icon

Opar po Covide-19 alebo očkovaní

19. máj 2022

Ahojte, objavil sa u niekoho z Vás po očkovaní proti Covidu alebo po prekonaní Covidu pásový opar, herpes alebo podobné kožné problémy? Čo Vám pomohlo a ako dlho ste to mali? V januári som bola na druhej dávke očkovania, v marci sme doma všetci prekonali Covid (mňa sa kašeľ a únava držali dosť dlho). V apríli sa mi na ľavom predlaktí objavil škaredý "ekzém", postupne zo suchého prešiel do mokvajúceho, zväčšoval sa a po niekoľkých dňoch sa mi postupne od toho miesta na celom tele vyhádzali škaredé vodnaté pľuzgiere pripomínajúce kiahne. Doslova mi pribúdali pred očami. Vyzeralo to presne ako pásový opar, akurát mne postihol celé telo. Na pohotovosti mi nepomohli, pichli mi Hydrocortison a obviazali ruky obväzom. Trápim sa s tým už mesiac, pľuzgiere postupne vysychajú a súčasne sa mi objavujú nové a nové, na prsiach mám mokvajúce rany a na pere veľký opar, ktorý štípe. Nikdy v živote som podobné ťažkosti nemala. Na kožnom som bola dvakrát, krvné testy mám absolútne v poriadku, ster z rany bol úplne negatívny, žiadna baktéria nebola prítomná. Lekárka to uzavrela s diagnózou atopický ekzém, vraj sa s tým mám naučiť žiť, prikázala mi držať diétu a dala mi kortikoidnú masť. Viac sa so mnou odmieta baviť. Atopický ekzém mám od detstva, ale toto tak rozhodne nevyzerá. Vždy som mávala začervenané, suché fľaky na rovnakých miestach, nikdy nie vodnaté pľuzgiere a už vôbec nie na celom tele. Som presvedčená, že ide o nejaký druh herpesu. Len netuším, ako si pomôcť. Vyzerám hrozne, včera som si dala krátke nohavice a tielko a ľudia na mňa pozerali, akoby som mala lepru. Nehovoriac o tom, že to svrbí, na niektorých miestach aj bolí a kojím doslova cez slzy, keďže prsia mám popraskané do krvi. Budem vďačná za každú radu.

diamond007
19. máj 2022

Očkovanie narúša imunitný systém, môže to byť aj spojením očkovania a covidu (oslabena imunita)... Kamoške sa po očkovaní vrátil -čo už roky mala vyliečený/ukludneny- ekzem. Bojuje doteraz s tým....

autor
19. máj 2022

@diamond007 Juj, ale s týmto sa nedá žiť, takto vyzerá napr. moja ruka ☹

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
simik19
19. máj 2022

Moja mamina mala po ockovani toto iste. Lekari neriesili, vysledky boli OK. Pomohla jej PROTOPAN a LIPIKAR kozmetika. Dnes uz nema ziadny ekzém. Bolo to cca pred 2 mesiacmi 🙂

jeennyv
22. máj 2022

Mojaa ja po kovide take nohy ako ty ruku..tiez ma vlacia po koznom a vysetreniach ja uz hrozive diagnozy si hladam aspon viem ze neni som sama mizne to pomaly…
Lipobse krem mi velmi pomaha na premastenie

autor
22. máj 2022

@jeennyv Jooj, na jednej strane som "rada", že v tom nie som sama, na druhej mi je ľúto, že niekto iný trpí rovnako ako ja ☹ Lipobase mám doma aj ja, ešte som ho nestihla použiť, lebo mi vkuse niektorá rana mokvá a nejde to zaceliť. Nešťastná som. Najhoršie sú tie prsia, tie mi mokvajú tiež a moje ciciatko je zvyknuté na prsiach zaspávať. Zatiaľ to dávam so stisnutými zubami, ale bolí to riadne. teraz večer sa mi zase čosi nové vyhodilo na členkoch a na prstoch jednej ruky, také zvláštne biele škvrny...akoby ma čosi zožieralo zaživa. Už je mi do plaču, čo sa to so mnou deje. Druhý deň mi tŕpnu dva prsty na ruke, vôbec si ich necítim. Už neviem, na koho sa mám obrátiť ☹ Tebe aj stanovili nejakú diagnózu, alebo prišli na čosi abnormálne? Či si "zdravá" ako ja?

