icon

Operácia hemoroidov - skúsenosti

ziarcanka
13. júl 2012

Dvoma tehotenstvami a ochorením na salmonelózu som sa postupne prepracovala k hemoroidom 4. stupňa - trvale vystúpené uzlíky s trombózou. Je to štádium, kde už nepomáhajú maste ani babské recepty - východiskom je operácia ☹ .
Pri hľadaní na internete som našla informácie, ktoré sa navzájom rozchádzajú (každý si chváli svoje), o účinnosti a bolestivosti rôznych operačných metód. Zaujímajú ma vaše skúsenosti s jednotlivými metódami (aj kde vám to robili) - koľko trvalo hojenie, aké to bolo bolestivé, či sa problém zopakoval, aký bol doplatok za operáciu a podobne.
Prosím, nepíšte mi akú mastičku alebo liek mám použiť, tie už fakt nezaberajú - vyskúšala som asi všetky a bolo by to len oddialenie nevyhnutného.
Ešte jedna otázočka - momentálne mám tretí deň na dvoch uzlíkoch naložené gumičky - stále to bolí ako šľak - ak s tým máte skúsenosť - koľko to ešte bude trvať, lebo už ma chytá zúfalstvo ☹ ☹ ☹

engie35
13. jan 2019

@maminka1986 mozem poprosit nazov probiotik, dakujem

maminka1986
13. jan 2019

@engie35 Colon dophilus ...

deniskatru
14. jan 2019

@scorpionflower1 ahoj. mam dva mesice od operacie. pri stolici to stale boli ale da sa to vydrzat. inak je to v pohode. uz som bola aj na snowboard a nic som necitila.
a ty ako ? ako si zvladla porod a ako sa tetaz citis ? gratulujem ku babatku 😍

palomino700
22. mar 2019

@ramina8 prosim da sa o tom sukromne popisat ? - neviem ako to tu funguje, poprosim o kontakt, vdaka

zuzanaa171
1. máj 2019

Dobry den. Prosim viete mi poradit chirurga v Trencine ktory sa zaobera hemoroidmi - napr. gumickovanie?

moart
3. máj 2019

zdravím riešim ako vidim "bežne" ale ukrutne hrozne bolestive probemy,,,,najprv som zvazovala Laserovu op, v Sliaci,,,zistili mi nielen hemor, ale aj fisuru ktora s ami po 2r, zase ozvala ukrutnymi bolastami, kedze mj prah bolesti sa rovna odpadnutiu a lieky nezaberaju,,,,/skusenosti z porodu aj po porode + 2x laserova operacia oci/ docitala soms a o Doktor Pro,,,v BA ci ste boli niekto aj s fisurou prip ako by to prebiehalo aj postupne? napr jedno a druhe? netusim ako to urobit, casovo zaradit, som s chlapcami sama, takze polihavanie a dlhodobe nechodenie do skoly neviem ako dame ☹ edze po vecku lezim pol hodinu bez pohnutia a vecer vnoci nespim .klasicke kupele, umyvanie cipky,a maste, ako aj vy....mozete aj osobne budem rada aj za povzbudenie lebo ja uz omdlievam len z citania.

annagrey
9. máj 2019

@japarapapa Ahoj, čítam toto fótum, nakoľko netrpím hemoroidmi ale polypom a uvažujem o ich odstránení. Tá nová metóda HAL, RAR, koľko ťa to prosím ťa stálo? Uvažujem o klinike v Prievidzi. V Žiline o žiadnej klinike neviem. Vopred veľmi pekne ďakujem za odpoveď!

ondris99
9. máj 2019

@annagrey Helou, mna operoval Dr. Babiak v Cibamed-e HAL RAR metodou, zakrok s hospitalizaciou plati poistovna, plati sa za jednorazovy nastavec, myslim ze 160-170€ to bolo minuly rok. Nemal som polyp, neviem ci je to aj na to. Treba sa informovat. Hlavne neodkladat zakrok!

annagrey
9. máj 2019

@ondris99 Servus, ďakujem za info. Skúšam nájsť aj niekoho schopného v ZA.

gabuska12
11. sep 2019

Ahojte mne robili 26.08 odstránenie hemoroidneho uzlu na zvieraci v BA v Revive... Opichanie konečníka bolelo ale peklo prišlo až potom... Prvá stolica dajme tomu ale tie ďalšie s plačom krikom a strasnymi bolesťami trvajúci i aj pol dna... Riedka stolica štípe, hustá boli... Jem vlákninu, ovocie zeleninu, dával pozor na to co jem, užívam detralex ale aj dnes tri týždne po mam stále hnisavy výtok z konečníka... Nehovoriac o tom ze aplikujem sedavé kúpele v repiku, natieram yalugenom, sprchuje po každom vypratdneni a td... Dokedy ešte budem takto trpieť? Budúci týždeň mam kontrolu u chirurga ale palpacne mu nedovolím vyšetriť ani za svet... Ved mam problém sa utriet... Ja už fakt nevládzem... Musela som si dat aj PN keďže mam sedavé zamestnanie a stým som už vôbec nerátala... Radšej by som tretíkrát rodila

ondris99
11. sep 2019

@gabuska12 Ahoj to sa ti nejak dlho hoji, skus zavolat doktorovi, popripade ist na kontrolu skor-hned.

gabuska12
12. sep 2019

@ondris99 keď ja sa bojím.... Po tom všetkom...

