icon

Operácia hemoroidov - skúsenosti

ziarcanka
13. júl 2012

Dvoma tehotenstvami a ochorením na salmonelózu som sa postupne prepracovala k hemoroidom 4. stupňa - trvale vystúpené uzlíky s trombózou. Je to štádium, kde už nepomáhajú maste ani babské recepty - východiskom je operácia ☹ .
Pri hľadaní na internete som našla informácie, ktoré sa navzájom rozchádzajú (každý si chváli svoje), o účinnosti a bolestivosti rôznych operačných metód. Zaujímajú ma vaše skúsenosti s jednotlivými metódami (aj kde vám to robili) - koľko trvalo hojenie, aké to bolo bolestivé, či sa problém zopakoval, aký bol doplatok za operáciu a podobne.
Prosím, nepíšte mi akú mastičku alebo liek mám použiť, tie už fakt nezaberajú - vyskúšala som asi všetky a bolo by to len oddialenie nevyhnutného.
Ešte jedna otázočka - momentálne mám tretí deň na dvoch uzlíkoch naložené gumičky - stále to bolí ako šľak - ak s tým máte skúsenosť - koľko to ešte bude trvať, lebo už ma chytá zúfalstvo ☹ ☹ ☹

beuska88
17. máj 2017

Ahoj. Ja som z Nových zámkov no bola som v Leviciach u jedného chirurga, od známych som vedela že je dobrý tak som sa mu zverila a veru konečne prišla úľava...

beuska88
17. máj 2017
bristow1
23. máj 2017

Ahojte,
ja som podstupila zakrok pred 10dnami v Chirkoze. Na p. Dimova som pocula same dobre referencie. Pan doktor je velmi mily. Co sa tyka samotného zakroku, opichanie je neprijemne, ale prezitelne, samotny zakrok je v podstate bezbolestny. Horsie je to, co pride po tom. Rovno pri odchode mi sestricka chcela dat injekciu od bolesti do zadku, v sprave som mala uvedene, ze si mam davat 3xdenne Ibalgin. Takze uz len to svedci, ze pooperacny stav je riadne bolestivy. Na moje prekvapenie ta bolest nebola uplne hrozna. Prirovnala by som to k bolesti, ktoru som mavala pri horsej stolici a nasledne po nej. Este upresnim, ze som si dala odstranovat 4 vonkajsie hemoroidy a trhlinu konecnika laserom.
Prva stolica bolo trapenie, v podstate som kakala prvy tyzden iba do horúcej vody. Dalsi tyzden s bolestami uz do zachoda.
Teraz som 10dni po operacii a pomalicky, pomaly sa to zlepsuje, este stale nie som fit, ale uz sa to celkom da. Schudla som 3kg pri kasovitej diete.
A co sa tyka zariadenia, potrebovalo by uz nejaku tu rekonstrukciu, nech sa tam clovek lepsie citi.
Tolko moj realistiky pohlad..

vemko
26. máj 2017

Ahojte, tiež sa podelím so svojim trápením.
S hemoroidmi (vnútorné 3.stupňa + fissura, krvácanie) bojujem už asi zo 4 roky.
Najprv som bol parkrát na zákroku Hemoronom v ZnH (Dr. Keher) - 0 bodov, resp. vyhodené peniaze za placebo čo dodnes ľutujem.
Následne asi rok dozadu som absolvoval operáciu stapplerom (bezplatne na Kramároch) keďže zákrok zvykne až v 90% prípadoch pomôcť. Prístup doktora bol aj je na jedničku, žiaľ operácia nepomohla ako mala a uzlíky zostali.
Po viacerých vyšetreniach chirurg neodporúča gumičkovanie, keďže hemoroidy sú pomerne veľké a mohli by prasknúť, predpísal mi Rectogesic (masť) a väčšiu dávku Detralexu na "konzervatívnu" liečbu, aby sa hemoroidy čo najviac zmenšili a mohol to gumičkovať, to sa však zatiaľ stále nedeje - cca 2 mesiace ☹
Klasickú operáciu v mojom veku resp. aj vzhľadom na "relatívne dobrý stav" hemoroidov neodporúča. Rovnako pri klasickej operácii sa obáva(m) najmä poškodenia zvierača.

