icon

Operácia haluxov

januliatko111
4. mar 2013

mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?

19daska76
11. feb 2019

@anega79 ďakujem za info.

silvika077
12. feb 2019

@19daska76 ja som mala jeden drôt, vyberali mi to v nemocnici, mala som si doniesť pyžamo a papuče. Riadne na sálu, dal mi injekciu (tá dosť bolela) potom som už nič necítila, mala som 2 stehy. Išla som hned domov , ešte mi dali nečo od bolesti a o týždeň som išla na vybratie stehov.

alicewonder
13. feb 2019

@januliatko111 @januliatko111 Ahojte! Robila som operácie 15.01.2019 na dve nohy v Ukrajine. Mala som 2-3 stupeň a robili mne scarf-akin osteotomie. Mám try sroby v každej nohe. 6 týždňov musím hodiť v špeciálnych topánkach (Baruka). Mám obväz na nohách (robím to už sama). Žiadnych antibiotikách nepila. Som šťastná že urobila to!

dominiqwa
13. feb 2019

@alicewonder kde na ukrajine ti to robili??ja mam haluxy ale zatial ne az v takom stave mozno ako ty ale uz ma dost bolia. Len mam 3 male deti tak nevien kedy sa odhodlam

alicewonder
13. feb 2019

@dominiqwa som ukrajinka a robila to v Kyjeve Na Ukrajine sú veľa šikovných lekárov. Písala som v niekoľko kliník a lekári rýchlo odpovedajú na maily. Vybrala tak jedného aký aj skúsený aj cena bola dobrá. Odoslala röntgen a fotky. Potom vybrala si termín operácie. Priletela večer a na druhyj deň mala opku. Jeden deň bola v klinike a potom presťahovala do byty akyj prenajnala vopred. Spolu bola tam týždeň. Na letisku objednala si Assistance (kočík) aj rada s tým. Môže pre teba bude tu ľahšie nájsť. Ale posyraj na Techniku. Halux robia ako “Osteotomia” a už nedávajú nohy do sadry. Aj musíš hodiť v Barukach. Budeš mat otázky- píš. Všetko najlepšie

19daska76
13. feb 2019

@silvika077 to vam šroby vyberali. To aj mňa čaká. No ja mám aj také drôty. Tie vyberajú len ambulantne.

silvika077
13. feb 2019

@19daska76 ja som mala jeden drôt, ten mi tak vyberali v nemocnici na operačke.

alicewonder
13. feb 2019

@19daska76 mám titánové ... neviem ako to správne po slovenský.... skrutky. Ich nevyberajú.

19daska76
13. feb 2019

@silvika077 aha...tak je naozaj asi veľa druhov operácii. A ďakujem aj za vaše info. Som rada že v tom nie som sama.

alicewonder
13. feb 2019

@19daska76 správne tak! Spolu vždy je ľahšie. A veľa informácie čítala som na web stránkach z Rakúska. Tam sú veľa ortopedických kliník aj dobre tam píšu pro metódu. Pozrite napríklad fusszentrum.at atd

19daska76
14. feb 2019

@alicewonder ja neviem ake mám šroby, doktor povedal že by ich tam mohol aj nechať ale že načo mať niečo cudzie v tele a aby ma časom pichať nezačali. Ale ja mám asi iný druh operacie ako vy keď mi napraval aj maliček a klenbu.

ewita88
23. feb 2019

Dievčatá musím sa vám pochváliť, som 2 a pol mesiaca od operácie a dneska som v pohode obula a aj chodila v čižmach na mierne vyvysenom opätku. Nebolo to úplne ono, ale ma to riadne potešilo.

alicewonder
23. feb 2019

@ewita88 a ja musím ešte 5 dni hodiť v špeciálnych topánkach. Čakám na normálne topánky. Mám 5,5 týždňov.

ewita88
23. feb 2019

Kamarát mi robí na rehabilitačnom a povedal mi, že treba po operácii na to cvičiť aj napriek bolesti a nezlahcovat si chôdzu dostupovanim na bok, ale stúpať na celu nohu, len tak to skôr povolí. Aj napriek tomu, že to boli.

sacul
23. feb 2019

@ewita88 presne tak!ja som 6.tyzdnov od operácie a už 2.tyz.naslapujem na nohu,aj dr.vravel že už to treba zatazovat,cvičiť s palcom aj keď to bolí,masírovať..len tak to povolí..ja už nastupujem do prace..

ewita88
23. feb 2019

@sacul ja som tiež šla po 6tich týždňoch do prace a tiež mi vtedy doktor vravel tieto veci, tak už mesiac dodržiavam a pomaly to púšťa, aj ked to ešte boli

19daska76
24. feb 2019

@ewita88 super! Ja sa ešte len na topánky pozerať môžem, ale veľmi ma potešila vaša správa.

alicewonder
24. feb 2019

@ewita88 správne tak. Musíte cvičiť od druhého dňa. Ale 6 týždňov musíte mat obväz aký bude správne držať prsty. Aj samozrejme špeciálne topánky. Obväz robím sama veľmi rýchlo. Keď niekto potrebuje, tak natočím. Neponáhľate sa hodiť do 6 týždňov. V Barukah behám ako koza))) Takto teraz vyzerajú moji nohy.

ewita88
24. feb 2019

@alicewonder vám robili obidve nohy naraz? Super, mne nechceli. Áno treba cvičit, ale až po tých 6tich týždňoch dovtedy nie

alicewonder
24. feb 2019

@ewita88 áno, dve nohy spolu. Pre mna je to ľahšie. Keď rozhodol tak aj urobil. A dvíhať prstami mi povedali od druhého dňa.

19daska76
24. feb 2019

@alicewonder ja nemám obväz, len zalepené. Mne prsty držia tie drôty. A vám skracovali aj palec?

alicewonder
24. feb 2019

@19daska76 áno, skracovali, lekár povedal to oni musia tak robiť. Obväz nakazal robiť. Aby všetko sa správne prerastlo

19daska76
27. feb 2019

Po piatich týždňoch drôt vybratý. Ambulantne bez bolesti, ani som nevedela....😊

lukasko607
20. mar 2019

Prosím Vás je po operácii haluxu nárok na kúpelnú liečbu?

19daska76
23. mar 2019

@lukasko607 asi nie. Nepočula som o takom dačom. Najlepšie je spýtať doktora.

alibaba21
15. apr 2019

Som 10 dní po operácii. Svorku nemám, ale sádru na 6 týždňov. Chcem sa spýtať. Ako dlho si treba pichať tie nechutné injekcie do brucha? Obvodná lekárka mi predpísala 40ks!!

silvika077
15. apr 2019

@alibaba21 ja som si pichala pri oboch nohách 20 -21 ks. Mudr. povedal, že stačí som vraj mladá 😲😉

svetluska211
15. apr 2019

@alibaba21 podla toho kedy zacnes zatazovat nohu. Dovtedy sa pichaju injekcie.

anega79
15. apr 2019

@alibaba21 ja som si 30 pichala

19daska76
15. apr 2019

@silvika077 a ako tá druh noha? Je to také isté ako pri prvej? Či to už človek znáša lepšie alebo rovnako..?