Operácia panvového dna - T.O.T. verzus laser
Ahojte..chcem sa spýtať, či niektorá z vás podstúpila jeden z týchto zákrokov..či je spokojná s výsledkom a pod. Ja som mala problém už počas tehotenstva,teraz má malý skoro rok a pol a problém s inkonti pretrváva:( bohužiaľ cvičenie u mňa nezaberá. Viem,že ženy riešia horšie veci ale aj toto je bohužiaľ hrozné,keď sa obávate trapasu a ja osobne to "riešim" nedostočným príjmom tekutín čo problému určite len pridáva:( t.o.t. sa obávam a laseru neviem nakoľko veriť,keďže som nenašla žiadnu diskusiu resp.recenziu na tento zákrok. Vopred vďaka za každý príspevok. M.
@memeska79 pocuj skus este fyziomami.com (Ceska ale chodi aj na SK, pomahala aj jednej co lekari povedali ze jedine operacia a babulka sa dala cvicenim dokopy, ze lekari prekvapeni povedali ze netreba operovat. Len tie cviky nie su take bezne, aby boli ozaj ucinne je dobre sa to u nej naucit) alebo potom Rehab Women (Monika sa krstnym menom vola) z Kosic, ona ma tiez velke uspechy s tymito zenskymi vecami - riesi doastazy ale aj panvove dno co viem, vsetko je to poprepajane. Velmi drzim palce!
@chichinka vďaka za tipy. Češkin workshop som absolvovala a dokonca od kamarátky mám tipy aj na cviky na diastázu, ktoré popri priamych brušných svaloch zapájajú aj pd. Na tomto princípe má cviky aj martina z fyziomami. Možno sa to niekam.pohne..len už sú to týždne a keď nevidím žiadne zlepšenie je to demotivujúce.
@memeska79 Ja som bola na spevneni panvoveho dna laserom. Pred 2 mesiacmi a som spokojna, vraj je dobre absolvovat 2-3 sedenia... Ja som hned prvom a nemam problem s unikom mocu, len 2x sa mi stalo ked som velmi dlho nebola na wc. Velmi mi to pomohlo aj v intimnom zivote, lebo lepsie citim partnera 🙂. Ja som mala taky stredny problem. Moja sestra mala az taky silny, ze pretekala aj ked mala vlozku. Bola 2x na laseri a je velmi spokojna 🙂.
@gigie24 ďakujem krasne za info. Zatial skusam este cvicenim..mozem sa spytat kde presne (mesto, klinika, lekar) si sa mechala operovat? Ale teda fakt som zvedava. Sestra je ako dlho po zakroku? Ale tesim sa s tebou..sama viem, ake je to neprijemne a teda o co viac si vies asi teraz zivot se vsimvsudy uzivat😉 moniak
Naozaj si velmi vazim.reakciu..je to asi vec..o ktorej zeny neradi "nahlas" pisu.

@memeska79 no mám i ja odporučenie na pásku, len sa k tomu zatiaľ akosi neviem rozhýbať, i ked riešiť to chcem... asi na jeseň sa dokopem