Viete niekto poradiť ako ďalej,
- zmena stravy / životného štýlu pomohlo to niekomu?
- aké mate skúsenosti s jednotlivými typmi operácií?
- akého chirurga / mesto odporúčate?
- boli ste niekto na operácii v zahraničí?
- aké konzervatívne metódy, masti,... Vám najlepšie zaberajú.

Ďakujem za každú radu a prajem skoré uzdravenie.

simca2010
27. máj 2017

@vemko ahoj, ja som
Bola u kehera na hemorone a cudujem sa sama, mne to pomohlo, naozaj si musím zaklopať ze to pomohlo, na vnútorne samozrejme. Vonkajšie mi ostali, chcem ist na gumickovanie ale to az po lete kedže teraz nemam s tym žiadny problem okrem toho ze tam mam taky hrasok.aaaaale viem ze sa to vracia preto to urcite dam odstrániť. Nevieš mi povedat kolko cca stojí to gumickovanie? 🙏🏼No mne žiadne maste nepomáhali, vodičky kremiky a ine sprostosti, tolko som mastila kadečím a tolko peňazí za to vyhodila .. peniaze doslova v riti 😂Lebo fakt tam boli 😃Az sa mi z tých krémov urobil ekzem alebo kvasinky na celom zadku, lebo som mastila stale a na to nohavičky a rifle a potilo sa mi to tam. Vsetky maste som vysadila, co mi najviac pomáha je bidet. Po každej stolici si umyjem zadok studenou vodou, staci chvíľku len umyť. To najviac pomáha mne. A snažím sa viac zeleniny, stolica nie je tvrdá tym pádom. Smoothie pijem tiez a pitný režim, vela vody . Snazim sa celkovo zdravšie jest, urcite to prospieva telu ako takému a nie len zadku. Cca dva mesiace som si vytrpela svoje, dva týždne vkuse som bola na flektore lebo ma to strašne bolelo az ten hemoron mi pomohol. Za tyzden novy clovek ale uz začínam mam obavu jak pises ze ti to nezabralo. Po akom čase sa ti to vrátilo? Resp mal si s tym zas problem. Držím palce,

vemko
28. máj 2017

@simca2010
Hemoron zaberá asi len na menšie štádiá teda 1/2, čo sa mohol p. doktor zmieniť pred tým než zobral peniaze ☹ ja som tam bol asi 3 krát a nepomohlo mi to vôbec - ostalo také aké aj bolo, s tým že som poriadne odľahčil svoju peňaženku.
Jednodňovú chirurgiu teda neodporúčam vôbec. Gumičky sú dnes zdarma a na Kramároch ti to v pohode spravia, ak to nie je teda tiež moc veľké.
Stravu som upravil, pečivo tiež už len tmavé a tiež sa už toľko "neprežieram" 🙂 tak snáď čas ukáže 😔

