icon

Operácia hrubého čreva - chirurgia Nitra

andreale
2. nov 2016

Ahojte ženy, máte niektorá skúsenosť s chirurgiou v NR a neviete odporučiť skúseného chirurga ? Máme v rodine problém a zháňam čo najviac info . Ďakujem

Strana
z2
havana_frost
2. nov 2016

MUDr. Andrej Lazorišák, gastroenterologický chirurg.

gaaaa
2. nov 2016

Mna operoval prednosta Korček,ale čo som počula aj Dr.Osuský a dr.Dubaj.

tahomi
2. nov 2016

Na črevo jednoznačne docent Korcek, pečeň pankreas MUDr Dubaj

aimee77
2. nov 2016

Nakontaktuj sa na prof.MUDr. Juraja Pechana z Narodneho onkolog. ustavu v BA.Top na Slovensku,hlavny odbornik SR na onko brusnu chirurgiu.Ma mailovu adresu dostupnu na adrese NOU.Komunikuje mailom,predvola na konzultaciu.Vynikajuci odbornik a clovek.Ak chces iba NR,tak ako kolegu doporucujem Dr.Dubaja.

andreale
autor
3. nov 2016

Ďakujem Vám ďakujem , pri tom všetkom čo nás postihlo / našťastie to nie je onkologické/ docenta Korčeka som na nete vygúglila , ale chcela som info od ľudí. Pomohli ste mi ďakujem ešte raz.

gaaaa
3. nov 2016

@andreale Ja vdaka docentovi Korčekovi žijem.

aimee77
3. nov 2016

O aku chorobu sa presne jedna?Som Dr a na margo Doc. poviem len tolko,ze aj byvaly riaditel NR nemocnice sa dal radsej operovat v BA...A pomery v NR nemocnici v porovnani s BA su neporovnatelne..To ako laici tazko posudite...

andreale
autor
7. nov 2016

@aimee77 otec prekonal zápal hrubého čreva , následkom toho tam vznikli nejaké zrasty , diagnostikované ako nezhubný tumor. Ku gastroentrológovi chodí na kontroly pravidelne, prekonaný zápal mal diagnostikovaný tak asi pred 3 rokmi. Lekár to sledoval , otca upozornil že operácia ho neminie , ale pokiaľ otec nemal problémy tak to nechcel riešiť hneď operáciou. Problémy však prišli a je nutné to riešiť.

andreale
autor
7. nov 2016

O nemocniciach v BA nemám najmenšie pochybnosti , obaja rodičia podstúpili operácie kĺbov v Ružinove / mama oba bedrové aj kolenné , otec koleno / a fakt všetko prebehlo absolútne perfektne. Problém je v tom že otec nás doma postavil pred hotovú vec že ide na operáciu. K lekárovi chodí sám , gastroentrológ ho poslal za chirurgom a ten mu dal hneď termín. Ja nechcem žiadnemu lekárovi uberať na jeho odbornosti a schopnosti, ale v LV je okresná nemocnica a som presvedčená o tom že v NR robia takýchto operácií viac a majú viac skúseností. Bude to ťažká operácia to povedal aj chirurg v LV , ja viem že pri operácií môžu nastať komplikácie otec má 71 rokov , ale je to môj otec a snažím sa preňho urobiť čo najviac je v mojich silách aby ho operoval odborník. K doc. Korčekovi už máme termín na vyšetrenie na budúci týždeň. Poviem pravdu že Bratislavu som sa ani nepokúšala riešiť z časového hľadiska aby sa to príliš neodsúvalo.

aimee77
7. nov 2016

Skus mi odpisat latinsky nazov zo spravy gastroenterologa.Neberiem nikomu odbornost.Kolegovia tam robia na doraz.Operaciu by snad zvladol.Ale tu bude dolezita najma pooperacna starostlivost.Ak ma pridruzene ochorenia,chirurg poriesi len brucho...Operacia sa podarila,pacient zomrel...Vies aka je situacia teraz v NR na ARE? Rozpadnute brucho pre zlateho stafylokoka tiez nie je nic moc...Ak to nie je onko,prave preto sa da cakat.A vypocut si nazor inych...Sama som tu pracovala a aj preto som sa rozhodla ist rodit pri tejto situacii radsej mimo NR...

tahomi
7. nov 2016

@aimee77 Situacia na ARO sa tyka poctu lekarov, nie ich odbornosti, za ktoru sa ja teda postavim kedykolvek. Neviem preco takto ociernujes kolegov, nezasluzia si to ani najmenej.

andreale
autor
7. nov 2016

Všetkým Vám ďakujem za Vaše príspevky , bohužiaľ sa u nás situácia vyhrotila zle , otec je na tom psychicky špatne dnes mi prišiel povedať že on do NR nejde , má už termín operácie v LV , on je zo všetkým zmierený a nebude behať po ďalších lekároch a vyšetreniach. 😢 😢 Žiadne argumenty si nevypočul, proste ma odbil a hotovo. Nechcela som trápiť a naliehať , bála som sa aby mi ešte z toho všetkého neskolaboval. Rozhodnúť za neho bohužiaľ nemožem.

