Operácia žíl a varixov
AHojte, už som sem raz písala ohľadne tejto témy, však nikto sa mi neozval...mám problémy s rozšírenými žilami po nohách, neviem, na aké zariadenie sa obrátiť, prípadne ktorú metodu zvoliť, napíšte mi prosím kto niečo podobné absolvoval a ako ste boli spokojnííííí, dakujem
ahoj baby odkial ste, viem ze dobrá je radiofrekvenčná metóda odstránenia krčovych žil , ktorú ponúka NÚSCH Bratislava alebo aj jedno súkromné angio centrum (Dr. Žernovický - Angio , s.r.o.). Je potrebné si vyhladať odborníka , ktorý vám urobí kompletný screening žíl dolných končatín, lebo príčina je často inde , než to čo je vidieť. Sklerotizácia môže vyriešiť len malé žilky. Ak by ste chceli vyložene kontakt, dajte vedieť. Túto metodu použivaju aj v banskej bystrici, martine, v rimavskej sobote a v košiciach. Viac o tomto zákroku je možné nájsť na www.varixy.eu - je to stranka v češtine ale to určite nevadi. Som trošku in čo sa tohto týka, lebo manžel v tejto oblasti pracuje.
@mirka1611 ďakujem, že si sa ozvala🙂 mne sa začali robiť malé žilky po nohách tzv. varixy...neviem, užívam antikoncepciu, či je to zrovna zapríčinené tým, ale som zúfala, lebo je ich každým dňom viac, chystám sa na vyšetrenie do cievnej ambulancie a som zvedavá, čo mi povedia...je vela zariadení, len malokdeto urobia fakt dobre
Ahojte,
no mne prave vcera operovali varixy. Pred desiatimi rokmi som bola na sklerotizacii, no posttupne mi pribudali dalsie a dalsie zily, mala som uz tie vypukle. Po sonografii doktor povedal, ze mam tu hlavnu zilu uz poskodenu, takze mi ju vlastne vybral a ak mi ostanu este nejake tie malicke metlicke, ze to mi dosklerotizuje. ale ze vecsinou to vymizne, ked sa vyberie ta hlavna zila, co je poskodena. Robili mi to v spinalnej anestezii, dnes, cize den po zakroku som uz doma. Nic strasne ani bolestive. O dva tyzdne ma caka este druha noha.
Kocky mne velmi pomahal Detralex zily sa mi nestrarili ale nerobia sa dalsie a nohy ma nebolia- doktorka mi doporucila lacnejsiu verziu Detralexu a nemusim stale chodit pre recept: vrelo doporucujem Mobivenal Simple!!!
Ahojte maminky, ktoré ste po operácií krčových žil, chcem sa vás spýtať po vybratí štichov vám nekrvácali rany?Ja mám 5 rezov, z toho 2 (tie najhlbšie) mi krvacajú cez den, ale akoby som to povedala len tak par kvapiek, možno dokopy mám priemer kolieska krvi asi 1cm, nič hrozné,ale pýtam sa preto lebo vraj po vybratí štichov by nemala rana krvácať. To mi povedali známi, ale nikto nebol operovaní na žily. Predsa ved chodím cez den. Je to 2 týždne čo som po operácií. A ešte dodám, že rany nehnisajú. ĎAkujem za odpovede
ahojte 🙂 ja by som sa chcela spytat na ten MOBIVENAL simple... uzivam ho tyzden a pol a zda sa mi, ze mam zily vyraznejsie, proste ich vidno viac ako predtym 😢 ...moze mi to robit mobivenal? zacala som ho brat kvoli hemeroidom, ale aj na nohe mam uz asi 2 krcove zily 😢 a to mam len 22 rokov a ani maminka este nie som 😢 ak pouzivate mobivenal, tak vidno zlepsenie co sa tyka vyzoru? ci len vas to menej boli s nim? dakujem krasne 🙂
ahojte, mam na rany dobru skusennost s emergenci sprejom a koncentratom je to taky gelik, mne to velmi pomohlo, predtym mi rana resp. rez praskal a toto mi to zahojilo a mozno by som vedela pomoct keby ste mi vedeli poslat lek. spravy a opytala by som sa primara s ktorym spolupracujem, bud by poradil a odporucil nieco, alebo posunie dalej. kludne v IP
ahojte, dnes som bola 1.krat na sklerotizacii, troma vpichmi mi dr.stretol tekutinu,LEN ma zarazilo, ze sa vraj 4 tyž nemam sprchovat, obvaz nesmie ist dolu... to skutocne? ake mate s tymto,prosim, skusenosti? 😒
Dobry den som 3 den po operacii varixov, ale je to horsie ako so cakala, noha cela opuchnua a modra, mam nadalej uzivat detralex aj koly varixom na maternici, a este si picham fraxiparin na riedenie krvi, neviem ci to len ja tak tayko ynasam ale bo kazda 🙂 robili mi to v spinalnej anesteze, koly ktorej mam este stale dost silne migreny ☹
Ahojte, Ja som si pomohla laserom ale bez operácie ,ale nedá sa to v tehotenstve, ak chcete dám Vám kontakt v správe
@katkaan kolko ta vysla operacia laserom prečo si sa rozhodla pre laser a nie chirurgicky zakrok?
@katkaan mozes mi dat kontakt a kolko si platila? Ako sa teraz citis s odstupom casu,ake su tvoje nohy-zily?Dakujem Silvia
Dobrý deň, som objednaná na laserovú operáciu v Žiline v Žilpe, máte niekto s nimi skúsenosti? Ďakujem.

Ahoj Janka, no ja mám taký istý problém ako Ty. Už som bola aj na sklerotizácii 1x, ale bezúspešne. Mám to ešte horšie ako to bolo predtým. Ale môžem Ti odporučiť navštíviť angiologickú ambulanciu, tam by Ti mali poradiť, čo je pre Teba vhodné. Lebo veľmi záleží na tom, či máš žily tenké alebo sú hrubšie. To musí posúdiť odborník.