Operácia haluxov
mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?
@19daska76 ja som mala jeden drôt, vyberali mi to v nemocnici, mala som si doniesť pyžamo a papuče. Riadne na sálu, dal mi injekciu (tá dosť bolela) potom som už nič necítila, mala som 2 stehy. Išla som hned domov , ešte mi dali nečo od bolesti a o týždeň som išla na vybratie stehov.
@januliatko111 @januliatko111 Ahojte! Robila som operácie 15.01.2019 na dve nohy v Ukrajine. Mala som 2-3 stupeň a robili mne scarf-akin osteotomie. Mám try sroby v každej nohe. 6 týždňov musím hodiť v špeciálnych topánkach (Baruka). Mám obväz na nohách (robím to už sama). Žiadnych antibiotikách nepila. Som šťastná že urobila to!
@alicewonder kde na ukrajine ti to robili??ja mam haluxy ale zatial ne az v takom stave mozno ako ty ale uz ma dost bolia. Len mam 3 male deti tak nevien kedy sa odhodlam
@dominiqwa som ukrajinka a robila to v Kyjeve Na Ukrajine sú veľa šikovných lekárov. Písala som v niekoľko kliník a lekári rýchlo odpovedajú na maily. Vybrala tak jedného aký aj skúsený aj cena bola dobrá. Odoslala röntgen a fotky. Potom vybrala si termín operácie. Priletela večer a na druhyj deň mala opku. Jeden deň bola v klinike a potom presťahovala do byty akyj prenajnala vopred. Spolu bola tam týždeň. Na letisku objednala si Assistance (kočík) aj rada s tým. Môže pre teba bude tu ľahšie nájsť. Ale posyraj na Techniku. Halux robia ako “Osteotomia” a už nedávajú nohy do sadry. Aj musíš hodiť v Barukach. Budeš mat otázky- píš. Všetko najlepšie
@silvika077 to vam šroby vyberali. To aj mňa čaká. No ja mám aj také drôty. Tie vyberajú len ambulantne.
@19daska76 ja som mala jeden drôt, ten mi tak vyberali v nemocnici na operačke.
@19daska76 mám titánové ... neviem ako to správne po slovenský.... skrutky. Ich nevyberajú.
@silvika077 aha...tak je naozaj asi veľa druhov operácii. A ďakujem aj za vaše info. Som rada že v tom nie som sama.
@19daska76 správne tak! Spolu vždy je ľahšie. A veľa informácie čítala som na web stránkach z Rakúska. Tam sú veľa ortopedických kliník aj dobre tam píšu pro metódu. Pozrite napríklad fusszentrum.at atd
@alicewonder ja neviem ake mám šroby, doktor povedal že by ich tam mohol aj nechať ale že načo mať niečo cudzie v tele a aby ma časom pichať nezačali. Ale ja mám asi iný druh operacie ako vy keď mi napraval aj maliček a klenbu.
Dievčatá musím sa vám pochváliť, som 2 a pol mesiaca od operácie a dneska som v pohode obula a aj chodila v čižmach na mierne vyvysenom opätku. Nebolo to úplne ono, ale ma to riadne potešilo.
@ewita88 a ja musím ešte 5 dni hodiť v špeciálnych topánkach. Čakám na normálne topánky. Mám 5,5 týždňov.
Kamarát mi robí na rehabilitačnom a povedal mi, že treba po operácii na to cvičiť aj napriek bolesti a nezlahcovat si chôdzu dostupovanim na bok, ale stúpať na celu nohu, len tak to skôr povolí. Aj napriek tomu, že to boli.
@ewita88 správne tak. Musíte cvičiť od druhého dňa. Ale 6 týždňov musíte mat obväz aký bude správne držať prsty. Aj samozrejme špeciálne topánky. Obväz robím sama veľmi rýchlo. Keď niekto potrebuje, tak natočím. Neponáhľate sa hodiť do 6 týždňov. V Barukah behám ako koza))) Takto teraz vyzerajú moji nohy.
@alicewonder vám robili obidve nohy naraz? Super, mne nechceli. Áno treba cvičit, ale až po tých 6tich týždňoch dovtedy nie
@ewita88 áno, dve nohy spolu. Pre mna je to ľahšie. Keď rozhodol tak aj urobil. A dvíhať prstami mi povedali od druhého dňa.
@alicewonder ja nemám obväz, len zalepené. Mne prsty držia tie drôty. A vám skracovali aj palec?
@19daska76 áno, skracovali, lekár povedal to oni musia tak robiť. Obväz nakazal robiť. Aby všetko sa správne prerastlo
Po piatich týždňoch drôt vybratý. Ambulantne bez bolesti, ani som nevedela....😊
Prosím Vás je po operácii haluxu nárok na kúpelnú liečbu?
@lukasko607 asi nie. Nepočula som o takom dačom. Najlepšie je spýtať doktora.
Som 10 dní po operácii. Svorku nemám, ale sádru na 6 týždňov. Chcem sa spýtať. Ako dlho si treba pichať tie nechutné injekcie do brucha? Obvodná lekárka mi predpísala 40ks!!
@alibaba21 ja som si pichala pri oboch nohách 20 -21 ks. Mudr. povedal, že stačí som vraj mladá 😲😉
@alibaba21 podla toho kedy zacnes zatazovat nohu. Dovtedy sa pichaju injekcie.
@silvika077 a ako tá druh noha? Je to také isté ako pri prvej? Či to už človek znáša lepšie alebo rovnako..?

@anega79 ďakujem za info.