje sa to. Teraz sa mi znovu spravila kutiky na oboch stranach ust,jeden sa hoji,druhy nie - sa mi neda ani poriadne najest.
Okrem toho mam casto pocit suchych bolavych pier. Mazem si ich jelenim lojom a dalsou tycinkou na suche pery,ale stale su take bolave.

ibrunova
4. mar 2025

Mne na kútiky pomáha jedine alkohol - alpa, mastičky žiadne. Piješ dostatok tekutín?

autor
4. mar 2025

@ibrunova ano pijem,1.5 az 2 litre denne

denkabemommy
4. mar 2025

Za mňa najlepšia vec v zime na pery je lansinoh masť určená na bradavky 🙂. Extrémne mi to pomohlo, každý večer som si ich tým natrela pred spaním

nika23t
4. mar 2025

Skús fungicidin, na predpis tuším to je. Dcéra dostala strojček na zuby a tiež s týmto mala problém, toto jej zabralo veľmi rýchlo.

lusyc
4. mar 2025

Nemáš anemiu?

autor
4. mar 2025

@lusyc kedysi som mala taku lahsiu,potom sa to upravilo. Ale taketo problemy s kutikmi som nikdy nemala...

hannulik7488
4. mar 2025

@nika23t fungicidin nie je na predpis. Ja som si ho kupovala u Dr. Maxa v januári a platila som asi 2,50 eura.

nika23t
4. mar 2025

@hannulik7488 nevedela som, či sa dá aj bez, ja som ho mala na predpis. Ale dobre vedieť 😊

nikushka8
4. mar 2025

Fungucidin mast a doplnit Bkomplex. Nejest v restauracii, jedalnach, kym sa nezahoji alebo nosit svoj pribor

autor
4. mar 2025

@nikushka8 b komplex forte jem uz treti mesiac😌

nikushka8
4. mar 2025

Treba pokračovať, posilnit imunitu a najma zvýšiť hygienu. Kútiky su kvasinkova infekcia, vyhodit tie balzamy,co pouzivate,len si do prasknutych ran zanasate infekciu znovu a znovu. Fingicidin nanasat vatovou tycinkou, kazdy vlastnou stranou a naozaj vsade pouzivat len svoj pribor a pohar. Tiez som sa raz tak 2m trapila s kutikmi, hrozne som to mala a toto jedine pomohlo.

kristie571
4. mar 2025

Bkomplex vyssie davky a nie Fungicidin ale Framykoin masticku, to mi zabera snad okamzite. Vyskusaj, tiez mi praskaju kutiky, mam nizke zelezo a chronicke ochorenie criev. Pripadne si skus dat vysetrit zelezo a nejak doplnit, aj tabletkami ak mozes, mne ale robia zle.

nika23t
4. mar 2025

@kristie571 kútiky sú kvasinkova infekcia, ako je písané vyššie. Framykoin je úplne nevhodný.

kristie571
4. mar 2025

@nika23t No mne zabera, stale a okamzite, do 2 dni ani naznak ze nieco bolo.

jarmillka
4. mar 2025

Kutiky nesposobuje len kvasinkova infekcia a nedostatok vitaminov… . Moze to byt z traviaceho traktu.. Nejes teraz citrusove ovocie napr.? Daj si orenzym, lahsiu stravu a zarad aj repikovy caj..Ak to je z travenia, zacnu ti miznut uz po 2-3 dnoch…

autor
5. mar 2025

@jarmillka obcas ma posledne tyzdne pali zaha tak slabucko...mohlo by to byt z toho?