Operácia hemoroidov 4. stupňa

00herecka
21. máj 2018

Zajtra rano mam operáciu hemoroidy 4 stupňa, hrozne sa bojím lebo všade sa píšu a hovoria ze to hrozne boli.
Potrebujem vedieť ako ste to vytrpeli? Po operácii na 24hodin ste nič nezjedli, pili ste iba vody? A na prvý týžden ste ako stravovali? Lebo doktor mi nedal nejaké špeciálne menu stravovania.
A ake lieky ste brali prvých par týždňov a ako ste pohybovali? Čo je najlepšie - leženie alebo chodenie ? Po stolici ste šli do lavora a namáčali ste svoj zadok 20-30min s vlažnou alebo ľadovou vodou? S nejakym produktov? Lebo nemam nič, iba jednodňová klasická operácia a liek proti bolesť ako paralen mi predpise. To je všetko. Ale ja by som nezvládla iba paralen na každé 4 hodiny, prosím vam pomôžte mi a poraďte mi. Ďakujem veľmi pekne.

renatahomolova
19. júl 2021

Dobrý deň ja som bola 1.júla 2021 na operácii hemoroidov 4 stupňa v Gynpore po operácii som bola v pohode bez bolesti robili mi to v celkovej narkóze.

kellyseveride
18. sep 2022

Chcel by som tu dat vlastnu skusenost s klasickou chirurgickou operaciou hemoroidov 4. stupna + par malych analnych trhlin. Za mesiac od zapchy som sa dopracoval tlacenim na zachode k 4 stupnu hemoroidov a analnym trhlinam, cital som tu strasidelne pribehy, ze ludia od bolesti po operacii škriabu nechtami po stenach, v mojom pripade to bolo tak, ze som za mesiac prisiel o skoro 20 kg vahy kvoli pouzivaniu masticiek a hovadin, ktore nezaberali, vyustilo to az k takym bolestiam, ze mi bolo jedno ako to doktori urobia len nech to uz neboli, isiel som na klasicku chirurgicku operaciu so spinalnou anestezou ... prva noc bola fakt odporna, ale to len kvoli tej rurke, ktoru Vam po operacii vlozia do konecnika ( neskutocne to vyvolava pocit ist na toaletu i ked vam pred operaciou urobia 2x klystir ) prvu noc som zavijal, ked na druhy den vytiahli rurku uz to bolo uplne v pohode, davaju stale infuzie od bolesti, akurat na toalete vam pojde dost krvi aj po operacii, vraj je to normalne aj 2- 3 tyzdne po operacii ... no som zvedavy. Viem, ze tieto clanky co tu niektori pisu treba brat s rezervou kazdy sme iny a inak zareagujeme po operacii ... pred operaciou som sa doma zvijal od bolesti, takze kto ma taky problem treba ist a odstranit to cim skor