icon

Operácia štítnej žľazy

kikinka45451
9. okt 2023

Ahojte 🙂 vo štvrtok idem do Ružomberka na operáciu štítnej žľazy , idu mi vyberať celú z dôvodu uzliku vo veľkosti 4cm .. potrebovala by som zistiť niake informácie od vás, čo už to majú za sebou … koľko ste boli v nemocnici? Koľko ste mali drenáž ? Po operácii ste mali niake komplikácie ? Koľko ste boli PN ? Bez stravy ste boli koľko ?? Ďakujem za každú odpoved, pomôže mi ♥️ trošku to horšie znášam psychicky, tak sa potrebujem ukľudniť ♥️

seag
10. okt 2023

@kikinka45451 ja som bola na operácií minulý rok v júli a tiež som zbytočne stresovala. Nechápem prečo keď máš 1 uzol ti idú vybrať celú šz pri 100% funkčnosti ale asi majú nato svoje dôvody :( ja som mala tiež obrovský uzol (viditeľnú hrču pri každom prehltnutí). Išla som do BA na onko. Prebiehalo to nasledovne- prišla som ráno, zobrali mi krv, tlak a také vstupné vyšetrenie- bol piatok a poslali ma domov, že nech prídem v nedeľu a v utorok ma budú operovať. Prišla som v nedeľu poobede, sestrička povedala nech už nič nejem, že asi pôjdem na operáciu hneď v pondelok ráno. Ráno o 5 budíček nech idem rýchlo do sprchy, dali mi lieky a už som bola taká oťapená, že ani som nevedela o sebe, prišiel sanitár s posteľou, ľahla som a odviezol ma na operačnú sálu, tam mi pichli niečo a hneď som zaspala... zobudili ma na JIS a potom keď ma prekladali niekedy okolo obeda na izbu do postele. Celý deň som prespala nemala som ani bolesti a všetko si pamätám len matne... na druhý deň ráno mi dali raňajky a lieky, mohla som sa ísť osprchovať lebo vtedy bolo 40 stupňov a pieklo na mňa celý deň slnko cez okno :D jediné čo ma iritovalo, že som si nemohla ľahnúť na bok prvé dva dni... inak sa dalo všetko zniesť a na tretí deň som išla domov...za dva týždne na vybratie štichov. Nakoniec mi zobrali uzol a kúsok šz...avšak po operácií mi prestala správne fungovať :( takže lieky a teraz som 4 mesiace bez nich a uvidím o týždeň na kontrole či nabehla a funguje normálne alebo nie 🙂 netreba sa báť ani drenáž sme nemali lebo vedľa bola tiež pani, ktorú operovali po mne a tá išla aj o deň skôr domov.

kikinka45451
autor
11. okt 2023

@seag ďakujem ♥️ ráno nastupujem do nemocnici tak uvidíme čo ma čaká :( určite sa to budem pýtať hneď ako prídem .. mne povedali že ak všetko pôjde ako ma tak tam budem 3,4 dni po operácii.. 🙂 dúfam že sa nič nezmení

seag
12. okt 2023

@kikinka45451 budem držať palce a netreba sa ničoho báť 🙂 teš sa, že to bude za tebou...

suzitok
Autor odpoveď zmazal
kikinka45451
autor
15. okt 2023

Ahojte zienky 🙂 operácia prebehla super , necítim ani žeby som bola operovana 🙂 jedine čo ma hnevá poslednu hodinu trošku dýchanie :/ trošku pískam , ale som astmatička, hádam to prejde .. niake skúsenosti ? 🙂 inak fajn, po operácii som mala hlas úplne super, hadicka išla von včera 🙂 normálna strava od dnes a cesta domov tiež dneska :3

suzitok
Autor odpoveď zmazal
kikinka45451
autor
15. okt 2023

@suzitok no ja som sa prebrala v piatok s tým že mi bolo zle, zvracala som.. vnoci už okey … v sobotu som ráno vstala , išla na wc, do sprchy a fungovala som úplne normálne až na stravu .. ráno kasa ovsena , obed meso rozmixované s kašou a večera meso rozmixované s kašou … vytiahli mi včera hadicku a všetko bolo okey … 🙂 dneska strava úplne normálna a papala som všetko .. jedine čo ma znervózňuje je že kašlem … hlasivky super 🙂 nič ma neboli .. jedine ťažšie je kychanie 🙂 to boli inak sa cítim akoby som len bola chorá 🙂

