Operácia vo vyššom veku
Ahojte, moja 79-ročná mama musí podstúpiť veľmi náročnú niekoľkohodinovú operáciu. Bojím sa, či zvládne silnú anestézu a či takú dlhu operáciu zvládne jej srdce.
Predoperačné výsledky má dobré. Podstúpil niekto z vašich rodičov, starých rodičov vo vyššom veku závažnú operáciu v narkóze a ako to dopadlo? Budem rada za vaše skúsenosti.
To ma mrzi, ale ano, v takom veku je to uz naozaj velke riziko ☹
Otec mal narkozu cca 80 rocny, v pohode to zvladol, ale on je vynimka co sa tyka veku a jeho osobnosti. To uz nebyva bezne v akom je stave mentalnom aj fyzickom. Ale tiez sme mali obavy. Ak je to nutne, tak proste musi to riziko podstupit. Drzim palce.
Moj otec 82r s strojčekom na srdce mal op v 09/25 zvládol perfektne, moja mama pred rokom 79r tiež so strojčekom na srdce tiež zvládla. Ak dr a anesteziolog vie ake ma ochorenia resp že ma chore srdce tak vedia ako na to
Ak ma dobre predoperacne, ze jej internista operaciu schvali, tak sa skus nestresovat.
Narkozy su uz bezpecne, nove lieky, davkovanie, vsetko sa monitoruje. Je to uplne ine ako pred 50 ci 70 rokmi.
@anonym_autor Poznám v okolí aj v rodine čo v takom veku podstúpili operáciu a dopadlo to dobre. Sice u môjho stryka aj starkej bola najhoršia rekonvalescencia. Ale zvládli to.Drzim palce, neboj sa zvládne to.
Moja mama je práve po operácii žlčníka, má 77 rokov a narkozu zvládla dobre.
@anonym_autor otec 90ročný,operácia žlčníka a zároveň pruh,bez problémov.
Tak ale to asi netrvalo nejako veľmi dlho.
Ďalšiu operáciu zlomeninu stehennej kosti,dávali mu šróby,to ho neuspávali
Mamu operovali vo veku 86 rokov (onkológia, roboticky). Zvládla to v pohode.
Dakujem vam, trochu ste ma ukludnili, je to predsa len riziko v takom veku, ale nastastie ma dobre srdce a aj vsetky predoperacne vysetrenia su OK. Ale je to velmi narocna onkologicka operacia, bude trvat 7-8 hodin a rekonvalescencia 2-3 tyzdne. Tak asi len treba verit a mysliet pozitivne.
@anonym_autor poznám seniora, operovali ho vo veku 93, a dobre to dopadlo. Držím palce !
Moja svokra mala 81 r, a zvladla 2 hod operaciu. Dokonca ju aj rozchodili. Ked je nevyhnutna, nie je co riesit. Aj mladsi moze skolabovat. Ja sa tiez chystam o par dni a nie je mi do smiechu.
Drzim palce!
Moja svokra mala 81 r, a zvladla 2 hod operaciu. Dokonca ju aj rozchodili. Ked je nevyhnutna, nie je co riesit. Aj mladsi moze skolabovat. Ja sa tiez chystam o par dni a nie je mi do smiechu.
Drzim palce!
@krasnavila Dakujem a tiez drzim palce!
Manželova babka absolvovala v 85 rokoch výmenu bedrového kĺbu. Musela, lebo po páde by bola ležiaca. Zvládla ju super. Bude dobre. Držím mamke palce.
Mojej starkej keď mala 80 rokov operovali srdce,dožila sa 89 a môjmu starkemu z maminej strany tiež operovali srdce tiež vo veku 80 rokov a dozil sa 92 rokov a môj ocino aj bez operácie sa dožil len 72.😥

My mame takuto skusenost moj 89 rocny dedko v domove dochodcov padadol na hlavu vytvoril sa mu velky hematom museli to operovat. Doktorka povedala ze to ci sa po operacii preberie je 50 na 50 vzhaldom na jeho vek. No uz sa nam nezobudil.