degva
30. máj 2017

@vemko prosím ta ako sa volal lekár?dakujem

maminka1986
3. jún 2017

@vemko ahoj aj aja som bola u Kehera a veru 4 stupen fisura a aj polyp! hemoron pomohol na čas polyp dal preč no bolesti som mávaa hrozne!!!! ani chodit somnemohla takže neverim tomu velmi
ja som tiež dala plno prachov do masti vodičiek atd
jedine čo mi zaber je sedavy kupel dubova kora...
mne vyšli po porode von a veru bolia ma hlavne ked mam ovulaciu a menzes a tvrdu stolicu preto jedávam psylium každy večer
takže KEHER nas takto o..l kráas ahlvne že ma helikopteru špinavec!!
mne ppovedal aj kamoške že som neurotička predpisal mi Diazepam a že sa mam šetriť a bla bla.... no ale asi som neurotička nakolko som si dala diazepam a pomohlo mi to myslim že je to stresom a nervami no tak neviem asi som nerváčka heh
teraz som sa objedna do BB do sanistomu som zvedava tam maju aj kameru a urobia vyšetrenie-zadarmo aj gumičkovaneie to si asi dám lebo mam pocit že bolia vonkajšie
stravu mam upravenu dáááávno jem vela zeleniny ovocie pečivo vobec ani vypražane a korenen a počula som že aj čokolada nie je dobra nato kakao kava ale kavu pijem aj 4 denne slabšie nefajčim nepijem....
cvičim inak neviem či som si to aj sama neuorbila lebo som dost intenzivne cvičila brucho a to sa nesmie pri hemoroidcoh a bola osm po porode čerstvo...
mne kamoška odporučila tento sanistom v B že super pristup aj ta kamera a všetko a berem DETRALEX teda brala som teraz som vysadila lebo som ho brala pol roka ....hemoronom mi robil toto v decembri a detralex brala 3x2 vraj sa nema dlho brat max pol roka že to nema potom učinok skušaš aj kupele sedave???

degva
3. jún 2017

Prosím máte niekto skúsenosť s Kramarmi ,doktor navrhol,že odstráni vonkajší hemoroid chirurgicky a že sa to nešije...Ja už som skoro zosalela od bolesti a teraz hľadám riešenie,každý píše ,že po laseri sa to vracia,že hemoron je blbosť,gumičku sú vhodne na taký druhý stupeň max.,neviem ,čo mám robiť,ani zo súkromné.kliniky nie som nadšená.Dakujem

vemko
3. jún 2017

@maminka1986 škoda že pred tým ako sme navštívili jednodňovku v Žiari sme si neprečítali referencie na pána doktora, čo už teraz narobíme 🙄
Vraj okrem dubovej kôri pomáha aj masáž hemoroidov...aktuálne mi však zaberá fakt asi len ten Detralex, mám ale dojem že ak papám zdravo je to lepšie. Daj potom referencie na tu BB Sanistom a čo ti tam navrhli, to je asi tiež predpokladám jednodňová chirurgia.
Ja mam fajn skúsenosť s Mudr. Šebom z Kramárov 😉

maminka1986
4. jún 2017

@vemko no mne ocino hovoril nech nejdem že sa velmi pokazil že len peniaze bere a ja hlupa šla lebo ...no vlastne som musela lebo som mala v tej dobe 7 mes dieťa anemohla osm si dovolit byt pn ale ta bolest potom bola ja tak rovnak akoby ma rezali
jedna znama bola na slaiči platila okolo 200e jej to rezali a maal dren no problemy ma doteraz s tým po každej stoilic dubova kora...masaž? ako to mysliš? zatlačat dnu?mne keher hovoril že mam silný zvierač že ho mam rozťahovať ....bože to je tema 🙂)

simca2010
4. jún 2017

Ahojte, čítam vaše recenzie na dr.kehera. Ja som mala tiez pocity z neho zvláštne hlavne ked sme sa začali baviť o peniazoch kolko bude stat ten hemoron ci jak sa to vola. Dopredu mi nepovedal ze najprv to urobme. Ja som mala najprv v pláne ist len na konzultáciu ohľadne lasera a on hned ideme robiť hemoronom. Potom ta zázračná suma. To je ale jedno. Mne to pomohlo, neviem na kolko teda ako píšete ale nemam problem žiadny teraz, nic ma neboli a nesvrbi. Ja som od neho isla ako novy clovek, mam aj vonkajšie ale asi bol moj hlavný problem vnútorne. Ja dakujem za den u neho. Fakt. Musím riešiť tie gumicky, podla mna mam 2stupen, dufam mi to urobia len teraz ked ma nic neboli tak to odkladam. Ale musím. Ked si spomeniem na tie cca 2 mesiace ked ma to bolelo z toho 3 týždne boli príšerne tak mi je tazko od žalúdka. Ale nerozumiem, zaplatili ste za hemoron peniaze a nezabralo to vobec? Ci po nejakej dobe sa to vrátilo? Lebo ked hned na začiatku tak ste nevolali doktorovi ze to nefunguje?

