Operácia kolena - jednodňová chirurgia

denamir
21. nov 2015

Baby ktorá ste mala operovane koleno? A boli ste operovany V jednodňovej chirurgii?

butterfly333
21. nov 2015

@denamir ja som po operacii kolena momentalne sa liečim doma a čaka ma rehabko.Rano o 8h ma operovali a poobede o 15.h som išla domov.

denamir
autor
21. nov 2015

@butterfly333 tak.skóre uzdravenie a čo ti presne operovali a kde si bola operovana platila si niečo za zákrok?

butterfly333
21. nov 2015

@denamir no mne operovali v kolene som mala zúženú klbovu štrbinu tak mi to tam nejak čistili a obrusovali.No a v aprili mi operovali tu istu nohu priečne plochonožie čiže mam skratene prsty na nohe okrem púalca a 4šroby v nich.

pe
21. nov 2015

kočky, nemáte niektorá skúsenosť s operáciou kolena v BA? neviem, kde si to mám dať spraviť, či v štátnej nemocnici alebo v súkromnej, budem Vám vďačná za všetky rady a názory...

denamir
autor
21. nov 2015

@butterfly333 aha a ako ortopéd tá poslal na jednodnovu alebo sama si sa pýtala a vybavovala si to? Koľko si platila za.zákrok a akú narkozu si mala celkovú?

butterfly333
21. nov 2015

@pe to to ja nemám kedže ja som bola v obyč.nemocnici v pieštanoch a u najlepších odbornikoch v rukach.Takže som spokojna.A nič ma to nestalo

denamir
autor
21. nov 2015

@pe a čo si ideš dať operovať?

denamir
autor
21. nov 2015

@butterfly333 akú.narkozu si mala ortopéd tá tam poslal?

butterfly333
21. nov 2015

@denamir no tak to robia že rano zoperuju a poobede pošlu domov no zaleži aj podla toto aka vážna je ta operacia.Neplatila som nič a kedže som behom dvoch mesiacov mala dve operacie tu prvu to mi nohu operovali a mala som epiduralku ktoru ja nemusím neznašam ju a po operacii som z nej zvracala a odpadla.Tak ked mi išli robit koleno som si vyžiadala klasicky uspat.Lebo tušim po epiduralke nepuštaju hned v ten den domov.

butterfly333
21. nov 2015

@denamir ano na operaciu ma poslal ortoped,

filipka3
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mariankas
21. nov 2015

@denamir Minulý rok som mala operované koleno - v októbri. Spadla som z rebríka pri umývaní okna, zle som doskočila, ale na chirurgickej pohotovosti mi neurčili žiadnu diagnózu, len skonštatovali podľa rtg, že to nie je zlomené a kázali zaľadovať a zabandážovať, o týždeň mi ortopéd vytiahol z kolena vodu s krvou a poslal ma na mr, nohu som nemohla ani vystrieť, ani zohnúť poriadne, nemala som ani barle, len jednu paličku,čo sme mali doma, šoférovať som nemohla, ledva som do auta vedela nastúpiť, keďže nohu som nezohla. Začal mi odchádzať bedrový kĺb, pretože bol preťažený. Jeden deň som napísala mail súkromnému chirurgovi Pullmanovi v Malackách, druhý deň ma vyšetril a tretí deň ma operoval. Hneď pri vyšetrení mi povedal, že je to luk v menisku, zhrozil sa, že ma tak nechali čakať. A tak aj bolo, úlomok mám doma. Už na sále po prebudení (celková anestéza) som nohu vystrela, to bol základ, odišla som po svojich zo sály a bez palice. Operovali ma ráno a domov som šla poobede. Ohýbanie však bolo treba docvičiť, chodila som na rehabilitácie, lebo zohnúť nohu som nevedela, keďže som mala po troch týždňoch veľmi ochabnutý stehenný sval. 3 týždne trvalo, kým mi operovali luk v menisku - to sa inak nelieči, len operačne, keďže je tam blokované koleno, ja som mala na jeden strane ten luk prasknutý, tak istý pohyb možný bol, ale len veľmi obmedzený. Za operáciu som si u súkromníka musela zaplatiť 240€. Keby som čakala na mr, trvalo by to ďalšie 3 týždne, o taký čas ma objednali...

