icon

Operácia hemoroidov - skúsenosti

ziarcanka
13. júl 2012

Dvoma tehotenstvami a ochorením na salmonelózu som sa postupne prepracovala k hemoroidom 4. stupňa - trvale vystúpené uzlíky s trombózou. Je to štádium, kde už nepomáhajú maste ani babské recepty - východiskom je operácia ☹ .
Pri hľadaní na internete som našla informácie, ktoré sa navzájom rozchádzajú (každý si chváli svoje), o účinnosti a bolestivosti rôznych operačných metód. Zaujímajú ma vaše skúsenosti s jednotlivými metódami (aj kde vám to robili) - koľko trvalo hojenie, aké to bolo bolestivé, či sa problém zopakoval, aký bol doplatok za operáciu a podobne.
Prosím, nepíšte mi akú mastičku alebo liek mám použiť, tie už fakt nezaberajú - vyskúšala som asi všetky a bolo by to len oddialenie nevyhnutného.
Ešte jedna otázočka - momentálne mám tretí deň na dvoch uzlíkoch naložené gumičky - stále to bolí ako šľak - ak s tým máte skúsenosť - koľko to ešte bude trvať, lebo už ma chytá zúfalstvo ☹ ☹ ☹

andrejkovac1983
9. jan 2020

@k_a_j_k_a da sa to aj inak aj bez bolestne este ked mas len 2 stupen gumickovanim to neboli vobec akurat je to neprijemne trva to dva hemeroidy ani nie dve minuty co mi to robil.len musi bit dobry doktor lebo ked tie gumicky da zle tak to je vraj riadna bolest

sofia1410
9. jan 2020

@andrejkovac1983 a to mi urovia ambulantne na chirurgi to gumickovanie s ked si mal 2stupen tak maval si bolesti slebo daco

sofia1410
Autor odpoveď zmazal
andrejkovac1983
10. jan 2020

@sofia1410 ja som 2 stupen neriesil az 4 a vtedy mi daval gumicky ale uz nepomohli.mna hemeroidy ani nebolievali pokial som si nesadol na studene potom aj tyzden v kuse.ja som mal problem len z krvacanim ale pri druhom stupni mi to az tak nekrvacalo tak som cakal az do 4teho.to ti urobia na chirurgii ambulantne nemusis sa ani stresovat lebo to neboli to ti takym vysavacom specialnym alebo co to je vtiahne hemeroid dnu a zhodi ti na to gumicku a potom ti odpadne po par dnoch.prve dva mi robil asi minutu to trvalo.zacal som to citit trochu az ked som bol doma das tabletku niejaku od bolesti a mas pokoj.taky som bol vystresovany ked som tam isiel cely dopoteny a potom som sa z toho smial ze kvoli tomu som stresoval.domou som si odsoferoval sam

miskamia1
10. jan 2020

Tak ja som sa po dva a pól mesiaci odvážila obiednat na chirurgiiu. V pondelok 8:15 mam termin ;( myslite, že ma len pozrie? Mam určite 4. Stupeň už

marija21
10. jan 2020

@andrejkovac1983 no presne mne to robili to gumickovanie

marija21
10. jan 2020

@miskamia1 držíme palce, neboj oni zhodnotia aký stupeň, nech ti to dobre dopadne

sofia1410
10. jan 2020

@marija21 prosim vas po akej fobe zaberie detralex?

miskamia1
10. jan 2020

@sofia1410 ja som doužívala 2 krabicky detralexu a nepomohol mi absolutne 🙂 ale to ta asi nepoteší

miskamia1
10. jan 2020

@sofia1410 bolesti a krvácanie mam stále rovnaké

sofia1410
10. jan 2020

@miskamia1 a prosim ta mas to stale vonku mas to fialove alebo ake

miskamia1
11. jan 2020

@sofia1410 mam to vonku hej, na dotyk to ma aj 1cm ... nepozerala som sa ako to vyzerá, čiže farbu tiež neviem.

kaya60
11. jan 2020

@miskamia1 ja ked som sa takto odvazila konecne objednat tak rovno na prvy sup mi spravili aj prvy zakrok, lebo som mala ten vonkajsi uz trombus, a to sa musi len klasicky rezat, Potom po dvoch mesiacoch som uz sla na operaciu laserom tie vnutorne, lebo predtym mi robili gumickovanim a to sa mi vratilo:( Asi sedem rokov liecby Detralex a maste a cipky boli uplne k nicomu, az teraz po operacii mam konecne pokoj, uplne ina kvalita zivota, Tu bolest clovek vydrzi, aj ked je to ozaj dost krute ale potom to uz je kazdym dnom lepsie a zrazu pokoj, naozaj netreba odkladat navstevu lekara, sam si s tym clovek nikdy neporadi a vsetky tie lieky su lrn vyhodene peniaze

