icon

Operácia kŕčových žíl

26. máj 2023

Prosím vás, mala by som sa objednať. Len som nastúpila do novej práce a nerada by som hneď odišla. Ale chcem si to dať do poriadku. Dr. mi povedal, PN 6 týždňov, tuná čítam, že po pár dňoch boli dievčence v práci. Nemám hrce ale veľkú zilu. Povedal mi, že to je jedna žila, od hora až dole, hrce nemám. Ako dlho teda mám rátat?

lenkahorny
26. máj 2023

Ono podla na záleží, či Ti to bude vypalovať alebo vyberať. Mne robili oboje, bola som na tom cez MD, ale fičala som normálne. Ak ti vieš naplánovať pred víkendom a nemáš zamestnanie kde stále beháš, tak si myslím, že do týždňa si v pohode

autor
26. máj 2023

@lenkahorny sedím, kancelárska robota. A čo je lepšie? Vypaľovanie alebo vyberanie?

1radula1
26. máj 2023

Sestre to robili, ale keďže je na materskej, takže neriešila PN ani nič podobné, ale nejaký mesiac mala mať proste úplný kľud, vykľadať si nohy, nosiť kompresné pančuchy a veci podobné.

deti95060810
26. máj 2023

blbosť... bola som teraz - koncom apríla. operácia laparoskopiou. Domov ideš ešte v ten istý deň. nemala som žiadne bolesti. pančušku nosíš mesiac. Koniec koncov ak si dáš rifle - pančušku nevidno. Kľudne môžeš do práce aj po 2 dňoch. veď to nič nie je...

lenkahorny
26. máj 2023

Vyberali mi také klbko v celkovej narkóze, poobede som šla domov. Laser bol peklo lebo som si dala lokálnu anestéziu (nechcela som v krátkom čase celkové, čakala ma ešte iná operácia), pri kolene to napichli a išli hore, na vnútornej strane stehna to strašne bolelo lebo tá anestézia nešla až do takej hĺbky tak som cítila to pálenie. Mala som pocit že to trvá večne, tak som tam nadávala celkom slušne 🙂 ale ak si dáš celkovú tak necítiš nič. Potom tie pančuchy treba nosiť a nechodiť bez nich vôbec. Či vybrať alebo vypáliť Ti povie lekár, niečo sa dá vypáliť ale niečo musia chirurgicky. Držím palce 🙂

autor
26. máj 2023

@lenkahorny ďakujem pekne