denamir
autor
21. nov 2015

@filipka3 a to koleno ako?

denamir
autor
21. nov 2015

@mariankas oj ja mám také koleno takú buncku tam hore má foto.mam na ľavej strane na ľavej nohe bojim sa čo.je to dúfam že nie meniskus mám doma bábätko malé. Ja ohnem aj vyrovnam nohu. Neboli to len sem tam

mariankas
21. nov 2015

@denamir Tak keď to nebolí iba sem-tam a ohneš aj vystrieš, snáď to nebude také zlé. Inak ja som vtedy aj písala nejakému ortopédovi do on line poradne, aj mi odpísal, bol to český lekár. On mi vtedy odporučil ísť ku ortopédovi, ale ten mi teda moc nepomohol, len odsal vodu s krvou a skonštatoval, že to nie je dobré (v Malackách na poliklinike, aj tam, keby ma operovali, tak by som musela platiť, tam je len jednodňová chirurgia). A ty si bola u lekára? Dávaš si na to niečo? Ja som si dávala aj tvarohové obklady a aj kapustové listy sú dobré na obklad. To som aj po operácii robila, lebo mne to aj potom ešte opúchalo. Možno tam máš vodu, keď je tam opuch.

A pred operáciou som mala od ortopéda lieky, dosť silné Nimesil

denamir
autor
21. nov 2015

@mariankas ja nechcem lieky.kojim.nerada by som prestala. Nebola som este áno mastim si to.

mariankas
21. nov 2015

@denamir V tom prípade vyskúšaj ten obklad tvarohový alebo z kapustového listu http://www.masaze-bozenka.cz/babske-rady-a-rece... Mne to po tom obklade odpúchalo. Držím palce, nech Ti to prejde, okolo bábätka sa Ti treba obracať. A ako sa Ti to stalo?

denamir
autor
21. nov 2015

@mariankas ja vôbec neviem Z.čoho to mám či som sa búchla alebo Z čoho

mariankas
21. nov 2015

@denamir Tak práve na to, ak to je nejaký zápal, alebo niečo nejasné, by mohol pomôcť ten obklad, má a protizápalové účinky.

gaja78
21. nov 2015

@denamir Ahoj, mne operovali meniskus v chirurgickom centre na Kozej ul., rano o 8h zacali a o 11h som po svojich odchadzala. Bola som s nimi velmi spokojna.

pe
22. nov 2015

@denamir mám poškodený meniskus a ešte aj nejaký výrastok - takú cystu alebo čo, takže až dve veci naraz mi musia

denamir
autor
22. nov 2015

@pe aha a to ideš.na jednodňovu chirurgiu?

modrofuzik11
22. nov 2015

mna operovali cca o 11.00 a domov som isla tiez okolo 15.00 hod. vsetko prebehlo ok, bola som spokojna. bolo to v martine u dr. petriscaka.

pe
23. nov 2015

@denamir ano chcela by som to tak vybavit...

denamir
autor
23. nov 2015

@modrofuzik11 a čo ti operovali?

denamir
autor
23. nov 2015

@pe a bude sa to dať? Sama si to vybavuje?

subbinka
14. jan 2017

@modrofuzik11 pisali ste to uz davnejsie ale kolko vas vysla operacia?dakujem

katus69
20. nov 2019

@gaja78 ahoj,
Prosim kolko si platila za ten zakrok na kozej?

gaja78
21. nov 2019

Bolo to cca 450€, ale to bolo v r. 2014, takze tarify sa mohli zmenit a ja som si priplatila este za nejaku injekciu.

marcipanovatorta
14. júl 2020

Prosim Vas, sice stara diskusia, ale snad sa este niekto najde - mam naplanovanu jednodnovu artroskopiu kolena, udajne odidem domov po svojich 🙂 akurat ma zaujima, aky je pooperacny priebeh nasledujuce dni - boli to? da sa fungovat normalne? viem, ze mam absolvovat este rehabilitaciu, ale zaujima ma, ci by som zvladla jedno skolenie 2 dni po operacii, alebo to radsej odlozit... vdaka