kaya60
18. sep 2019

@gabuska12 a beries aj antibiotika? Ja som dnes druhy den po zakroku, jeden mi robili aj v maji ale vzdy mi dali antibiotika, prvu davku do zili pocas zakroku a potom na doma Zinat 2 balenia, cize na 10 dni, prave kvoli tomu hojeniu

gabuska12
19. sep 2019

@kaya60 už som do brala.... A už je dobre vypadli stehy a už je to o 80 %lepsie👍👍👍

kaya60
19. sep 2019

@gabuska12 tak to je super😊Mozno tie stehy tahali a robili problemy. Ach jaj, uz by som chcela byt o mesiac starsia a mat to za sebou

marija21
21. okt 2019

@zuzanaa171 doktor Strateny, ma ambulanciu priamo v nemocnici-na chirurgii prve poschode.

tinuliatko33
8. dec 2019

Žienky ja mám teraz ten problém 😢 idem sa zblázniť od bolesti utekala som si dnes kúpiť do lekárne fine6 aj tablety od bolesti zatiaľ tie bolesti fakt ustúpili a odporúčam ... Každý mi hovorí aby som šla na operáciu a bude dobre ako to tu čítam ani nejdem 😩 mám tri pôrody normálne za sebou a s každým sa to zhoršilo a teraz rok po pôrode sa idem zblázniť uvidíme ako bude zajtra ale konečne nemám bolesti a sa vyspim po natretk fine6

degva
Autor odpoveď zmazal
degva
Autor odpoveď zmazal
miskamia1
27. dec 2019

Ahojte dievčatá. Som 2 mesiace po pôrode, nikdy som s tým nemala problém, no mam vonkajší hemoroid, ktorý neskutočne krvaca, používam rôzne masticky, čipky aj detralax už druhu krabičku. Kojím maličkú...
nikdy som s tým nemala problém. Prosim Vás, poslala ma gynekologicka na chirurgiu na Antolsku, nakoľko som z BA.
Viete mi odporučiť, čo mam robiť, kam mam ísť, nakoľko to veľmi boli a je to citlivé, nechcem ísť kamkoľvek, a keďže na Antolskej som rodila a nemám dobre skúsenosti, bojím sa tam ísť na chirurgicky zákrok...

ondris99
27. dec 2019

@miskamia1ahoj, moj brat bol 2x s vonkajsim hemacom na chirurgickej ambulancii. Budes musiet chvilku vydrzat, urcite to neni bolestivejsie ako pôrod 😉 naber odvahu a chod! nemas na co cakat! drzim palce a daj vediet ostatnim tu v skupine ako si dopadla.

miskamia1
27. dec 2019

@ondris99 práveže ja som mala pôrod úplne v pohode, na dva krát bola malička vonku a cely pôrod mi trval dve hodiny... úprimne, ísť na záchod ma teraz boli 100x viac, ako porodiť. Rodila by som znovu.
Neviem, či čakať, že Dubová kôra mi pomôže a masticku a čipky, alebo či ísť a riešiť to.. ale neviem kam.. nechcem ísť hocikam. Strašne sa bojím operácie toho, keďže si neviem ani sadnúť ani sa toho dotknúť, neviem si predstaviť, ako ma vyšetria ..

miskamia1
27. dec 2019

@ondris99 ale si veľmi mila, ďakujem 🙂

ondris99
28. dec 2019

@miskamia1 Este mam kamarata, ten mal tiez ukrutne bolesti z vonkajsieho hemoroidu. mal to zapalene, ale po dvoch dnoch mu to preslo same od seba a od vtedy (asi pol roka nic). Vtedy uz mal termin na vysetrenie u lekara kde som bol operovany ja (prievidza). Doktor dokonca paradoxne radil ist do sprchy, a pustit si na to uplne studenu vodu aby sa tie cievy stiahli. Teplo robi opak. Uprimne si myslim ze masticky a dubovy kupel nepomozu, ak ti to same neprejde chod odbornikovi, kam, to uz je asi jedno.

kaya60
28. dec 2019

@miskamia1 ja som bola na operacii u tohoto lekara https://www.azet.sk/firma/1316202/mudr-julius-m...
Naozaj vrelo odporucam, uzasne mily, sikovny a skvely odbornik, opravil aj to co pokazil iny lekar pred nim, keby som bola vedela skor, skoda strateneho casu aj bolesti...myslim ze niektore dni robi aj v Bratislave, skus zavolat

degva
Autor odpoveď zmazal
degva
Autor odpoveď zmazal
sofia1410
2. jan 2020

@ziarcanka ahoj pisala som spravu

sofia1410
2. jan 2020

Ahojte mozete mi niekdo poradit nemam ziadne krvacanie ani pod..iba 3mesiace mi stale trci ako by som to nazvala pripada mi to ako koza alebo uzlik vite mi niekdo poradit co by pomohlo k dr.je mi blbe ist no ked bude najhorsie asi na to nemine ale rada by som skusila zatial takto ked idem ba wc a po potrebe raz he to dobre raz hordie som s toho zufala

marija21
2. jan 2020

@sofia1410, ahoj treba ísť k lekárovi, neodkladat to, je to nepríjemné, ale človek vydrží a výkone si, môže to začať robiť neskôr problémy, držím palce, lekár vám dá možnosti liečby. Ja som všetko odkladala, až som skončila s ťažkou anemiou z krvac. hemeroidov v nemocnici na transfuziach, nepodceňujte to a sup lekárovi!