maminka1986
4. jún 2017

@simca2010 ahoj mne povedal sumu hned 450E ale že urobi vonkajšie polyp fisuru aj vnutorne...oklamal ma robil len plyp a hemoronom a vonkajšie vraj nemam ja osm bola potom u neho ako na páse a furt mi hovoril že sa to hoji a že som neurotička! mne to pomohlo na chvilu teraz ma to bolieva dost často aj tak musim dat pozor čo jem
takže ja by som k nemu už viac nešla.... chodila osm k nemu volal mu každý týžden že to prejde ta bolest že sa to hoji atd ..no ja osm bola na operacii v decembri a bolelo ma to do marca a ja teraz ešte zvykne velmi takže tak urobil zo mna psychiaticku pacientku

denjelka
14. okt 2017

ahojte, ked mam podozrenie na hemoroid, kam sa ako prve obratit? na gastro ci na chiru alebo kam? su tieto operacie vsetky aj platene? dakujem 🙂

rena888
17. nov 2017

@ziarcanka Ahoj chcem sa spitat ako si dopadla lebo ja msm stym ties trapeni momentalne som pred porodem a mam ich zasa vonku blaznim od bolesti s bojim sa ked porodim ze budem nutena ist na operaciu😢

maminka1986
19. nov 2017

Ahojte ja pisem zw nam pokoj klud v tehotenstve berte detralex moze sa vrar
Hemoroidy su problem s crevami teda hrubé crevo!!treba brat probiotika mne to velmiii ponohli a mam fakt klud odporucam aj by som dala naziv probiotik ale mi to zmazu takze hlavne liečiť ZVNUTRA

jani_uk
28. nov 2017

Podelim sa o svoju skusenost. Dva vnutorne hemoroidy a vonkajsie kozne duplikatury (take male "sacky" co casto zostavaju po vonkajsich hemoroidoch) mi operovali laserom pri celkovej anestezii v Procarei pred dvoma tyzdnami. Citala som ako to strasne boli, ako to boli viac ako porod, ako zatinali zuby do uterakov pri prvej stolici... Nemam deti, ale ked operacia hemoroidov boli viac ako porod, tak pojdem rodit 5-krat! Zrejme mam vissi prah bolesti. Prvy tyzden som citila bolest hlavne ked som bola na wcku. Teraz je 2 tyzdne po operacii, pomali sa to hoji a boli menej. Pan chirurg mi povedal, ze po 8 tyzdnoch by to malo byt celkom zahojene.

maminka1986
28. nov 2017

@jani_uk hmm uvidíš aky je porod ked nevies nehovor jedna vec...druha zalezi ake si hemoroidy mala ...aky mas orsh bolesti ...inak ked si ich mala teraz a nebola si ani tehotná ani nerodila tak sa priprav ze pojdes zase po pôrode lebo ich ma každá skoro na svetleerr stastne vynimky...mna aj sestru boleli pol roka kym sa rana zahojila znamu detto takze si musela mat velmi lahku formu ..kolky stupen to bol? Alebo si necitliva teda znizeny prah citlivosti

jani_uk
28. nov 2017

@maminka1986 co sa tyka porodu, to bola len sranda. Samozrejme, ze je velka sanca, ze ich dostanem aj pocas tehotenstva. Stupen 2, tahala som ich roky. Po operacii mi lekar povedal, ze boli vacsie ako co pri konzultacii myslel. Bottom line, bolelo samozrejme, lenze nebola to az taka bolest ako co vacsina pise - aspon teda u mna.

