Operácia krčnej chrbtice - priebeh
Ahojte,chcela by som vedieť ako prebieha príprava , zotavovanie po operácii krčnej chrbtice. Ďakujem
@martinmmartin idú mi meniť platničku,len mám troška obavy Ako dlho sa budem zotavovať a dúfam že už konečne bolesti ustúpia
No ak bude treba stabilizovat chrbticu tak dostanes HALO ( Anglicky vyraz pre svätoziaru) bud sa to vrta prismo do lebecnej kosti alebo dostanes celotrupove brnenie na dlhu dobu
@andulka1988 vsetko ti vysvetli operater. Co ti tu ludia napisu budu len dohady alebo ich skusenosti a vobec to nemusi platit aj pre teba
@andulka1988 najčastejšie sa robí predná krvna diskektomia potom sa nosí Schanzov golier a keď je všetko ok na tretí deň sa ide domov, keď je to bežná hernia platničky krcnej
@andulka1988 krčná
@martinmmartin toto malo aký význam??? zbytočne plašíš ...toto sa dáva v ťažkých prípadoch. Pri klasickej výmene platničky spravia ako píše vyššie @michellina29 potom sa min. 6 týždňov nesmú rotácie krku, nasledujú rehabilitácie...nech ti to dobre dopadne 🙏
@michellina29 dobrý boli ste na tej operácii? Ja idem vo štvrtok a bojím sa veľmi, mám aj vysoký tlak k tomu tak som mimo z toho
@marika1066 nebola som, ale poznám veľa ľudí, čo boli, nemajte strach, myslite na to, ako sa vám uľaví od bolesti, neurochirurgovia vedia čo robia, pre nich je to bežná operácia
@michellina29 ďakujem krasne veď sa snažím , len sa bojím toho , že mám vysoký tlak
Neviete po akom case moze pacient soferovat?
@marca12 ja som mohla až po pol roku od operácie

@andulka1988 podla toho aky je presne problem co sa chce vyriesit.