simiis
Autor odpoveď zmazal
jeennyv
23. máj 2022

Mam exem alebo dermatitidu neznameho povodu 🤦🏼‍♀️😀

jeennyv
25. máj 2022

mam v poriadku vysledky krvi ❤️❤️❤️ nemam nic len pecen hranicnunkvoli liekom a kovidu inak super cize kovid bohuzial

autor
25. máj 2022

@jeennyv ☹ Mne sa odvčera vyhádzali už aj dlane, chrbát a oči, mám fľaky asi na 90 % tela, je mi do plaču. Na kožnom sa už so mnou nebavia, však mi dali kortikoidy, to mi musí stačiť. Ráno idem k svojej obvodnej, či niečo nevymyslí ☹

jeennyv
25. máj 2022

Neskusila si dithiaden?
Ako viem blba rad a no hociake anthihistaminikum

autor
25. máj 2022

Skúsila, raz pred spaním 1/2 tablety, ale bola som z neho taká oťapená, že som sa v noci nevládala zdvihnúť k bábätku a ráno som mala problém sa prebrať, totálne zdrogovaná som si pripadala.

jeennyv
26. máj 2022

Toto ja som si dala ine antihis..a tri dni bolo mi ako na kolotoci…daj prosim vediet ako si dopadla u dr, ze co….drzim palce ❤️❤️

autor
26. máj 2022

@jeennyv Ahoj, no, nedopadla som takmer nijak. Obvodná mi nevzala ani krv, ani od stola nevstala, aby si ma poriadne pozrela. Skonštatovala, že toto je aj nad jej sily a poradila mi vybaviť si po známosti primára na kožnom v inom meste, vraj je to špička. Tak tam idem skúsiť zavolať, či mi nedajú termín aj bez konexií...

jeennyv
26. máj 2022

Velmi mi to je luto mne postupne pomaly vsetko mizne aj zaludok vsetko sa citim lepsejsie uz

a02da73
28. mar 2024

Dobrý deň. Môžem sa spýtať, či sa Váš problém vyriešil? Môjmu synovi sa objavilo niečo podobné počas covidu, prekonal 2x covid. Nevie sa z toho dostať. Kožná povedala , že je to ekzém, no nič mu nezabralo a má to už druhý či tretí rok. Rozmýšľam, či nemá nejakú intoleranciu. Svrbí ho to, zväčšilo sa mu to cca na 13 cm a má to už aj na druhej ruke. Za odpoveď vopred ďakujem.

autor
28. mar 2024

@a02da73 Dobrý deň. Klopem, už som v poriadku, ale trvalo to snáď večnosť. Sčasti pomohlo more, a potom kombinácia diéty, užívania doplnkov a vhodnej kozmetiky. Ale bol to dlhý a náročný proces, deň po vytvorení tohto príspevku sa mi stav brutálne zhoršil, cez narušenú kožu sa mi do tela dostala infekcia a skončila som na pohotovosti. Dostala som do žily antihistaminiká a na kožu kortikoidnu masť, ktorá potlačila akútny stav a potom som začala s prísnou diétou. Veľmi mi pomohli vysušiť tie mokvajuce časti borovou vodou a natrieť antibiotickou masťou Ialugen. Keď sa to uzavrelo, prešla som na Bioderma Atoderm. Užívala som Atopona a kvalitné probiotika. Plus bylinkové čaje a pestré mariánsky na detox. Držím palce, nech sa vám to podarí prekonať, je to peklo a kto nezažil, nepochopí.

a02da73
30. mar 2024

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď a držím palce, aby ste boli zdravá.