marija21
11. jan 2020

@sofia1410 no mne to tiež na prvý krát nezabralo, lenže ja som už bola tak odkrvena, že som som bola v nemocnici, tam mi dali infuzku s liekmi na zastavenie krvácania a dve transfuzky, mala som strašne nízky stav hemoglobínu. Ak ti to dlho krváca, tak treba ísť obvodnej a nechať si dat zobrať krv a tam ti zisti, aký máš hemoglobin, ale to záleží od toho krvácania, potom už detralex zabral, chce to čas, ale urco ak to veľa krváca by som si to dala skontrolovat

sofia1410
11. jan 2020

@marija21 bola som u obvodneho vysetril ma a povedal ze mam hemroid nobze to je v zaciatku ze to ke v pohode dal mi detralex a mam si to natierat ale vcera som sa pozerala do zrkadla a mam to alo keby taky vacek krvavy alebo fialovy ja ani neviem lebo ma to boli len na dotyk krvacat som nekrvacala doteraz ani bolesti nic az od vcera ma to trochu pobolieva

sofia1410
11. jan 2020

@kaya60 a prisim ta akej farny si to mala tu trombozu

kaya60
11. jan 2020

@sofia1410 take do modra

sofia1410
11. jan 2020

@miskamia1 drzim palce potom napis ako si dopadla

psjok3r
12. jan 2020

Dobrý deň. 6.6 2019 som bol na operácii Hal-RAR na Sliaci.dneska je 12 .1 2020.furt mám bolesti a už neviem čo mám robiť.po operácii bola bolesť nie že nie. Prvá stolica peklo .ale vsetko prešlo.vonka my zostala nejaká kozna riasa či ako to doktor nazval.a po stolici mám furt bolesť akoby taká palivo -tahacia.je to vraj dajaka plastika čo mi doktor povedal.bojim sa že to už nikdy neskončí. niekdo pomoc rada??mastim si to dovnútra kokosovým olejom,nechtikovou masťou a mám pocit že k nicomu.

kaya60
12. jan 2020

@psjok3r to uz je ozaj dlho, uz by to nemalo vobec boliet, nieco sa muselo pri operacii pokazit. Kozna riasa je v pohode, to by nebolelo. Mne inac na to premastenie velmi pomohol detsky olej s azulenom, ten klasicky v sklenenej flasticke co dostat v lekarni alebo aj drogerii. Ten azulen prave zabranuje drobnym trhlinkam a aj zmakcuje sliznicu.

psjok3r
12. jan 2020

Veď práve .už sa bojím čo ďalej.doktor mi tvrdí že tam je všetko v poriadku a chce to čas.ale jak dlho preboha???sú dni kedy bolesť vôbec nie je a je jedno akú mám stolicu.a inokedy ledva bobecek a mám dosť.co by ste odporučili??

kaya60
12. jan 2020

@psjok3r tak toto uz je ale velmi dlho od operacie, to uz by namali byt ziadne problemy, ja by som sa asi skusila poradit aj s inym lekarom.

kattimnic
Autor odpoveď zmazal
sofia1410
12. jan 2020

@bmfit ahoj a ako sa ti prejavil ten 3stupen

andrejkovac1983
12. jan 2020

@sofia1410 detralex je na posilnenie stien ciev to ti hemeroidy nevylieci to je na celozivotne branie ja som po operacii tyzden a budem to musiet brat uz cely zivot len take udrziavace davky 2 na vecer.teraz davam 6 denne

sofia1410
12. jan 2020

@andrejkovac1983 uvidim bola som u dr vysetril ma a povedal ze to neni vazne ze to je v pohode urcite nie na operaciu dal mi detralex mastim to a mam sa macat v dubovej kore ja som nemala ani krvacania ani bolesti len sa mi ako keby vyduval ten maly kozny vybezok vraj to uz mi ostane jedine odstranit ale ak ma to nebude boliet tak zbytocne do toho rezat nepojdem po tom co tu citam o bolestiach snad mi to zaberie no

sofia1410
12. jan 2020

@andrejkovac1983 keby to bolo nejake vazne snad mi ma niekde poslal

sofia1410
13. jan 2020

@miskamia1 ahoj tak ako si dopadla

margaretka7
13. jan 2020

@psjok3r ahoj, je to ozaj neštandardne, aby si mal po polroku stále bolesti, určite treba doriešiť, Resp. Sa poradit aj s iným odborníkom, ale operater by ti mal dať jasne stanovisko, uz by to nemalo bolieť.

andrejkovac1983
13. jan 2020

@sofia1410 nemusia ti do toho rezat to ti vedia spravit 20 minutovim zakrokom tych moznosti je vela kamaratova zena chodi do novych zamkou teraz niejakym ziarenim jej to robia ma toho viac tak na tri sedenia.170 eur stoji jedno sedenie dostanes jednu inekciu do zadku a nebudes citit nic akurat ked prestane ucinkovat das flector a mas pokoj.moze sa ti to zhorsit ani si to nevsimnes a mozes lutovat