aimee77
7. nov 2016

Nehovorim o odbornosti..Skor o celkovej situacii..Snad iba Peto Visolasky dokaze povedat celu pravdu nahlas...Inak to vyzera,ze su vsetci spokojni...

tahomi
7. nov 2016

@aimee77 Ani Peto visolajsky nevie celu pravdu co sa tam deje, to Ti garantujem. Spokojny je hlavne pan riaditel, ale ved uz sa blizi bod zlomu 🙂

viki16
24. mar 2017

@aimee77 Ahoj. Toto je už dosť stary príspevok. Ale chcem sa skúsiť spýtať ako ste sa nakontaktovali na doktora Pechana, ja totiž jeho mailovú adresu neviem nájsť. Veľmi potrebujem vašu pomoc. Ďakujem Viki

tini2
19. máj 2017

Dobrý deň, mohla by som sa spýtať, máte niekto skúsenosti s dr. Dubajom? Priateľa čaká operácia hrubého čreva,už jeden termín prepadol, kvôli oparu ho odmietli operovať. Má bolesti a bojíme sa kedy nám dajú nový termín,ba dokonca v septembri sa budeme brať a bojím sa,že dovtedy nebude fit. Na prvý termín sme čakali 3 mesiace,čo je neprípustné. Poprosím o pomoc čo máme robiť. Ďakujem pekne

luluka
20. feb 2020

Ahojte. Som po resekcii čreva 3 deň. Viete mi povedať či je normálne že mám hnačku a dosť čiernu. Je to príznak že je niečo zle? Okrem toho mám nauzeu a nafúknuté bruško.

gaaaa
20. feb 2020

@luluka Ahoj.Aj ja som mala hnačky po resekcii a nafúknuté brucho.To sa ešte čistí všetko vo vnútri aj ja som mala čiernu a všetko bolo v poriadku.Prajem rýchle zotavenie.

luluka
20. feb 2020

@gaaaa ďakujem veľmi krásne. Aj dneska ešte išlo čosi čierne tak snáď to dobre urobili. Robili mi to v BB.

gaaaa
20. feb 2020

@luluka Určite to bude v poriadku.Kamošku tiež robili v BB a museli ju reoperovať ale nie kôli čiernej stolici.Tiež mala zo začiatku pár dní hnačky.

luluka
20. feb 2020

@gaaaa fuuha nestraš...a kde bol problém? A po akom čase ju reoperovali?

gaaaa
20. feb 2020

@luluka Vo štvrtok ju operovali a v sobotu mala bolesti a nejaká cievka jej vo vnútri praskla a krvácavalo jej to v brušku tak ju museli znovu ale ju robili laparoskopiou.ja som bola otvorená na pol brucha

luluka
20. feb 2020

@gaaaa aj mna rozrezali aj cez pupok. A robili mi pri tom aj gynekologicku operaciu, odstranovali vajickovod, tak lezim na gynde. No ja som uz dnes stvrty den tak uz snad bude ok.

gaaaa
20. feb 2020

@luluka Mňa tiež operovali na gynde lebo si mysleli že je tam gynekologgcký problém a napokon bolo s črevami tak ma odoperovali tam a potom previezli na jisku na chirurgiu.Aj ja som cez pupok rozkrájaná.Jasné,že bud všetko v poriadku.

luluka
20. feb 2020

@gaaaa no mna uz nechali na gynde. Neviem preco. Tak ale snad vedia co robia. A kedy si iska domov? Ja som uz tu 5 den, stale mi davaju atb.

gaaaa
20. feb 2020

@luluka U mňa to bolo komplikované ja som mala otravu krvi ja som mala taký zápal mne sa zlepili črevá hrubé s tenkým a strava išla vedľa a hnila vo mne.takže ja som si dala odležala 3 týždne pred operáciou a 6 týždnov po operácií a bojovala o život.Kamoška bola v Mt a necelé 2 týždne bola a známa bola 6 dní.

luluka
20. feb 2020

@gaaaa fuuuuha to ma mrzi... ja som uz celkom mobilna a aj papam uz pomalicky ale nechuti mi velmi... to je asi normalne ze? Este vcera mi bolo na zvracanie tak to asi aj tym...

gaaaa
20. feb 2020

@luluka To je super už ked papáš pôjdeš domov za chvíľu.Hádam ešte víkend si ťa nechajú.

luluka
20. feb 2020

@gaaaa len ta cierna stolica ma trapi no.... 😕 dnes este bola.

gaaaa
20. feb 2020

@luluka Neboj bude to dobré,upraví sa to.

Strana
z2