suzitok
Autor odpoveď zmazal
kikinka45451
autor
15. okt 2023

@suzitok ja som bola šťastná lebo mi vraveli 3,4 dni po operácii 🙂 ale keďže som sa cítila fit pustili ma 🙂 ako keby som nezvracala tak by to bolo až veľmi dobre 🙂

kikinka45451
autor
20. okt 2023

Zienky ako dlho ste boli PN po vybratí štítnej žľazy ? Mňa operovali takto pred týždňom a už mi je doma dlho :(

seag
20. okt 2023

@kikinka45451 asi mesiac cca...stehy mi vyberali 3 týždne po operácií a absolvovala som ju v lete takže mne bolo doma dobre nie sa piecť v robote :D ešte by som pobudla aj dlhšie ale minimálne 2-3 týždne zostaň.

aurinia
20. okt 2023

@kikinka45451 ja som mala uzol 3cm veľký....v nemocke som bola 3dni...robili mi to laparoskopicky, bolesti žiadne ..bolel má akurát krk, lebo operácia bola v záklone....prvé dva tri dni ti dajú riedku stravu ..dva dni más drenaz ....mesiac som mala slabsi hlas ...nemohla som kričať, ale rozprávať v pohode ....po 10 dňoch prisli výsledky z histologie. Boli dobre. Po operácii ti kontrolujú vápnik v tele. Všetko dobre dopadlo. Nestresuj sa. Je to ochorenie ktoré ťa neohrozuje na zivote. Mňa naucilo v zivote spomaliť. Raduj sa ze si dostala do vienka takéto a nie iné ochorenie. Držim palce

aurinia
20. okt 2023

@kikinka45451 ja som bola 4 mesiace PN...ale do roboty by sa dalo ísť po 2-3tyzdnoch....ja som sa vsak neplánovala vrátiť do starej roboty, mala som tam veľký stres

kikinka45451
autor
21. okt 2023

@aurinia ďakujem už mám po 🙂 dopadlo to dobre .. som týždeň po a môžem aj spievať 😀 vôbec sa mi nezmenil hlas .. išla som domov v nedeľu a operovali ma piatok.. 🙂 už sú vonku aj stichy a všetko dopadlo super 🙂

kikinka45451
autor
21. okt 2023

@seag mne vytiahli na 6 pooperačný deň

semisa
23. feb 2024

@kikinka45451 ahoj, ja idem na operaciu stitnej za par mesiacov a tiez priberam a mam len uzly... zlepsil sa ti metabolizmus po operacii? Diky

kikinka45451
autor
25. feb 2024

@semisa musím povedať že imunita sa mi zlepšila veľmi.. ale čo sa týka chudnutia vôbec :/ ale ja beriem ešte aj na astmu kortikoidy tak to dávajú za vinu tomu…

sfingaaa
8. okt 2024

@kikinka45451 ahoj prosím ťa ako dlho si čakala na termín operácie v Ružomberku?

zuzanazimna
22. okt 2024

@sfingaaa dva mesiace sa caka...

sfingaaa
22. okt 2024

@zuzanazimna a v DK nevieš náhodou koľko?

unicornlady
22. okt 2024

@sfingaaa Ja len ako príklad dám, ja som v Nitre čakala 3 mesiace na operáciu. (je to pár rokov dozadu)

zuzanazimna
23. okt 2024

@sfingaaa do mesiaca....

zuzanazimna
23. okt 2024

@sfingaaa tento tyzden riesene takze mam aktualne info...ja som sa rozhodla pre ruzomberok...

zoe09
27. jan 2025

@unicornlady zdravím, neviem vám napísať správu ale mala by som otázky ohľadom štítnej žľazy.
Vedeli by sme sa kontaktovat prosím? Už som naozaj bezradná :/

kikinka45451
autor
27. jan 2025

@sfingaaa mňa operovali do 2 týždňov 🙂

kikinka45451
autor
Autor odpoveď zmazal
unicornlady
28. jan 2025

@zoe09 dobre, napísala som vám

kinderkooo
29. apr 2025

@kikinka45451 Baby prosím neviete koľko sa teraz čaká cca na operáciu štítnej žľazy?

kikinka45451
autor
29. apr 2025
@kinderkooo

@kikinka45451 Baby prosím neviete koľko sa teraz čaká cca na operáciu štítnej žľazy?

@kinderkooo ja som mala do mesiaca.. urgent

kinderkooo
30. apr 2025
@kikinka45451

@kinderkooo ja som mala do mesiaca.. urgent

@kikinka45451 A kde ťa operovali?