Operácia štítnej žľazy - skúsenosti
Zienky, ktora mate skusensoti s operaciou stitnej zlazy idem na biopsiu z uzla, ktory tam mam tlaci ma v krku. a potom sa uvidi . celkom sa toho bojim.
Ahojte,tak píšem svoju čerstvú skúsenosť, v stredu 30.9 som nastúpila do OUSA, normálne mi dali celý deň jesť, ráno 1.10 ma o 7:40 zobrali na operáciu,robil má doktor Králik,silno odporúčam, operácia trvala asi dve hodiny nakoľko mi vybrali 3 pristitne telieska a detskú žľazu,jedno pristitne teliesko mi implantovali do ľavého predlaktia,po operácii som 30 minut bola na ARE a hneď som išla na izbu,vo štvrtok infuzky a od píšu riadna strava,v nedeľu na obed ma pustili domov. Bolesti boli len v deň operácie potom to je akurát nepríjemné a ťahá hadicka ktorá je z krku ale dnes sa cíti už úplne v pohode,beriem zatiaľ kalcium kým sa mi ujme implantované teliesko v ruke.
Dievčatá otázka,tie čo ste boli už na operácii mali ste po operácii pocit jak keby vás skrtili na krku? Ja som dva týždne po operácii a furt mám pocit jak keby ma dakto išiel škrtiť ale v mieste kde mám jazvu. Díki za odpoveď
@mikusiatko no ono to trvalo tak mesiac... ja som si to skrabkala novou makuckou zubnou kefkou... to mi velmi pomahalo... skus ;)
@peter2110 ďakujem skúsim lebo uz ma to takto dosť otravuje
@majka2015 ja som mala dva dni
Ahojte, prosím vedeli by ste mi ešte poradiť aj iných odborníkov na štítnu žľazu okrem MUDr. Králika? Mala by som podstúpiť operáciu (úplné vybratie štítnej žľazy), ale bola by som radšej keby si to nemusím vyberať. Avšak plánujem tehotenstvo a preto by som sa chcela poradiť s odborníkmi čo s tým. Mám uzlíky na štítnej žlaze a zníženú funkciu, beriem lieky asi 3 roky. Moja doktorka mi odporučila operáciu, avšak od prvej návštevy s nasadením liekov sa mi stav iba málinko zlepšil. Ide mi hlavne o to tehotnestvo, aby takáto porucha štítnej žlazy nemala vplyv na vývoj dieťaťa. Ešte by som dodala, že moja lekárka ma posiela do Ružomberku, máte tam niekto skúsenosť?
@adusap Ahoj, ja som bola v nemocnici sv. Alžbety, zobrali mi celú štítnu žľazu, v mojom prípade to bolo nevyhnutné, keďže som mala zhubný nález a ložiská na oboch stranách štítnej žľazy. Operoval ma MUDr. Králik, maximálna spokojnosť, aj prístup v nemocnici na 100%, v utorok ma operovali, vo štvrtok som išla domov. Sestru operovali v Ružomberku pred pár rokmi, tá tam ležala podstatne dlhšie, tiež jej vzali celú štítnu žľazu, mala cca 3 mesiace problémy s hlasom, keďže jej pri operácií poškodili jednu hlasivku... ono je to mnohokrát aj o šťastí. Ja MUDr. Králika odporúčam, on je práve ten typ lekára, ktorý sa snaží zachovať čo najviac zo štítnej žľazy, no bohužiaľ keď to nejde, to nejde. A ešte dobrá správa: Sestra po vyoperovaní celej štítnej žľazy zostala tehotná bez akýchkoľvek komplikácií.
@adusap ahoj. Vidim, ze tvoja sprava je cerstva a ja ti cerstvo odpoviem. Dnes ma prepustili z Univerzitnej nemocnice. V stredu mi brali pravy lalok stitnej zlazy. Po prvom tehotenstve sa mi tam spravim uzlik. Vysetrenia u endokr. ukazali, ze je neskodney. Po druhom tehu sa mi extremne zvacsil az tak, ze bolo nutne ho vybrat. Okrem toho, ze som mala na krku vyslovene hrb a vyzeralo to nepekne, tak bola zlaza inac uplne ok a v poriadku, len to vplyvom hormonov narastlo. Endokrinologa mam pana Oravca, velmi dobry odbornik. Pozna Kralika, ale na operaciu mi doporucil Mareka Cambala. Takze za mna Oravec (inac pan doktor s velkymi skusenostami, profesor) a docent Cambal. Drzim palec, nebala by som sa toho tehotenstva. Ja mam 2 zdrave deti 🙂 vsetko sa da, ked ti spravne liecbu nasadia.
Ahojte, prosím vás, má niektorá z vás skúsenosti s operáciou SŽ v UNsv.Cyrila a Metoda, konkrétne u pána docenta Tedlu?
@adusap ahoj chcem sa spýtať ako ste nakoniec dopadla dala si si vybrať štítnu žľazu?
@barborka1154 hej, musela som, mala som zhubný nádor
@barborka1154 - operácia ma ešte len čaká, len som bola zvedavá, či tu nie je niekto, kto operáciu v tejto nemocnici u tohto docenta absolvoval. Vidím, že a tu sú neprajníci a šíria bludy (peter2110).
@slniecko75 prepáč, aké bludy? Píšem len čo som prežila... A ešte ma toho veľa čaká... Nerozumiem a teda určite nechcem nikomu nič zlé...
A toto určite nie je téma na srandy a hlúposti.,. Myslím, že ak ide o zdravie, či život je to vážne samo o sebe...
ma prosim niekto skusenost s MUDr. Štefanička (Nemocnica sv. Cyrila a Metoda - Antolská)? dakujem
Žienky,prosím vás, bola ste niektorá na operácii štítnej žľazy v Nitre u Dr. Kubicu?
@mikusiatko Dobrý večer, mohla by som Vás kontaktovať v súkromnej správe. Som po operácii št. žľazy a prištitnych teliesok, ďakujem.
@mikusiatko
@mikusiatko
dobrý večer, poprosím Vás, mohli by ste mi napísať, ako dlho ste mali ten pocit "škrtenia"? Ja som po operácii jednej strany SZ už tri mesiace, avšak pocit "škrtenia" mám stále... vopred dakujem za odpoved

@mikusiatko asi nie... Mňa operovali vo štvrtok a musela som do pondelka čakať, ale teraz 2. Krát má operovali v utorok a vo štvrtok ma pustili.