icon

Operácia kŕčových žíl - skúsenosti?

zaanaa
23. dec 2018

Ahojte, je tu niekto kto bol na operácii krčovych žil a je spokojný? Veľa ľudí hovorí že operovať, veľa zas že je to zbytočne že sa žily vrátia... ja už mám jedno dieťa, žily v dosť hroznom stave už aj bolia a sú škaredé, planujem ešte jedno dieťa.. čo by ste mi poradili ? Počkať a risknúť ďalšie tehotenstvo s takýmto stavom ? Bojím sa keď už teraz tak bolia čo potom keď budem tehotná mám ich na oboch nohách veľké a škaredé pália, bolia, detralex užívam hlavne v lete mám aj pančuchy len neviem dokedy môžem s takýmto stavom fungovať ci počkať s operáciou a potom až po druhom pôrode ... dakujem vopre za rady❤️

Strana
z3
xpistaciax
9. sep 2019

@zaanaa v perzalke na zaporzskej dr.lofaj
Nenosim pancuchy ,lebo ta zila je spalena a telo si ju rozlizi samo.tak mi bolo vysvetlene 🙂

xpistaciax
9. sep 2019

@ketere na zaporozskej 12 v petrzalke

bruuke
29. jún 2020

@lubina umrtvenie sa pichá do nohy alebo do miechy pri laserovej operácii žil ?

lubina
29. jún 2020

@bruuke do miechy mne pichali a este nejake lieky som aj mala ku tomu....

anita1978
Odpoveď bola odstránená
xpistaciax
30. jún 2020

@bruuke pri laserovej operacii je sa umrtvuje len operovany usek nohy(predkolenie/cela noha aj slabina) ,pri klasickom stripingu je spinalna anesteza

bruuke
30. jún 2020

@xpistaciax hore pusu že umrtvenie pichli do miechy

jaja74299
13. okt 2021

@ivuska2304 prosím vás mali ste po operácii aj niake jazvy na nohach ? velmi ma to zaujma

ivuska2304
14. okt 2021

@jaja74299 dobrý deň. Mám jednu malu v trieslach a jednu dole pri kontiku. Sú málo viditeľné.

damidida
Autor odpoveď zmazal
tomi1011
7. sep 2023

Dobrý deň,ahojte.som 4 deň po operácii varixov oboch dolných končatín,metódou laser v nemocnici Handlová.akekolvek otázky zodpoviem ak niečo potrebujete vedieť,ďakujem.

jaroslava36
22. okt 2023

@tomi1011 Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať, či ste hneď po operácii videli zmenu, teda či žily zmizli. Ja som tiež pred týždňom absolvovala laserovú operáciu v Handlovej a tie žily stále mám a na dotyk cítim. Tak som z toho dosť sklamaná. Ďakujem za odpoveď.

jeiny
1. nov 2025
@tomi1011

Dobrý deň,ahojte.som 4 deň po operácii varixov oboch dolných končatín,metódou laser v nemocnici Handlová.akekolvek otázky zodpoviem ak niečo potrebujete vedieť,ďakujem.

@tomi1011 ahoj, prosim ake to bolo po zakroku?ja som teraz 3. den, stale nosim pancuchu a ked sedim tak mam po case akoby mu puchla noha v tej pancuche, mam tu pancuchu taku plnsiu takze predpokladam ze mi puchne noha....ked sa hybem dlhsie alebo lezim mi to prejde...boliet ma to boli len trochu alebo vobec...dakujem za odpoveď

tomi1011
3. nov 2025
@jeiny

@tomi1011 ahoj, prosim ake to bolo po zakroku?ja som teraz 3. den, stale nosim pancuchu a ked sedim tak mam po case akoby mu puchla noha v tej pancuche, mam tu pancuchu taku plnsiu takze predpokladam ze mi puchne noha....ked sa hybem dlhsie alebo lezim mi to prejde...boliet ma to boli len trochu alebo vobec...dakujem za odpoveď

@jeiny ahoj no to budeš mať asi len pocit, je to podľa mňa normálne, samozrejme treba chodiť a mať tu pančuchu aspoň mesiac, na noc dať dole, nech si noha oddýchne, tak snáď to bude všetko ok ☺️

Strana
z3