maminka1986
28. nov 2017

@jani_uk hmm druhy stupen 😂😂😂 to je nic jasne ze ta neboleli...to ani nebolia velmi a ani na operaciu nie su
Tak ked budes mat 4 stupen si popiseme o bolesti....

phillippa
29. nov 2017

Baby moze sa brat detealex pocas tehu ??

maminka1986
29. nov 2017

@phillippa ano moze ja brala 2mes ono to je skor ako doplnok nie ako napr brufen ci atb..aj paralen mozrs v tehu dieťatko mam zdrave

jani_uk
29. nov 2017

@maminka1986 Kazdopadne, pomoze to niekomu kto ma 2 stupen, a obava sa ist na operaciu, lebo cita same otrasne zazitky.

jani_uk
1. dec 2017

@maminka1986 Vcera som bola na kontrole, a v sprave mi pise 3 stupen. Takze aj treti nemusi boliet tak strasne ako co pisu je to individualne.

kako007
3. dec 2017

Zdravim, kolko stoji longo metoda,preplaca ju poistovna?, som tesne po necakanej lono operacii a mam uz 5 den problem z mocenim, je to v poriadku?, som muz 39 rokov. Dakujem velmi pekne

krtkokubo
4. dec 2017

presne tak v rannom stadiu jednodnovka pomoze ale pri zavaznejsom ochoreni nie

krtkokubo
4. dec 2017

som 10mesiacov po operacii laserom na jednodnovej chir.vo ZV a mozem povedat ze mi operacia nepomohla vobec akurat mesiac po zakroku obrovske bolesti krv no horor takze kto ma hemeroidy vo vyssom stadiu choroby radsej do nemocnice a skalpel aj ked stale sa rozhodujem ci podstupim dalsiu operaciu a tie bolesti znovu hlavne ked vam nik nezaruci trvale zlepsenie.Zatial 2xdenne detrelex a 2x denne reparit H4 mi dost pomaha ak niekto vie doporucit nemocnicu kde ho operovali skalpelom a je teraz ok tak budem vdacny

kako007
5. dec 2017

Takze, LONGO je podla vsetkeho gratis, vystrihnu vam v podstate vnutorny valec creva - sliznice a zospinkuju 38 titanovymi sponkami, vcera som konecne zacal v podstate viac menej normalne mocit. Prvy snad tyzden bolesti je neskutocny, postupne to ustupuje. Vystraha - urcite nie v zilinskej nemocnici - to co som zazil, ten pristup zo strany persobalu - sestier, doktorov a primara je moc aj na stredovek!!! Jedine skym sa dalo komunikovat boli tetusky upratovacky, ktore pozdravujem. ZILINA nemocnica NIKDY VIAC!!!!!! vystrihajte sa jej. Budem informovat o svojom stave. pekny den

slavusa1
5. feb 2018

@kako007 ako sa citis s odstupom casu? Uz sa ti rana zahojila, resp.aka je doba rekonvalescencie? V akom stadiu si mal hemoroidy a boli aj vonkajsie, aj vnutorne? A preco je zilinska nemocnica zla? Zly psychicky pristup k pacientom, ci aj neprofesionalne odvedena praca? Dakujem za info.

kako007
7. feb 2018

Dravim, z odstupom casu po 2 mesiacoch sa citim neporovnatelne lepsie - vlastne uz bez tazkosti. Takze ja za seba odporucam - i ked prve tyzdne su bolesti boli neskutocne. Ja som mal vnutorne z ochabnutim anu. Samotny zakrok prevadzal moj sukromny lekar - ma v najme priestory na vykom a lozko v Ziline. V com asi vznika problem personalu vcetne vizity ze na Vas ako nie ich pacienta z vysoka kaslu. Hovorim o ignorantstve, nezaujme a nestarostlivosti o pacienta. V podstate som sa az po 4 dnoch dozvedel co mi vlastne robili. Co som si zistoval od znamych tak zle skusenosti zo Zilinou zhodne.